Stöd Ukraina

Lipe79s blogg

Tisdag 24 Juni 2014 - Everglades City

Everglades och Florida Keyes

Vaknade vid 04.30, kroppen är helt förvirrad men det blir nog bättre snart. Övriga familjen vaknade en efter en, L som längst och vaknade 6.30 utvilad. Snabb frukost, packning och påklädnad sen bar det iväg till träsket. Vi hade ca en timmes bilresa framför oss, det var kul att se lite andra delar. Vi var oroliga att O skulle få panik och vägra gå in när han förstod vad vi skulle se och göra men allt gick jättebra. Först åkte vi airboat och redan efter 1 min simmade en alligator precis vid min sida. Vi körde sakta i början i en kanal och där fick vi se 4 alligatorer två sköldpaddor samt två leguaner i ett träd. Sen var det på med kåporna och snabbt iväg genom träsket. Det var jättekul och han gjorde flera 360 graders snurrar så vattnet stänkte över oss alla. O och L tokskrattade, det var härligt att se. Sen var det dax för en alligatorwrestling show. Barnen var intresserade och tyckte det var spännande. Efteråt fick man hålla i en bebis, L var modig och ville prova. Han var superduktig m lite hjälp av mig (var rädd han skulle släppa den om den rörde sig). Efter lunchen gick vi runt och tittade på de olika djuren och såg de inhägnade alligatorerna som de föder upp där. Vi fick även se på när de skulle få mat, ett hundratal samlade som slogs om köttet.

Sen var det dax att åka vidare, eftersom vi var i närheten så åkte vi till Key Largo i Florida Keys. Vi körde runt en stund och tittade samt letade efter en strand så vi kunde bada. Vi hittade en nationalpark med en strand som var man made och hade USAs enda levande korallrev. Det skulle vara den finaste stranden i Key Largo men vi var inte så impade. Vattnet var dock mycket varmt, gissningsvis 33 grader. I Miami är vattnet ca 29-30 kanske. Just nu ligger lufttemperaturen vid ca 29-32 men i juli kommer det att bli värre. Vi stannade och badade en lång stund men vi hade ingen snorkelutrustning med oss så vi kunde inte titta på revet.

Vi körde hemåt och skulle leta upp en restaurang på vägen, det blev kinamat vilket var första ggn för barnen. De fick prova chicken fried rice samt chicken chow fun utan grönsaker. Båda gillade det och L sa det var godaste maten i världen så det var väl ett gott betyg. Innan vi åkte t hotellet så blev det en tur till mataffären för lite komplettering av frukost och dryck. Barnen fick donuts och jag min efterlängtade bagel samt english muffin.

Hemma igen efter en lång dag ville barnen och T bada i poolen medans jag plockade upp all mat och prylar. Lite duschande , spelande och kvällsmat senare så stöp hela familjen i säng vid 21.30 tiden.

http://www.reseguiden.se/cgi-bin/rg/forum.cgi?member=lipe79&event=profile_photos...
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet