Stöd Ukraina

Tjoohannas blogg

Torsdag 4 Maj 2006

Cusco, Peru

Klappat alligatorer, blivit spadd i coccablad, tjuvfiskat i nationalpark... oupps!

Hola Amigos!

Nu var det ett tag sedan jag skrev senast... men det har inte varit latt att komma att e-mail i djungeln. Jag har spenderat ungefar en manad i Bolivia och hunnit med en hel del.

Vill i alla fall borja med att gratulera brorsan och Camilla till forlovningen :-) FBK:s icke ovantade SM-guld mot de tama indianerna ar val vart att namna (hoppas att Kaberg hade pa sig guldsandalerna sedan i somras nar han firade...
och sa har ju Kungen fyllt 60 samma dag som T Andrén!! Markus hade garna vunnit forstapriset i den klassiska tipspromenaden pa din fodelsedag! Grattis allihop!!

Efter Potosi besokte vi Sucre och La Paz. Dar blev jag bl.a. spadd i coccablad och det verkar som om jag har en riktig trevlig framtid att se fram emot :-) Kandes som om jag kunde cykla dodens vag dagen efter med gott samvete.

Meddelade mamma att jag cyklat dodens vag nar jag var tillbaka pa hotellet. Inte illa att kunna saga att man cyklat 80 km pa under fyra timmar (7,9 km utfor ;-) Cyklade i alla fall fran 3750 m ner till ca 1000 m. Dagen efter var det en guide som cyklade utfor kanten, men hans grupp lyckades dra upp honom over kanten. Jag antar att de maste leva upp till ryktet.

Efter att ha cyklat ner dodens vag var jag grymt nojd tills jag fick reda pa att vi skulle ta buss samma vag tillbaks! Det var bara att halla tummarna och lugna nerverna med att tugga coccablad tillsammans med alla andra i bussen. Man blir lite bedovad i kaken, kanns som att tugga pa en tepase! Har tuggar alla, bra for hojden.

I sista minuten bestamde vi oss for att aka till Rurrenabaque i Bolivia och besoka Pampa och djungeln. Vi ville inte aka dodens vag igen och sitta pa en buss i tjugo timmar sa alternativet var litet propellerplan over Anderna.

Nar vi satt pa planet funderade vi pa vilka av passagerarna som skulle atas upp forst om vi skulle uppleva Alive 2. Nar jag bestallde biljetten hade jag ju ingen aning om att dagen innan hade ett av bolagets tre plan nodlandat efter haveri med motorn... Landade pa en vanlig vag och kraschade in i en bil med ena vingen.

Inga Israeler blev uppatna efter var resa...

Pampaturen var fantastisk, nu har jag klappat alligatorer, fiskat pirayor, badat med rosa delfiner, och vadat i traskmarker pa jakt efter anakondor (bilder kommer...) Sag massor med faglar, apor och sengangare.

Efter Pampaturen ordnade jag Pirre och James (juvelerare fran Sheffield) en egen specialtur med massor av fiske. Tillsammans med tva guider taltade vi i djungeln och fiskade massor. Jag lyckades fanga ett par Catfish pa mellan 5 och 10 kilo och en Baku pa ca 13 kg :-)
Hade en firre som var sa stor att jag fick brannmarken i handerna och som jag inte kunde halla (sakert 30-40 kg!) Latt att saga efterat i alla fall.

Efter djungeln har jag besokt Titicacasjon, Puno och Ariquipa i Peru. Just nu ar jag i Cusco och kommer val besoka Machu Picho inom en vecka.

Har fatt flera svar pa tavlingen har och pa min vanliga mail. Vinnare i tavlingen ar hoggravida Madeleine Sandell som gissade 28 resp 33. Intressant att man fatt gissningar mellan 16-50 ar! bada guiderna var 28 ar :-)

Har hort att vitsipporna kommit till Gotet sa ni kan val plocka en bukett at mig!

//Hasta luego Johanna
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Playa del Carmen, Mexiko
17 år sedan
Flores, Guatemala
17 år sedan
Antigua, Guatemala
17 år sedan
Granada, Nicaragua
17 år sedan
San Jose, Costa Rica
17 år sedan