Topp 5: Se och göra i Egypten

Louisenilsson92
Medlem sedan 2017, besökt 20 länder

Foto: i Stock
foto: I Stock
Det finns mycket att uppleva i Egypten, allt mellan snorkling till pyramider.
Publicerad 8 november 2018

1. Historiska pyramider

Egypten är välkända för deras pyramider och de byggdes för 4000år sedan. Kairo är exempelvis en stor sevärdhet för deras Gizapyramider. Passa på att ta möjligheten att se någon av pyramiderna inifrån. Helt klart en mäktig upplevelse!

2. Snorkling

Snorkling i Världsklass finner du i Egypten. Koralller och en akvariumliknande vattenvärld. Här finns det mängder med färgglada fiskar och vi lovar dig en upplevelse som du sent kommer glömma. Varje dag erbjuder hundratals båtar turer med snorkling, delfinspaning och dykning. Har du tur så kanske du också ser delfiner på nära håll.

3. Shoppa loss

Besök någon av alla marknader under din resa i Egypten. Här kan du köpa egyptiska souvenirer som kryddor, mattor, kläder och mycket mer. Här hör det till att pruta så glöm inte att göra det. Vill du ha mer “vanlig” shopping så erbjuder Egypten också tradionella shoppingcenter där du kan köpa inredning och kläder.

4. Aktiviteter och sport

Här finns sporter för alla, allt mellan golf till kite-surf. Den nyanlagda golfbanan i El Gouna är något för alla golf tokiga.
Vid kusten norr om Abu Tig Marina i El Gouna breder Mangroovy Beach ut sig, där kan du kite-surfa eller vind-surfa.

5. Boka en ridtur

Gillar du hästar? Passa på att ta en ridtur för att upptäcka Egyptens natur och landskap. Nybörjare som erfaren så finns det något för dig. Upplev ett magiskt landskap från hästens rygg. Går ofta att boka via din researrangör.

Charter till Egypten
Flyg till Egypten


Erbjudanden Egypten

Om Egypten Afrika

Det är inte bara de fantastiska pyramiderna som gör Egypten till ett perfekt resmål. Här finns också perfekta stränder, härlig värme och dykvatten i världsklass.

De flesta besöker landet under vintern då det är ca 25 grader varmt. Nästan alla hotell på de stora charterorterna i Egypten har all inclusive-boende. Trots att Egypten ligger vid Medelhavet så är det landets Röda havskust som har de mest populära badorterna.

En av de mest kända städerna här är Hurghada som har flera härliga stränder och mycket bra dykvatten. I närheten av Hurghada ligger charterorterna Makadi Bay, El Gouna och Soma Bay. Några mil söderut ligger Marsa Alam-kusten som också har långa sandstränder och rev för dig som dyker eller snorklar. På andra sidan Röda havet ligger den mycket mysiga staden Sharm el Sheikh med kristallblått vatten och spännande dykning.

Egypten har en mycket lång och fascinerande historia med tusentals sevärda ruiner från faraonernas tid. De berömda pyramiderna ligger mer än 50 mil norr om från badorterna och resan dit tar mycket lång tid. Staden Luxor som ligger 30 mil från Röda havskusten var faraonernas huvudstad och hette då Thebe. Här finns dussintals sevärda platser, bland annat Karnaktemplet, Luxortemplet och de många gravarna i Konungarnas dal.