Stöd Ukraina

Lenils blogg

Lördag 7 December 2019 - Wernigerode
Resealbum: Wernigerode

Mera jul

Uppe rätt tidigt även idag för att inte missa en frukost i lugn och ro.Idag fick man inga chokladtomtar men i övrigt var det mesta sig likt. På klassiskt tyskt pensionatsvis är det dukat med koppar, fat och kaffe.Här blir man även anvisad till ett bord vilket är trevligt även om man inte fattar varför.
Efter frukosten så gick vi in till staden i lite duggregn men betydligt varmare än igår, skönt.

Vi träffade även på den första och hittills enda riktiga katten som gärna ville mysa.Upptäckte även en bit bort att man hade kunnat åka häst och vagn till slottet men det kanske bara är på helgen.Mycket folk men lugn och gemytlig stämning.
Lunch blev bratwurst med bröd och friterad blomkål med ostsås! Efter det fanns det även plats för bubbelvåfflor med stekta äpplen och vaniljsås.

Idag hade vi bestämt oss för att bara njuta av julmarknad så efter några timmar på rummet kände vi oss redo att ge oss ut igen och tillbringa en stund till med jul och äta middag.

Njuta av julen var enkelt, hitta ett ledigt bord på någon restaurang var svårare.Till slut hittade vi ett på en ungersk eller kanske var den bulgarisk.Men det visade sig att de bara hade en meny för kvällen med tre rätter och eftersom servitören inte kunde engelska och vi är dåliga på tyska så vågade vi inte chansa.Den här fasta menyn fanns dessutom inte på papper och vi hade ingen aning om vad det kostade och sen hade vi nog fått problem med att beställa något att dricka.
Det hela slutade med att vi gick till restaurangen vi var på första kvällen och minsann, där fanns ett bord till oss.Det blev snitzel och forell med varsin öl.
Sen gick vi tillbaka till julmarknaden och köpte varsitt spett med chokladdoppade jordgubbar till dessert.
Det blev en bra sista kväll i Wernigerode som för alltid kommer att ha en plats i mitt hjärta.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
40 veckor sedan
Podstrana
40 veckor sedan
Norrut
40 veckor sedan
Baddag
40 veckor sedan
Utflykt
40 veckor sedan