Stöd Ukraina

Gullans blogg

Lördag 31 Mars 2007

Tulum 31 mars

Oj borjar ha dalig koll pa datum och dagar...inte likt mej men det ar bra;-)=avkoppling. En annan sak som inte ar likt mej ar att jag ar otroligt morgon pigg. Vi ar klarvakna tidigt 6 -6.30 och jag har upptackt en ny varld. Morgnarna ar underbara. Tidig promenad for att kopa brod medan staden och naturen vaknar. Intressant. Kanske far praktisera det nar jag kommer hem...kanske;-)

Idag har vi tagit oss till Tulum. 6-7 mil soder om Playa. Vi tog en minibuss fran hornet calle 2 av 15 som gar var 15 minut ungefar. Det kan rekommenderas for er som nagon gang skall besoka Mexico. Billigt och bra. Huvudattraktionen i Tulum var for mej och Peter Maya ruinerna och barnen strand och bad i vagor. Ingen blev besviken.

Maya templen lag hogt upp pa klipporna precis ovanfor en gudomligt vacker strand. Och precis som pa manga stallen pa Gotland sa kunde man verkligen kanna historiens vingslag. Finurlig arkitektur och vackra detaljer. Och flera leguaner! Det verkar krylla av dom, jag borjade ta kort pa de forsta vi sag i Cancun men nu har jag lagt ner. Det ar som grasparvar for oss;-). Hur som helst ´sa kandes Maya staden Tulum ganska maktig... och framfor allt ganska VARM! Tryckande varme och vindstilla bland ruinerna = vi tar oss till stranden sa fort som mojligt! Sa efter en timme bland kultur och historia tog vi oss ner till stranden. Vilken strand! Fin fin fin kornig vit sand, 50 -100 m bred och turkost hav. Forsta delen av stranden var som att komma till paradiset. Hotellen som lag langs med stranden var magnefika. Det ena efter det andra med hyddor och condos vid havet. Vi badade i vagorna lange, lange och tog oss sedan langst bort pa stranden dar en restaurang lag som serverade oss thaimat, burritos, chips, guacemole och kycklingspett for en hyfsat billig peng.

Vi hade fran borjan tankt att stanna och ta oss till Coba i morgon men varmen knackte oss, sa vi bestamde oss for att gora Coba utflykten en annan dag och akte tillbaka till Playa. Ganska mora kom vi tillbaka efter en intressant hemfard med en allt for trott chauffor. Hmm.

Forrasten...vi har hittat vart nasta hotell som vi skall bo pa (det hade bytt namn). Och Helge som ar svensk som jaghaft mejl kontakt med. Jag var dar och tittade och i reseptionen var vi kanda som svenskarna som kommer snart. Det verkar jattemysigt mitt i smeten nere vid havet. Hangmattor pa balkongen och en stor paronformad pool.

Det blir tidig nattning i kvall... och formodligen en tidig morgon promenad.

Therese och co
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet