Virgin Atlantic Airways

19 apr. 2012 16:17
Visningar: 4645
Skall till Miami, är maniskt flygrädd och undrar över om någon känner till Virgin Atlantic Airways som anlitas av SAS för flygningar via England direkt till Miami? Någon som har erfarenhet utav detta bolag? Tacksam för återkoppling! /Ann-Sofie
Av Hawaii
19 apr. 2012 16:51
Virgin Atlantic Airways är det andra större engelska flygbolaget (efter British Airways) och det är ett väl ansett flygbolag med perfekt "safety record". D.v.s. de har aldrig haft en olycka.
Av Bengtar
19 apr. 2012 18:57
Virgin Atlantic grundades av Sir Richard Branson 1984 och är högt ansett i flygvärlden. Åk du bara!
Av Annl
21 apr. 2012 07:26
Usch, vad jobbigt. Vad är du rädd för?
21 apr. 2012 10:17
Jag är rädd för att flyga och för att det skall hända något men vill ändå iväg med familjen!!! Det är väl rädslan över att inte kunna påverka och ha kontroll.....
Av Hawaii
21 apr. 2012 15:08
Jag har själv aldrig upplevt detta, och inser att det kan vara svårt att påverka. Jag har pratat med folk som säger t.ex. "men när jag åker bil kan jag t.ex. hoppa ut ur bilen om det händer något" (eller liknande kommentar). Vilket är helt felaktigt. Man har exakt lika liten kontroll när man åker bil som när man flyger. I en bilolycka händer allting på bråkdelen av en sekund, och man har inte en chans att göra något. Vet av egen erfarenhet. Och faktiskt är att de allra flesta flygolyckor är sådana att man kan överleva. T.ex. att ta sig snabbt ut ur flygplanet efter att det har krasch-landat. Det inträffar givetvis flygolyckor där samtliga omkommer, men de är i minoritet. De flesta olyckor har överlevande. Plus att flygolyckor är otroligt ovanliga i dagens läge. Jag såg en amerikansk undersökning som kom fram till att risken att dödas i en flygolycka var 1 på 11 miljoner. Risken att dödas i en bilolycka: 1 på 5000! Cirka 40.000 i USA omkommer i bilolyckor varje år. D.v.s. samma som om ett flygplan i Boeing 737 storleken hade kraschat varje dag! Ett skrämmande nummer. Ett litet tips: när du sitter i planet, tänk på besättningen. De flyger flera gånger i veckan, år ut och år in. HELA LIVET!
Av Annl
21 apr. 2012 15:21
Jag höll på och fånade mig så där för många år sedan och det är så dumt och trist.

Ta ett samtal med dig själv och bestäm dig hur du vill ha det. Det finns två alternativ.

1. Antingen bestämmer du att rädslan får bestämma och tar överhanden och då får du stanna hemma och kommer ingenstans.

2. Eller så bestämmer du dig att sluta upp med det där tramset och så reser du och då har du det så trevligt som det bara är möjligt ( och går det åt skogen så hade du det i all fall trevligt så länge det varade). Ta med dig en god bok, lite bra musik och ta ett glas vin och passa på att ha det trevligt och njuta.

Jag lovar - det funkar utmärkt om man bara bestämmer sig! Det är ju dessutom vidrigt jobbigt att sitta och hetsa upp sig närmare tio timmar till USA. Det är ju ingen bra början på en semester....

Citerat från antolamo:
Jag är rädd för att flyga och för att det skall hända något men vill ändå iväg med familjen!!! Det är väl rädslan över att inte kunna påverka och ha kontroll.....
Av Moth63
21 apr. 2012 16:44
Med all respekt så är det inte så enkelt som ni trorr, det undermedvetna sinnet är en miljon gångar stakare än det medvetna sinnet enligt Bruce Lipton världens främsta stamcellsforskare
För den som har fobin vet mycket väl hur löjligt det kan tyckas för andra, men det är utanför deras medvetna kontroll.
Men det är enkelt att fixa via hypnoterapi, kolla upp en hypnoterapeut i ditt närområde, jag kan hjälpa dig hitta en om du inte lyckas själv :-)
Av Erc
21 apr. 2012 22:13
Med all respekt för din flygrädsla vill jag ändå påpeka att du inte lär ha möjlighet att påverka risken för incident genom valet av flygbolag.

Aktörerna på de transatlantiska rutterna lyder alla under rigorösa reglementen och jag tror inte du hittar säkrare operatörer någonstans i världen. Just Virgin Atlantic hör till de (få) helt utan allvarliga incidenter bakom sig - men bolaget är relativt ungt och har relativt få kärror.

Om du verkligen är maniskt flygrädd - kika på en resa med Cunard Lines, alltså båtvägen. Förmodligen blir prislappen motiv nog att mota flygrädslan i grind.
23 apr. 2012 10:40
Oavsett... Virgin Atlantic har bl a blivit utsett till världens bästa flygbolag och jag flög själv med dem till Tobago för två vintrar sedan. En av mina bästa kompisar är panisk rädd för flygning så inser att det inte är så mycket att göra (han drar en whisky eller två för övrigt :-D ) så gå på känsla och info om det hjhälper dig.

Personligen har jag hur som helst bara gott att säga om VA.
Av Justjo
29 apr. 2012 22:39
Citerat från antolamo:
Jag är rädd för att flyga och för att det skall hända något men vill ändå iväg med familjen!!! Det är väl rädslan över att inte kunna påverka och ha kontroll.....
Jag har själv under många år lidit, precis som du, av flygrädsla. Det spelar ingen roll hur säkert det är att flyga, är man rädd så är man. Men det går att bota...och det är att utsätta sig för det! Face your fears sägs det ju och det stämmer. De senaste åren har jag varit uppe i luften mer och mer och det går bättre för varje gång, men roligt är det inte...än ;)
29 apr. 2012 23:16
Stort tack för alla kloka ord och råd, bara det har gjort att det känns mycket bättre. Tänk att det finns så många fantastiska människor som bryr sig!!!!!! Tack snälla!!!!!!!!!!!!!!!!!
29 apr. 2012 23:48
Citerat från antolamo:
Stort tack för alla kloka ord och råd, bara det har gjort att det känns mycket bättre. Tänk att det finns så många fantastiska människor som bryr sig!!!!!! Tack snälla!!!!!!!!!!!!!!!!!
Du kanske kan värma upp med en kortare flygning? Ta med dig den person Du känner dig riktigt trygg med och litar på, boka en flygning på en timme eller så och se hur ofarligt det är Jag tror som många andra att ska man komma över sin rädsla eller i alla fall lära sig behärska den så måste man bestämma sig och utmana den så man ser att det inte var så farligt. Kommer man över den första spärren går det sen bättre och bättre. Är det så illa att man inte kan komma så långt på egen hand är det nog någon form av terapi som är l bästa chansen till lösning.
8 okt. 2012 00:57
Hej! Ska flyga samma sträcka nu om en vecka. SAS från Stockholm blir en bra uppvärmning och sedan VA över atlanten.
Jag är också flygrädd o har redan börjat tänka fel tankar. Har flugit mkt innan och är alltid lika nervös innan o under flygningen. Ja flyger numera aldrig utan alkohol i kroppen. Ska vidare till Guatemala sen från Miami, så 3 st flygningar på rad att vänta. jippi :p

Hur gick de för dig sen?

Mvh
8 okt. 2012 20:41
Hej Christian!

Flygresan från Göteborg - England - Miami ToR gick fantastiskt bra! Jag kan inte säga att jag njuter av att flyga för det kommer jag aldrig att göra. Jag tror i grund och botten på ödet, dvs. det som sker det sker oavsett var vi befinner oss. När vår tid är ute så är den det. Jag fick tvinga mig för familjens skull (som var lika flygrädda). Livet är väldigt kort och det är farligt att leva och om vi låter våra rädslor ta över våra liv vad har vi då kvar. Så resonerade jag med mig själv (höll på att avboka kvällen innan och strunta i alla pengar vi redan betalt för att jag hade panik). Väl på planet över Atlanten är det bra att prata, lyssna på musik, film eller dyl för att skingra tankarna som annars envetet kan komma in på jobbiga saker som kan skapa kaos! Jag utmanade min rädsla och det måste du också! Du kommer att få en kanonresa! Lycka till!!!!
18 okt. 2012 00:20
I made it to the other side =)

Men blåsigt var det på havet hehe desto skönare att komma fram!
Kan tillägga att jag inte var så nervös väl uppe i luften, personalen på VA skötte sitt jobb utmärkt och planet var jättebra. Rekommenderar det här flygbolaget starkt. AA rekommenderas också! Fick dock en panikattack uppe på det sista flyget av okänd anledning :/ kanske bara var för den långa resan o nervositeten man hållit inne.
Ska njuta av Guatemala nu i 2 månader innan hemresa