Stöd Ukraina

Lenils blogg

Onsdag 10 Juli 2019 - Cavtat
Resealbum: Cavtat 2019

Första dagen

Upp i ottan och gör oss i ordning.Parkering är förbokad på flygplatsen (P4) väldigt nära terminal 2 som vi flyger från.Bokar man i slutet av maj till början av juni brukar det vara halva priset.Hämtar ut bagagelappar, lämnar in väskorna och går till säkerhetskontrollen via Fast track och slipper stå i kö.Säkerhetskontrollen har lite synpunkter på att jag har en sax i handbagaget men efter att ha fått kolla på den så får både den, virknål och nål följa med.Vi har lagom tid till en snabb frukost och sällan smakar kaffet så gott som när man fått vänta några timmar.Från frukoststället är det ca 12 minuter till gaten men trots ännu en passkontroll så är vi framme lagom till att de släpper på.

Planet lyfter ungefär en kvart sent på grund av att det tog längre tid att lasta på väskorna än beräknat men vi landar ändå i tid, strax innan 9:30.
Det går i alla fall snabbt att lasta av väskorna och strax är vi på väg ut för att hitta vår transfer till lägenheten hos Villa Ana.Och där står minsann en kvinna som håller upp en lapp med mitt namn.Det tar inte många minuter från flygplatsen till lägenheten men vi får lite guidning på vägen, Bosnien är på andra sidan bergen och från vissa delar av Cavtat ser man Dubrovnik på håll.

Lägenheten är precis som vi förväntat oss och det vi egentligen mest såg fram emot är den stora balkongen med solstolar och utsikt över havet och bergen.Fantastiskt vackert.Vi stannar en stund på balkongen innan vi går ner till stan och på vägen träffar vi en katt vilket vi gillar.Den är supermysig och först tror vi den tänker följa med oss men det gör den inte utan stannar efter en stund och går tillbaka.

Staden gör oss inte besvikna, det är så fint och finns massor av små restauranger längs strandpromenaden med palmer.Vi går runt hela halvön och det tar ungefär en halvtimme.Vi ser flera fina badställen och strandstolar går att hyra för 30-40 Kuna om man känner för det.
Lunch blir pizza med en sallad och kroatisk öl på Konoba Cavtat, får även bekräftat att de inte är så intresserade av dricks, notan är på 202 Kuna, jag lämnar 210 och får tillbaka 10:an.Efter det blir det glass så klart, ny smak Coca-Cola!
Shoppar på vägen hem för i morgon ska vi göra egen frukost på vår fina balkong.Hittar den Kroatiska goda salamin Kulen och några färdigskivade kroatiska ostar.Det är ju ändå semester.

På vägen hem träffar vi på samma katt igen och faktum är att vi träffade flera katter även inne i staden.Knappt framme börjar det regna så smått och sen blir det värre och värre med ordentlig åska och lite kyligt men det var vi lite beredda på, prognosen sa att det skulle börja redan i morse så vi är glada att det väntade och det är inte kallare än att man kan sitta på sin balkong och njuta av ovädret!

På kvällen klarnar det upp även om det är lite kyligt så är det inte värre än att vi kan äta middag ute på restaurang Galija som ligger i utkanten.Grillade scampi som inte verkar vara havskräftor här utan stora räkor och revben med öl och vin.Till båda rätterna får man polenta med stekta grönsaker.Gott och ganska prisvärt.Till dessert lyckas vi med nöd och näppe få i oss varsin glasscup innan vi drar oss hemåt.

Nöjda med vår första dag i denna härliga lilla vackra stad.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
40 veckor sedan
Podstrana
40 veckor sedan
Norrut
40 veckor sedan
Baddag
40 veckor sedan
Utflykt
40 veckor sedan