Virgin eller British Airways?

20 nov. 2017 10:57
Visningar: 248
Håller på att leta efter mest prisvärda flygbiljetterna till vår kommande Kalifornienresa.
Det finns ju massor av olika flygbolag, vägar och tider så det tål att tänka till.

Har bl.a. hittat två nästan identiska flygningar där både priser och tider är nästan lika.
Den ena är med British Airways hela vägen med byte i London och den andra är med British Airways till London och sedan Virgin Atlantic.
Har läst att Virgin får bra kritik vad gäller service m.m.
Åker man med BA får man däremot prova lite "roligare" plan, vilket inte minst sonen skulle uppskatta. (Boeing 747 dit och Airbus 380 hem.)

Finns det några här som kan hjälpa till med erfarenheter och tips?
Intresserad av allt från mat och service till incheckning, återkommande förseningar m.m.
Allt av intresse... :-)
20 nov. 2017 11:34
Det enda jag kan tillföra är att det kanske är smidigt med BA hela vägen då ni inte behöver byta terminal på Heathrow. Kul även med 747 då de är på väg bort så passa på när man kan. Dock slår väl Virgin Atlantic BA på det mesta annars. Bättre mat och underhållningssystem. De flyger väl med 787 också så bättre luft i kabinen och tysta plan. Om BA hade haft externa kameror kopplade till sin A380 hade det nog spelat in lite då jag älskar det men det har de inte. Jag skulle ändå dock valt BA då jag samlar lite poäng där vilket jag inte får hos Virgin Atlantic.
Av Birgere
20 nov. 2017 16:09
Håller med vad Silverfang skriver.
Det som man även kan tillägga är att BA tillåter vansinniga 23kg i handbagaget(!).
Mina bästa flygningar i Ekonomi över Atlanten har nog varit med Virgin men det betyder inte att BA varit dåliga.
ang om planen brukar vara i tid kan du tex kolla på flightaware.com, men det är ju bara historiska data och säger inget om just din resa.
Av Marulk
20 nov. 2017 20:49
Just hemkommen från flight över Atlanten med BA från Landvetter via Heathrow till Vegas. Vi fick byta mellan terminal 5 till 3 o vise versa på hemvägen. Bussarna emellan terminalerna funkar fint, man bör dock ha hyfsat med mellantid pga ny säkerhetskontroll vid terminalbyte. Vi har även på tidigare flygningar rest med Virgin.
Tycker nog dessa båda är snarlika. Beträffande maten typ lika illa 😉 Alla skäller på Norwegian men det är i vårt tycke den bästa efter alla våra resor till landet i väst.