Stöd Ukraina

Piraternas blogg

Söndag 3 Januari 2016 - Varkala
Resealbum: Kerala i Indien

Hemlösa djur

Asså jag älskar Varkala! Det är jättefint med klipporna, stranden och alla småbutiker!
Utanför typ varje butik så står det nån och försöker få in en i butiken genom att säga t.ex "have a look in my shop!", "Look here! Good price!" " just for you madame".
Det börjar bli rättså störigt.. Det låter mer som om dom har övat in en replik och säger den på exakt samma sätt till alla och hela tiden.

Här finns en ABBA restaurang som har JÄTTEGOD mat! Vi äter varje frukost där, och ibland både lunch och middag. Och personalen är så trevlig!
Men en sak som jag har märkt som faktiskt gäller alla restauranger här är att det inte jobbar några tjejer där.
Jag har varken sett tjejer som servitriser eller kockar.
Man ser mest tjejer som säljer kläder, smycken och tyger.

Men att vara västerländsk tjej i Indien kan vara lite sådär. I början så stirrade folk, ofta killar. Troligen för att jag är ljus och visar både axlar och knän, att dom stirrade kunde göra mig rättså illa till mods men nu är det bara störigt.
Kan dom inte bara låta folk vara? Visst, det är okey att tycka att det är kul med turister men att stirra ut dom..
Men annars så älskar jag verkligen Indien!

För någon dag sen så brände jag mig på näsan o kinderna, Det blev blåsor på näsan och jag börjar flaga. Det är så äckligt!
Vilgot har faktiskt bränt sig ännu värre.. Idag så gick vi förbi en klädaffär som vi har besökt ofta, dom sa att man ska badda solsvedan med kokosolja innan man går och lägger sig.
Vi har gjort så i 2 dagar nu och det har verkligen hjälpt!

I Indien springer det ofta runt hemlösa djur.
Innan vi kom hit så trodde jag att det skulle vara fullt med kor här men jag har inte sett så många.
I Kochi så var det mest getter och katter och några hundar, i Mirari beach så fanns det mest katter som sprang runt men i Thekkady fanns det mest kor och hundar, där kunde det komma kor gående på vägen men många låg i vägdiket och vilade, vissa gick runt vid teodlingarna också.
När vi var påväg till Varkala med taxi som tvärnitade chauffören helt plötsligt och på vägen gick en pytteliten kattunge. Den gick bara över vägen för att komma till sitt syskon. Båda såg väldigt svajiga ut på benen så dom kan inte ha varit gamla.
Här i Varkala så finns det mest hundar, dom är så gulliga och söta! Det är inte så ovanligt att det kommer in hundar i restaurangerna och i överallt så schasar dom iväg dom lite varsamt. Vissa lockar ut dom och andra puttar lite lätt på dom, det är så fint!
Idag så såg vi en liten, liten hundvalp som snubblade omkring på uteserveringen till en restaurang, då kom en från personalen ut och till min förvåning så klappade han lite på benet och tog in valpen och klappade den lite lätt.
Den hade inget halsband men jag tror att dom tog hand om den på restaurangen.
Åh, gud vad glad man blev av att se det..

/ Elsa 13
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Tankar och tips
7 år sedan
Louvren
7 år sedan
Torn, bågar och Box nr 5
7 år sedan
Turism, mat och astmosfär
7 år sedan
Turbulent start
7 år sedan