Stöd Ukraina

Gittwillners blogg

Lördag 12 December 2009

NHL Hockey i Tampa

I onsdags tog vi bilen till Tampa för att se NHL hockey. Tampa Bay Lightning mot Edmonton Oilers. Lightning har två svenska spelare, Victor Hedman och Mattias Öhlund medan oljerockarna har en svensk spelare, Robert Nilsson, Kenta Nilssons son.

Det tog ca 1 ½ timme att ta sig till Tampa från Orlando. Riktigt fina vägar och väldigt lätt att ta sig var man än åker. När vi väl närmade oss storstaden möttes vi av en häftig vy med höghusen framför oss.
Med hjälp av GPS:en styrde vi rakt på St Pete Times Forum, dvs Lightnings hemarena. Grymt fin ishall. Där tog vi oss till Box office där man köper biljetterna på plats. I biljettpriset med väldigt fördelaktiga platser fick vi även parkering i garage samt mat för 252 dollar, dvs ca 1 700 kr. Dyrt, men värt varenda krona.

Eftersom vi kom tidigt på eftermiddagen tog vi oss vidare in till stan för att shoppa, äta lunch och göra något kul för Lucas skull. Vi tog oss in på Tampas akvarium som är kända för sin show med pingviner samt att man fick känna på stingrockor. Klart sevärd pingvinshow där Lucas satt nära dom, men ingen fick röra de små söta pingvinerna, tyvärr.

Sen shoppade vi lite grann och åt gott på Hooters som är kända för sina snygga servitriser som klär sig sparsamt till männens förtjusning. Peter kommer knappt ihåg vad han åt :o)

Vi var redan uppe vid arenan vid 18-tiden fast matchstart var först 19.30. Men det är kommersiell cirkus som allting annat i detta mäktiga land så varför skulle hockeymatcher vara ett undantag? Utanför Sportforum fick ungar leka av sig med olika aktiviteter och ett antal olika stånd som sålde hockeytröjor och dylikt.

Sen var det dags att gå in i hallen men där blev Peter stoppad av 5 vakter som samtidigt tittade i ryggsäcken. Det var strängt förbjudet att ta in värdesaker i hallen, som exempelvis en GPS. De slussade oss bakvägen med en kvinnlig vänlig vakt till andra våningen där vi snällt fick lämna in väskan där de sen delgav oss ett kvitto för att efter matchen kvittera ut våra saker igen.

Innan matchen stod Lucas nere vid spelarutgången till isen där han gjorde highfive med alla kända hockeylirare som började sin uppvärmning. Han var måttligt stolt. Vi tog ett gäng bilder som ni även får ta del av på denna reseblogg.

Matchen var sevärd trots att Lightning torskade mot oljerockarna (2-3). När det väl blev mål så skakade hela arenan. Klart häftig känsla. Alla som jobbade i hallen var enormt snälla och serviceminded.

Vi stötte även på en svensk 16-årig kille från Täby som såg Peters t-shirt med AIK SM-guld på och knackade honom på ryggen. Han hade flyttat till Tampa i höstas med sin familj där pappan jobbar inom militären. Han spelade hockey på college där nivån är riktigt låg. Florida är inte kända för att vara så hemskt bra i hockey. Det är nog mer basket som gäller eller amerikansk fotboll.

Matchen varade nästan i 3 timmar. Sen satte vi oss i bilen där poliser hjälpte till att trafiken flöt på hur bra som helst efter matchen då det var ett gäng människor som skulle åka hem samtidigt. Där har Sverige mycket att lära kring större arrangemang.

Vi var tillbaka på hotellet vid 12-rycket där jag fick lov att jobba någon timme. Min kära chef bad mig skaffa fram lite hälsorapporter, men vad gör man inte för Liv&Lust.
Snart kommer ett nytt inlägg om våra timmar på ett stort nöjesfält som kallas för Universal Studios.
Man slutar aldrig att förundras över detta land!
Ha det gött!
Kram från oss
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet