Topp 5: Se och göra i Egypten

Louisenilsson92
Reseguiden, besökt 20 länder

Foto: i Stock
foto: I Stock
Det finns mycket att uppleva i Egypten, allt mellan snorkling till pyramider.
Publicerad 8 november 2018

1. Historiska pyramider

Egypten är välkända för deras pyramider och de byggdes för 4000år sedan. Kairo är exempelvis en stor sevärdhet för deras Gizapyramider. Passa på att ta möjligheten att se någon av pyramiderna inifrån. Helt klart en mäktig upplevelse!

2. Snorkling

Snorkling i Världsklass finner du i Egypten. Koralller och en akvariumliknande vattenvärld. Här finns det mängder med färgglada fiskar och vi lovar dig en upplevelse som du sent kommer glömma. Varje dag erbjuder hundratals båtar turer med snorkling, delfinspaning och dykning. Har du tur så kanske du också ser delfiner på nära håll.

3. Shoppa loss

Besök någon av alla marknader under din resa i Egypten. Här kan du köpa egyptiska souvenirer som kryddor, mattor, kläder och mycket mer. Här hör det till att pruta så glöm inte att göra det. Vill du ha mer “vanlig” shopping så erbjuder Egypten också tradionella shoppingcenter där du kan köpa inredning och kläder.

4. Aktiviteter och sport

Här finns sporter för alla, allt mellan golf till kite-surf. Den nyanlagda golfbanan i El Gouna är något för alla golf tokiga.
Vid kusten norr om Abu Tig Marina i El Gouna breder Mangroovy Beach ut sig, där kan du kite-surfa eller vind-surfa.

5. Boka en ridtur

Gillar du hästar? Passa på att ta en ridtur för att upptäcka Egyptens natur och landskap. Nybörjare som erfaren så finns det något för dig. Upplev ett magiskt landskap från hästens rygg. Går ofta att boka via din researrangör.

Charter till Egypten
Flyg till Egypten


Erbjudanden Egypten