Egypten

Jämför och boka resor från alla ledande reseföretag

Om Egypten Afrika

Det är inte bara de fantastiska pyramiderna som gör Egypten till ett perfekt resmål. Här finns också perfekta stränder, härlig värme och dykvatten i världsklass.

De flesta besöker landet under vintern då det är ca 25 grader varmt. Nästan alla hotell på de stora charterorterna i Egypten har all inclusive-boende. Trots att Egypten ligger vid Medelhavet så är det landets Röda havskust som har de mest populära badorterna.

En av de mest kända städerna här är Hurghada som har flera härliga stränder och mycket bra dykvatten. I närheten av Hurghada ligger charterorterna Makadi Bay, El Gouna och Soma Bay. Några mil söderut ligger Marsa Alam-kusten som också har långa sandstränder och rev för dig som dyker eller snorklar. På andra sidan Röda havet ligger den mycket mysiga staden Sharm el Sheikh med kristallblått vatten och spännande dykning.

Egypten har en mycket lång och fascinerande historia med tusentals sevärda ruiner från faraonernas tid. De berömda pyramiderna ligger mer än 50 mil norr om från badorterna och resan dit tar mycket lång tid. Staden Luxor som ligger 30 mil från Röda havskusten var faraonernas huvudstad och hette då Thebe. Här finns dussintals sevärda platser, bland annat Karnaktemplet, Luxortemplet och de många gravarna i Konungarnas dal.

Här är resmål i Egypten
Funkar provisoriskt pass till Egypten?
Egypten Mon74, 10 mars 2014
Updaterad av Worldofmarie för 2 veckor sedan
7
Åker till Marsa Alam nu på torsdag och har bara provisoriskt pass. Kan man resa in med det i Egypten? Har hört att man måste anmäla till Egyptiska ambassaden innan om man reser med provisoriskt pass.
Provious pass
Egypten Shayma, 29 juni 2019
Updaterad av Shayma för 2 veckor sedan
0
Hej Gärna hjälpa mig! Jag har fixat en provious pass till min son men de har skrivat resan ska vara via moscko till egypy. Jag undrar om jag kan resa till egypt via annat land ??
Resa till pojkvän
Egypten Zarax, 28 apr. 2019
Updaterad av Zarax för 10 veckor sedan
15
Hej! Jag har träffat en man i Egypten och vill åka och hälsa på honom i sommar för att lära känna honom bättre. Han vill att jag ska skriva på ett papper när jag kommer dit där vi kommer vara tillfälligt gifta för att undvika problem och ifrågasättande från tex polis och myndigheter. Någon som ...
Vart i egypten rekomenderar du?
Egypten Klaraal, 14 mars 2019
Updaterad av Marulk för 17 veckor sedan
1
Tänkte ta en vecka tilm Egypten, sola bada och bara mysa med all inclusive. Vart dka man åka? Hurghade, Port Ghalid, Coraya bay eller finns det nån annastans som är ännu bättre? Vill även kunna gå igonom centrum någon dag så helst inte nåhgonstans mitt ute i ingenmansland
Panikkk
Egypten Sanamella, 7 mars 2019
Updaterad av Worldofmarie för 19 veckor sedan
1
Jag reser till Egypten nästa torsdag och märkte först nu att min sons pass går ut den 2e juli 2019, Finns inga lediga tider för att ta ut ny pass till honom. Vad gör man i en sådan situation?!
Själv till Egypten för dykning och uteliv, destination?
Egypten Watino, 16 feb. 2019
Updaterad av Marulk för 21 veckor sedan
1
37årig man, vill resa till Egypten för dykning, gå ut på kvällarna samt eventuellt besöka museer i Cairo. Vilken destination är lämplig, är det Dahab? Är van vid att resa själv och improvisera. Egentligen vore en charter inte dumt men jag önskar undvika område med endast barnfamiljer. Åker ...
Giftun Island
Foto: moosie
Paradiset Gifton Island
Foto: krika
None
Foto: maggie
Dromedaren
Foto: stizze
Vandring
Foto: cajsa1
None
Foto: pelin
Härlig historisk plats
Foto: tima
Giftun Island
Foto: heleneberglund
Naturen runt Nilen
Foto: rommetorp
Lugn morgon på Sinaiberget
Foto: lime82
Pyramiderna Egypten
Foto: sua
Fiskar under vatten
Foto: calypso

Planerar du en resa till Egypten?

Vi söker bland 1 000 000-tals priser från över 500 reseföretag. Vi jämför fler än 500 000 hotell, över 438 flygbolag, 100-tals resebyråer och 24 arrangörer.