Ivans blogg

Måndag 7 September 2009 - Vietnam

Planering på G.

Nu är planeringen för nästa resa på gång. Det blir Vietnam i slutet av september och i oktober.

Det blir femte resan under en 12-månadersperiod.
Okt-nov förra året var det Syrien och Jordanien. En sväng sedan ner till Krakow över Luciahelgen för att julhandla på deras Julmarknad. I februari Curaçao, vinstresan som förra årets Turistinspiratör. Swim with Dolphins var en upplevelse.
I juni två veckor ToR till Nordkapp från Göteborg med M/S Funchal. Hela Norges kust med Lofoten och många spektakulära fjordar. Strålande sol kl. 00:00 på Nordkappsklippan tillhör inte vanligheterna. Samma fina väder under hela resan.

Nu 28:e sept. med Thai Airways till BKK. Alla shoppinggalna Bangkokresenärer blir besvikna. Bara 3:10h på Suvarnabhumi Int. Sedan fortsättning med en annan Thaikärra till HCM City (Saigon). Gamla franska kvarteren är ett måste, liksom även ut till Mekongdeltat. Cao Dai templet är intressant. Centrum för en religion som i sig innefattar alla de stora religionerna. Är inte speciellt klaustrofobisk men Cu Chi tunnlarna är inte prioriterade. Fortsätter sedan med Vietnam Airlines till Hue, den gamla kejsarhuvudstaden. Antagligen blir det buss efter några dagar ner till kusten och Hoi An.
Cykel blir nog bäst här. Hyrbil eller scooter är nog inte att tänka på. Knappast ens heller cykel i Saigon eller Hanoi. Där får det bli cykeltaxi. Räknar med ganska många dagar i Hoi An för att hinna med turer ut till Cham Island och övärlden utanför med dyk och snorkling

Nästa mål är Hanoi. Finns inget flyg från Hoi An dit, utan det blir att ta sig till Da Nang först. Där lämnade amerikanarna efter sig en stor flygplats som nu även är internationell.
Under dagarna i Hanoi blir det tid för att ta lokala tåget ner till Ha Long Bay för några dagars tur i en Djonk ut till några av alla 3000 sockertoppsöarna i Tonkinbukten. Cyklop, snorkeln och UV-kameran är med.
Sista dagarna i Hanoi blir det all välja. Antingen Ho Chi Minhs hus och mausoleum eller att shoppa loss ordentligt på de 36 gatorna som var och en representerar ett skrå. Skall vara bättre shopping här än i Bangkok. Lång näsa till alla mina Bangkokshoppingvänner här på Reseguiden.
Sedan återstår bara returen hem med Thai, också nu via Bangkok. Stopp 2:35h.

Skall försöka hitta någon som säljer vietnamesiska Dong här. Bra att ha litet med sig för de första dagarna.
Borde annars gå att köpa på Aeroporten i Bangkok.
X-change säger att de tar in på beställning. Forex säger att införsel av Dong är förbjudet i Vietnam.
Koll med Vietnams ambassad: "Införsel av Dong ekvivalent med US$ 3000 är tillåtet"
Som vanligt — många olika besked. Det är ju det som är charmen med planeringen.
Att hitta det mest rätta!
Dela med andra:    

Kommentarer
Myrran säger:
Du är då verkligen en riktig resande globetrott Ivan. Men vad kul det låter. Med din planering går det säkert jättebra. Jag önskar er båda stort lycka till!
Maggan
Postat 2009-09-13 02:06  Anmäl
Mjorumm säger:
Vad spännande,vilken resa ni ska göra helt underbart
Önskar er lycka till
Postat 2009-09-12 17:05  Anmäl
Ingemar_e säger:
Wow, detta kommer att bli en upplevelse, vilka globertrotters ni är"!
Här kan vi förvänta oss mycket billder från resan.
Trevlig resa när den så småningom genomförs.
Postat 2009-09-09 22:21  Anmäl
Haidi säger:
Det låter ju härligt, önskar er en härlig resa.
Postat 2009-09-09 17:12  Anmäl
Marika säger:
Underbart IVan, vilken härlig resa mni kommer att få. Ser verklgien fram emot alla resbilder och tips från dig sedan, särskilt från Hoi An och Cham Island som låter väldigt lockande.

Önskar er en underbar resa!

Kram Marika
Postat 2009-09-09 11:18  Anmäl
Crista säger:
Låter som ett fullspäckat program och helt underbart...ska bli roligt att få se bilder sen.
Men du glömde en resa i år :-))
Ha de gott och trevlig resa.
Postat 2009-09-08 22:29  Anmäl
Candy säger:
Önskar er en underbar skön resa med många roliga och intr upplevelser. Kram
Postat 2009-09-08 17:07  Anmäl
Rolf_52 säger:
Vietnam är ett otroligt spännade land så det blir säkert en toppenresa. Skulle rekommendera att du tar med rejält med US dollar och sedan efter behov växlar på plats. Extra passfoton för visumet som fixas vid ankomsten är också bra att ha.

Lästips: Graham Greene "Den stillsamme amerikanen"
Postat 2009-09-08 17:01  Anmäl
Sierra säger:
Harliga planer Ivan. Tag med dig en hog med pennor eller laptoppen. Detta kommer att bli ett skont resealbum att kolla pa hostkanten.
Jag onskar er en harlig trip i Asien!

(Jag kan ocksa meddela att hosten har kommit till Samos. Endast +28 i dag och disigt med inslag av molnsjok. Det finns hot om regn...)
Postat 2009-09-08 16:49  Anmäl
Merlin säger:
Planeringen är ju alltid roligt, då har man något att se framemot. Önskar er en härlig resa, det kommer säkert att bli bra.
Postat 2009-09-08 15:15  Anmäl

Sida:12Nästa
Skriv kommentar
Arkivet