Stöd Ukraina

Asoks blogg

Söndag 10 September 1995 - New Mexico

Dag 9 - 14 - Santa Fe here we come

Dag 9: Flyg till Albequerque där vi plockade upp vår nya hyrbil och styrde kosan mot den gamla gruvstaden Madrid Ghosttown där vi stannade för lunch på The Mineshaft Tavern.
Fortsatte sedan upp till Santa Fe och checkade in på Preston House. Det var sista dagen för fiestan så vi strövade runt Plazan först innan vi letade upp en pub där vi stannade resten av kvällen.
Dag 10: Spanade in vackra indian-smycken på Plazan och strövade runt i staden för att lära oss hitta. En mycket mysig stad med enbart låga terrakotta-färgade hus i klassisk NM-stil.
På kvällen var vi ute och upptäckte den underbara mex-tex-maten som de har där och härliga margueritas!
Dag 11: Körde först till Santa Rosa som ligger på Route 66 o fikade och körde lite på Route 66 innan vi fortsatte söderut till Fort Sumner och Billy The Kid:s museum och grav. Lååånga och väldigt raka vägar var det när vi körde hem. Oootroligt trist att köra på dessa.
Dag 12: Idag hade vi bestämt att åka till Bandelier Natl. Monument som ligger upp i bergen norr om Santa Fe men vi kom bara till Los Alamos där vi blev påkörda i sidan av en ”galen” dam i stor hatt o solglasögon. Tack o lov så kunde vi köra bilen tillbaka till Santa Fe och fick den utbytt mot en stor Buick Skylark istället och vi var oskadda men lite omskakade så det blev lite shopping istället. På kvällen var vi ute o käkade middag med en kille vi träffade första kvällen i Santa Fe. Mex/tex naturligtvis och margueritas.
Dag 13: Åkte till en Factory Outlett på Cerrillos Road och sedan parkerade vi bilen vid vårt hotell och promenerade ner i staden. Kollade in St. Francis Cathedral bl.a. Sista kvällen i Santa Fe.
Dag 14: Bilade norrut genom Taos över Rio Grande Gorge (vääldigt högt) mot Dulce. Checkade in där o käkade lunch innan vi gav oss av till Stone Lake för att gå på Jicarilla Apache Gojiiya Feast. Tittade på dansuppvisningar, åt Fried Bread (gott gott) och handlade handgjorda smycken. Vi blev erbjudna att dansa vi också men vi avböjde detta.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Roadtrip 2011
13 år sedan
Uppföljning
13 år sedan
Snart är det dags!
14 år sedan
Dag 25 - 28 The big apple
15 år sedan
Dag 20 - 24 New Jersey shore
15 år sedan