Stöd Ukraina

Asoks blogg

Lördag 16 September 1995 - Arizona

Dag 15 - 17 Grand Canyon - what a sight!

Dag 15: Bilade nu västerut mot Arizona. Körde förbi Shiprock men stannade bara för ett foto. Åkte vidare till Four Corners där 4 stater möts, Utah, Colorado, New Mexiko och Arizona. Man kan där ställa sig så att man står i alla fyra staterna samtidigt. Åkte in i Arizona och ner till Cameron Trading Post som ligger precis utanför Grand Canyon Natl Park. Checkade in här och shoppade sedan loss i affären innan vi åt middag. Sen em. åkte vi så till Grand Canyon. Stannade vid Desert View och njöt av den vackra solnedgången. Åkte sedan tillbaka till vårt hotell för en god natts sömn.
Dag 16: Åkte in till Grand Canyon igen till Canyon Village. Traskade runt lite vid Bright Angel Lodge och ångrade att vi inte hade bott över natten där istället och planerat mer tid här men det får bli nästa gång. Bedövande vyer är det över Grand Canyon. Det är svårt att föreställa sig det om man inte har varit där själv.
Fortsatte sedan ner mot Flagstaff o körde sedan genom Oak Creek Canyon ner till Sedona som ligger i denna röda dal. En mycket vacker väg som slingrar sig brant ner från 8000 feet till 5000 feet. Ser ut som en gammal westernstad i mångt och mycket. Åt middag här och styrde sedan kosan uppför igen och stannade i Holbrook för övernattning. Här finns det mååånga motell.
Dag 17: Började dagen med att låsa in bilnycklarna i bilen så vi fick ringa låssmeden som kom o öppnade bildörren på 2 sekunder! Körde sedan till Painted Desert, den heter så för det är bara röd jord överallt. Sedan besökte vi även Petrified Forest. Allt ser ut som sten men det är gamla träd som har torkat i öknen under 1000-tals år. Stannade till vid Newspaper Rock som har gamla inristningar och även Crystal Forest där träden inte bara förstenats utan också kristalliserats. Promenerade runt där i hettan en liten liten stund. Puh! Varmt var det. Besökte även Zuni Pueblo som har en otroligt bra trading post där man kan förköpa sig hur lätt som helst för de har mängder med vackra indian-smycken. Drog sedan upp på motorvägen o körde till Albequerque där vi spenderade vår sista natt i New Mexiko.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Roadtrip 2011
13 år sedan
Uppföljning
13 år sedan
Snart är det dags!
14 år sedan
Dag 25 - 28 The big apple
15 år sedan
Dag 20 - 24 New Jersey shore
15 år sedan