Gittwillners blogg

Måndag 14 December 2009

En ovanligt skön Luciadag på Anna Maria Islands

Det tog oss ca 2 timmar att köra från Orlando ut till västkusten. Vi tog oss till Holmes Beach, Anna Maria Island där gps:en styrde oss korrekt till Palm Tree Villas där vi nu ska bo i två dagar.

Det är ett gift par som äger Palm Trees Villas, Peggy och Ashok Sawe. Redan i telefon dagen innan fick vi ett trevligt bemötande som har hållit i sig sen dess. Ashok hälsade att vi kommer bo i Villa nummer 25 när vi kommer fram och det är bara för oss att känna oss som hemma. Mycket trevligt.

Vem skulle inte bli glad när man såg en välkommande skylt till Ms and Mrs Willner fint uppsatt på dörren med en matchande julkrans över meddelandet? Vi klev in i detta fina hus där nyckeln låg på ett bord med mer information.

Ett fantastiskt fint litet hotell där man blir inackorderad i små minivillor med alla faciliteter. Otroligt fin hög standard med enormt sköna King Size sängar, lyxigt badrum och köket har all utrustning och mer därtill. Lucas fick till och med ett eget rum.

Vi träffade Ashok när vi väl skulle ner til havet. En indier som gift sig med en amerikanska och driver denna verksamhet året om. Helt okomplicerade sköna människor som har servicekänslan i blodet.

Utanför vårt vardagsrumsfönster finns en uppvärmd skön lagom stor pool. Man får använda tvättrummet på eftermiddagen där det även finns beach-leksaker att ta ner till havet som bara ligger 3 minuters promenad från hotellet. Man får låna dvd-filmer, beachhanddukar, parasoll..ja, allt man behöver för att bara ha det så förbaskat bra.

Vi har idag badat i havet och fått lite färg på våra bleka kroppar. Lucas träffade en fiskare som ställde upp två spöhållare som fiskade rätt ut i havet från sandstranden. Där blev Lulle kvar tills vi skulle gå. Han är så kavat och har inga problem att snacka med någon. Skönt tycker Peter och jag.

Avslutade eftermiddagen vid poolen där Peter somnade till en liten stund. Han har en förmåga att ligga på ryggen, händerna på kaggen och sen blåser han ut luften som en helikopter;)

Efter en välbehövlig dusch och lite mellis tog vi oss sen ut till havet igen för att se solnedgången. Vilken fantastisk fin ö vid hamnat på. Vi gick ut på en pir där familjer fiskade eller tog en öl på restaurangen längst ut. Kolla som vanligt in lite bilder så får ni en klarare bild av vad vi upplevt denna underbara Luciadag år 2009.

Vi handlade sen lite mat och Peter lagade ihop en grymt god carbonara till Lulles förtjusning. Har vi sådant fint kök måste man inte gå ut och äta, resonerar vi. Man myser precis lika bra tillsammans där vi bor.

Imorgon väntar en ny dag på denna charmiga ö. En ö som vi garanterat kommer tillbaka till.

Hepp från ”The Swedish Team”
Dela med andra:    

Skriv kommentar