Stöd Ukraina

Gullans blogg

Fredag 30 Mars 2007

Playa del Carmen Fredag 30/3

Playa del Carmen ar en charmig stad. Liten fiskeby stod det i nagon av resguiderna som vi har men det ar en stor stad med 120 000 invanare. Daremot kan man nog saga att atmosfaren kan liknas med en mindre ort. Vi bor just nu pa ett hotell som inte alls gar att jamfora med Hilton....inte alls;-). Men det ar billigt och ok. Vi borjar fa smak for den mexicanska maten. I gar at vi fajitas och tacos. Salsan och guacemolen kan man bli beroende av;-)

I gar och idag skall vi ta det lugnt och bara sola och bada. Just nu ligger vi vid poolen, det ar sakert 30 g varmt och man behover ligga i vattnet med jamna mellan rum. Varmen ar inte alls fuktig och tung utan torr och ...valdigt varm;-)

En iaktagelse som vi gjort ar Mexicanarna satt att forhalla sig till livet och framfor allt jobbet. De borjar jobba kl 7 och jobbar till ca 21 pa kvallen.Pa restauranger och pa vart hotell haller de pa och renoverar. De lagger plattor,sagar och bygger. De har ca 1,5 h siesta. Pa den tiden sa hann 3 plattlaggare utan for vart hotellrum ca 2 meter igar;-). Gangen ar ca 1,5 meter bred. De stannar garna och pratar och ser alltid glada ut. Den takten skall jag ta med mig hem...:-D...men inte arbetstiden.

Dagens stora uppgift ar att hitta det hotell som vi bokat over pask. I gar sa gick vi en strandpromenad och hittade inte nogot hotell med det namnet...har haft en konstig magkansla innan. Finns det eller finns det inte?? Vi behover i alla fall hitta nogot stalle att bo efter det att vi skall besoka Cozumel. Men allt ordnar sig enligt Mexicanskt sinneslag.

Hoppas det snoar lite hemma;-)

Ther'ese
Dela med andra:    

Kommentarer
Maran säger:
Ja oj vad det snöar, vi fick skotta oss ut i morse..*not* Men dock får vi ännu skrapa is av bilrutorna på morgonen. Låter som ni har det skönt. Har du kollat vad de tjänar, kanske eller kanske inte kan du ta med dig lönen hem också. :o)
Lycka till i ert hotel-sökande, hoppas ni hittar det. Vad heter hotellet ni bor på nu?
Ha det bäst.
Postat 2007-03-31 16:14  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet