Stöd Ukraina

Lenils blogg

Måndag 4 Juli 2022 - Tyskland
Resealbum: Tyskland 2022

Mot Rothenburg

Fasaden på hotellet renoveras men vi var nog uppe lika tidigt som byggjobbarna.
Frukosten var delvis framdukad på bordet när vi kom och döm om vår förvåning när vi hör en kille vid bordet bredvid prata svenska i sin telefon. Vi är ju lite mitt ute i ingenstans. Han hörde så klart att vi pratade svenska också så innan han lämnade frukostrummet så fick vi en liten pratstund. Han var lite nyfiken på hur vi hamnat där så klart. Själv hade han jobb på annan ort i närheten men där hade det varit fullbokat eller om det var stängt.

Frukosten var jättegod och efter den så fortsatte vi mot Rothenburg, blandade lite mindre vägar och motorvägar. Mer trafik idag men det flöt på hyfsat. Stannade till på en Nordsee vägrestaurang och beställde de numera traditionella friterade räkorna. Passade också på att tanka, bensinen ligger på runt 20 kr litern här, vilket är lite billigare än i Sverige.

Framme vid vår lägenhet runt 16:00 och hittade vår pyttelilla parkering men lägenheten var gigantisk och såg ut precis som på Bookings bilder.

Inte helt enkelt att hitta öppna restauranger här på en måndag, i alla fall inte med lediga bord. Till slut blev det Eiscafé-Pizzeria Italia med en pizza Quattro Stagioni och laxfyllld Tortellini med ruccolakräm. Till dessert fick det bli citronglass med Limoncello, supergott.

Efter middagen tog vi en promenad, det är riktigt varmt nu på dagarna men lite svalare på kvällen och avslutade med varsin glass i strut. Satte oss vid ett bord och såg att det fanns en bild med överstruken glass i strut. Alltså fick man inte sitta där om man inte köpt något dyrare. Trodde inte de skulle spela någon roll för det var inte precis fullsatt men icke sa Nicke, tog inte många minuter innan vi blev ivägkörda! Så då lommade vi iväg hem istället, rätt nöjda med dagen.

Konstigt nog var det ett event på museet med teater, trots att det är måndag. Det var lite stimmigt en stund men sen blev det lugnt och tyst igen.

I badrummet var det inte så lugnt, myrinvasion!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
40 veckor sedan
Podstrana
40 veckor sedan
Norrut
40 veckor sedan
Baddag
40 veckor sedan
Utflykt
40 veckor sedan