Stöd Ukraina

Gullans blogg

Fredag 5 Mars 2010 - Bangkok

Bangkok

Vi bestämde oss för att sol och bad var nog och bokade därför om vår biljett och tog oss till Bangkok. Bokade ett hotell som heter Royal Asian Lodge, som inte höll våra förväntningar. Men vi sov och vi fick frukost. Nästa gång blir det något annat hotell. Ångrar att jag inte tog med någon reseguide på resan.

Kvällen bjöd barnen på en lektion i att alla inte har det lika bra som vi i Sverige. Många tiggare, "konstigt klädda" tjejer och utslagna människor i det kvarter vi bodde i i stan, som ändå var ett av de bättre. Tuk tuk färden till Mac donalds var annars det mest spännande. Vilken trafik!

Efter frukost på 9 våningen med en fin utskikt så tog vi ett Sky Train ett par stationer till Siam Square. Målet var shopping och det blev det. MBK, som innehöll över 2000 affärer, gicks igenom. Tom köpte en IPod touch för 7400 bath (ingen kopia) och Vire en iPod. Dagen slutade med att vi fick köpa två nya väskor för att få hem alla saker och kläder vi hade köpt.

Vid 19 tiden var vi helt färdiga och bestämde oss för att ta oss till flyget med taxi. Men innan vi åkte till flyget så bad vi taxichauffören om att köra en lite sightseeing tur med oss. Han tittade lite konstigt på oss men körde snällt till de ställen vi pekade på på kartan. Han kunde ingen engelska men teckenspråk gick bra:). Snabba glimtar av Kungliga palatset, democracy monomentet och vackra tempel hann vi med.

Bara flygplatsen i sig är en sevärdhet. Förstår att de är stolta över den. Vacker!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet