Stöd Ukraina

Lenils blogg

Fredag 6 December 2019 - Goslar
Resealbum: Wernigerode

Slottet

Frukost mellan 8 och 9:30 gör ju att man inte kan ta någon sen sovmorgon men det känns helt okej. Planen för dagen är att utforska Wernigerode lite till och sen ta oss till Goslar för att spana in även deras julmarknad.

Efter en stadig frukost med allt man kan önska, god äggröra, små fruktyoghurtar, gott bröd och massor med goda ostar känner man sig redo.Extra plus för att det stod en liten chokladtomte på varje frukostplats som man kunde smaska i sig innan man gick tillbaka till rummet.

Började dagen med en promenad in till centrum. Julmarknaden var lika mysig på dagen som på kvällen. Vi tog en sväng inom turistbyrån för att kolla tågtider till Goslar och mer info om lilla tåget upp till slottet.

Letade sen reda på hållplatsen och köpte biljett, vi fick vänta ungefär en kvart men det fanns ett köpcentra precis bredvid där man kunde värma sig och fördriva tiden.
Slottet var fantastiskt fint men det var så blåsigt däruppe att man knappt kunde gå på utsidan.Men inne kunde man titta på diverse olika rum och teman från tider som flytt.
När vi var nöjda tog vi tåget tillbaka och käkade champinjonpanna med vitlökssås och en Thüringerwurst med bröd och varsin glühwein.

Mätta och belåtna gick vi hem till rummet en stund och sen tog vi en lite längre promenad till stationen där vi köpte biljetter i en manuell kassa, det fanns automater också men personligt kändes lite enklare. Resan till Goslar tog ungefär en halvtimme och julmarknaden där var lite större men det var också mycket mer folk och så kom det lite regn. Vi gick runt där en stund och sen tog vi varsin currywurst med pommes och majonäs. Efter maten en snabb runda till innan vi tog nästa tåg hem till Wernigerode igen.Blev en snabb visit på julmarknaden som hade öppet till nio i kväll innan vi promenerade hemåt.
Trötta, mätta och väldigt nöjda med dagen.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Hemåt
40 veckor sedan
Podstrana
40 veckor sedan
Norrut
40 veckor sedan
Baddag
40 veckor sedan
Utflykt
40 veckor sedan