Stöd Ukraina

Lenils blogg

Söndag 3 Juli 2022 - Tyskland
Resealbum: Tyskland 2022

Museum, utflykt och hotellbokningar

Börjar dagen med att gå till Martin Luthers museum där man kan köpa dubbelbiljett för att även se Philipp Melanchthon hus. Sen går vi och kollar kyrkan där Martin satte upp 95 teser med kyrkokritik 1517 och de sitter nu inskrivna i en metalldörr om vi fattar det hela rätt..

När vi är klara kör vi till Djävulsbron, en bra bit men vi har ju ingen 100-procentig plan och det är nära nog för att klämma in. Det ångrar vi inte, när vi kom var vattnet lite krusigt men efter en liten promenad bort till bron så fanns den klassiska speglingen i vattnet när vi kom tillbaka,

Vi kommer på att det är rätt sent och att vi inte ätit lunch, hittar inget mer än ett café i närheten så det får bli en mandelkaka med cappucino.

Vi kör sen söderut och strax efter Dresden bokar vi ett hotell i Bad Schlema som verkade okej. Men när vi kom fram verkade det inte ok. Som tur var avbokningsbart via Booking så vi bokade av och sen satte vi oss i bilen och hittade Brauerei Gasthof Zwönitz istället. Billigare, riktigt fint och med både restaurang och egenbryggd öl. Det ville vi ju dricka, vilket vi gjorde till forell med potatis och rödkål och hamburgare med pommes. Till dessert tog vi jordgubbspuré med vodka och jordgubbsglass. Sen köpte vi även med oss en flaska gin som vi tror att de även gjort på bryggeriet. Den får följa med hem och avsmakas där. Lite kul att rummen inte har nummer utan nyckelringen är formad som en ölflaska och samma ölflaska finns utanför rumsdörren.

Avslutade dagen med att boka en lägenhet i Rothenburg (ob der Tauber) för de tre nästkommande nätterna!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
40 veckor sedan
Podstrana
40 veckor sedan
Norrut
40 veckor sedan
Baddag
40 veckor sedan
Utflykt
40 veckor sedan