Stöd Ukraina

Tjoohannas blogg

Lördag 16 September 2006

Granada, Nicaragua

Lava, cowboys och 33 cl whiskey

Det finns alltid en hel del att skriva om, men jag far val forsoka att begransa mig till lite sma historier.

Grattis Jenny och Freddy som gifter sig idag!! Onskar att jag kunde vara hos er idag. Jag har inte din nya email Jenny sa hor garna av dig.

I Costa Rica blev det en hel del tid i djungeln, men tyvarr var det fler amerikaner an apor... Alla gringos ville ta kort pa de stackars aporna. Intressant dock att aporna kande igen vakterna i en av parkerna sa nar de kom flydde de faltet.

Traffade en akta gringo i Costa Rica som var 27 ar och helt begistrad av alla tuppar som sprang omkring overallt. Han hade aldrig sett en tupp i hela sitt liv. Antar att vissa inte behover se sengangare for att bli upphetsade! he he

En av de roligare handelserna var nar jag var i Monte Verde och kollade in en lokal dressyrtavling dar de tavlande hade klassisk cowboyutstyrsel, bara revolverna saknades.
Efter tavlingen nar eftermiddagsskuren kom liftade jag och Joe med nagra lokala formagor som glatt erbjod oss skjuts pa flaket av jeepen, samt en 33 cl coca cola mugg full i whiskey, for sakerhets skull lamnade de flaskan pa flaket ocksa :-)
Sedan fick vi se nar den lokala prasten valsignade varenda cowboy pa torget, medan vi blev bjudna pa lite ol.

Har varit pa ett klassiskt poolparty, vilket slutade med att ett antal grabbar slangde i var och varannan person i poolen, men tji fick de nar de skulle slanga i froken Johanna och hon gav dem onda ogat. Det var helt enkelt ingen som vagade slanga i mig... he he he

Nar jag val kom till Nicaragua efter en en timmes flodbat genom djugeln besokte jag El Castillo, en liten by som ligger langs en flod pa gransen till Costa Rica.
Pa en kulle over stan ligger ett gammalt fort som spanjorerna uppforde, men som aven styrdes nagra ar av pirater... Nu ligger det en skola vid sidan om...

Jag besokte den lokala lilla byskolan och kollade nar de undervisade SO (Detta flaggskepp till amne. Dar allt om natur och samhalle smalter samman pa ett elegant och larorikt satt...:) Har pa tal om SO sett flytande lava i CR och badat i en vulkankrater i Nicaragua.

Den storsta skillnaden var val att vissa elever hade sina barn med till skolan och att det fanns gravida tjejer i klassrummet, men annars kande man igen sig ganska bra.

Jag lyckades fa ta over en klass efter en lektion och det var manga fragor om Sverige. Nu kan alla saga tack, tack, och jag alskar dig! Vet inte vilken nytta de kommer att ha av det, men kanske de moter nagon svensk som forvirrat sig dit om ett par ar.

Det ar ju bra om jag blir pamind om hur det ar att undervisa sa att jag inte ar som tappad bakom en vagn nar jag kommer hem :)

For att komma darifran akte jag bat tvars over Centralamerikas storsta sjo (Aven kand som den enda sjon i varlden dar det finns sotvattenhajar). Hajarna var inget problem pa resan.

Nar jag skulle besoka farjans damtoa som inte ar av kunglig kvalité, lyckades jag vara dar inne just den minut da presenningen over batens bakre dack lattade pa trycket, och hallde in 50 liter vatten over mig... Holl pa att skratta ihjal mig. Vet inte om det ar tur i oturen att jag reser sjalv och ingen kunde se mig.

Senaste veckan har jag spenderat pa Corn Island och passat pa att besoka det stora bla.. Har sett Hajar, hummrar, fiskar i alla farger, och stingrockor (for ovrigt var jag svettigt nara att trampa pa en som gomde sig i sanden nara strandkanten.

Nar jag var pa Corn Island hade de den arliga baseball turneringen vilket vanns av hemmaklubben och det bjods pa gratis ol, vi blev forstas forvanade nar partyt slutade kl 21.00 for att fiskarna skulle ut tidigt dagen darpa.

Som farmors bror David alltid sa "fiskare ar ett fattigt folk" Men visst ar det lattare att fiska nar man har med sig undervattensbasokan... Harpunen! Lyckades fa en hel del fisk och ata en alldeles underbar fiskgryta under stjarnorna en kvall :-)

Forsokte gora min plikt som S0-larare och medborgare harrom dagen och tog en taxi till ambassaden i Managua for att rosta, naturligtvis var ambassaden stangd eftersom de firade "independence day" har i Nicaragua. Politik ar namligen oerhort viktigt har, sa taxichaffisen var imponerad!

Har forovrigt traffat en hel del karaktarer...

En belgare vid namnet Rodriges Bill Jullio Amadeus Ball!! Han forklarade att man tydligen dricker en hel del i Belgen innan man bestammer sig for ett namn... Vilken tur att det ar andra traditioner hemma Jocke!!

En amerikansk fore detta lararinna pa 76 ar som reser sjalv genom hela Centralamerika, och som ska fortsatta anda ner till Sydamerikas sydspets och atervanda landvagen till USA.
Kanske Johanna om 45 ar he he

Motorcylisten Dan Walsh som nu rest i sju ar och skriver artiklar for olika magasin. En av hans varsta upplevelser var nar han blev kidnappad och satt i en bur i Kenya i tre dygn...Vill bara saga att jag reser i centralamerika mamma och har ar det lugnare ;-)

Ser fram emot en nyarsfest med alla som laser dagboken nar jag kommer hem! Om det inte blir nyar sa kanske det blir trettonhelgen...

Nu nar man har varit borta ett tag hade det varit kul med lite email fran dem som har varit daliga pa att skriva (inga namn namda)... Sa att man vet att ni fortfarande lever...

hasta luego amigos!

//Johanna
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Playa del Carmen, Mexiko
17 år sedan
Flores, Guatemala
17 år sedan
Antigua, Guatemala
17 år sedan
Granada, Nicaragua
17 år sedan
San Jose, Costa Rica
17 år sedan