Stöd Ukraina

Lenils blogg

Fredag 12 Juli 2019 - Cavtat
Resealbum: Cavtat 2019

Nytt badställe

Idag tänkte vi bada på den andra halvön som känns lite mindre och det var den också men även mycket högre.Spännande promenad men inget bad.
Tar en stund att ta sig runt och när vi är tillbaka i staden så är det lagom att äta lunch.Det blir restaurang Dolium, fiskburgare och Pljeskavica. Inte någon gastronomisk sensation men helt okej och ganska billigt.
Sen ska det bli bad, vi går ut på södra delen av stadshalvön och hittar ett bra ställe vid Little Star Beach Bar med solstolar för 35 Kuna.Inte helt lätt att ta sig fram och inte helt lätt att ta sig ut i vattnet men otroligt vackert och bra snorkelställe.Ser en hel del fina fiskar och vacker botten.

Efter sol och bad några timmar drar vi oss hemåt och slappar på balkongen i oljudet inte bara från flygplanen utan också från ett nybygge intill där de håller på att sätta ihop en balkong med hur många metalldelar som helst som ska borras, skruvas och metallsågas.Och att montera en balkong går inte snabbt fattar man nu!

Kommer hemifrån rätt sent men passar på att ta en promenad till familjen Račić mausoleum som ligger på en höjd och är väldigt vackert.Visar sig även vara den perfekta platsen att njuta av solnedgången på.
På väg upp träffade vi så klart några katter, en perfekt ursäkt för att stanna och vila sig.

Efter den lilla utflykten går vi till restaurang Supetar som gör mycket reklam för sin veganska och vegetariska meny men vi testar på ett par fiskrätter med marulk och havsaborre med en flaska kroatiskt vin eftersom vi kom på att vi skulle fira vår bröllopsdag som inföll i maj men brukar bli firad på semestern.Vi slog även till på ett par veganska desserter, en chokladkaka med kokossgrädde och fikon med bland annat mascarponekräm.Riktigt gott och trevlig på den här restaurangen som har en terass på andra våningen.

När vi gick hem stannade vi till på en bar med ett par lediga stolar med utsikt över båtar och turister för ett par drinkar innan vi fortsatte vandringen uppför backen till vår lägenhet.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
36 veckor sedan
Podstrana
36 veckor sedan
Norrut
36 veckor sedan
Baddag
36 veckor sedan
Utflykt
36 veckor sedan