Sas + virgin atlantic

30 aug. 2013 12:25
Visningar: 1462
Vi kommer att flyga från köpenhamn till manchester med sas och därifrån med virgin atlantic till orlando!

Fråga 1: kommer bagaget följa med hela vägen till orlando med dessa flygbolag? (alltså slippa checka ut det i manchester)

Fråga 2: Man kan checka in 22 timmar innan avgång med sas, kan man även checka in bagaget så långt innan med? Och när det gäller incheckningen...får man både boardingkort till sas flygningen och virgin atlantic flygningen?

Som ni märker så är jag inte jättevan att flyga så här! (bara varit charter innan)

Nån som flugit denna rutt som vill dela med sig av sina erfarenheter??? :)

30 aug. 2013 12:51
Normalt skall ni inte behöva röra ert bagage i Manchester. har flugit KPH-Heathrow-USA och då gick det hela vägen. Enda är om man mellanlandar på plats(ex NY) för att sedan flyga Orlando. Då går man igenom passkontrollen och sedan hämtar man ut bagaget i anslutning till kontrolle, gick igenom ny kontroll (visade boerdingpasset) och i stort sett sätter det på rullbandet igen.
30 aug. 2013 22:29
Hej! Då ni åker med två olika flygbolag ( SAS/ Virgin Atlantic) tror jag absolut att ni kommer att behöva checka in era väskor på nytt i Manchester! ( eller har de någon form av samarbete?) Med SAS checkar ni in online 22 (eller 23?) timmar innan avresa...dock bör du kolla upp vilka regler för online check- in som gäller för Virgin Atlantic. Om de har samma regler som SAS så gäller alltså 23 timmar före avgången från Manchester vilket innebär att du 23 timmar innan avresa till Manchester endast kan checka in SAS- flyget och sedan några timmar senare gör samma för andra flyget. Du hittar all information på respektive flygbolagets hemsida, kanske tom på nuvarande bokningsbekräftelse.
Av Daytona
31 aug. 2013 09:03
Vi flög Stockholm- Man- Orlando nu i somras. Våra väskor gick direkt till Orlando. Men ni kan ju alltid fråga vid incheckningen för säkerhetsskull. Ni får boardingkort till båda flygningarna ja, huruvida man kan checka in sitt bagage 22 h innan, har jag dock ingen aning om.

Hur lång tid har ni i Manchester? Det tog nämligen en jäkla tid med att komma till annan terminal ( dom kör med bussar mellan) sam attt deras security kan vara riktigt nitiska och noggranna.

Vi är jättenöjda med Vrigin, dock så var maten kass, så ni kan ju kanske ta med lite snacks och se till att ni är hyffsat mätta innan ni går ombord ( just in case)

Har ni tur så är bara planet halvfullt och ni kan sprida ut er och lägga er för lite sömn.

Ha en trevlig resa!
31 aug. 2013 09:22
Att det är två olika flygbolag i detta fall spelar ingen roll så länge de är partners och ni har bokat biljetten som en resa vilket ni antagligen gjort då Virgin och SAS flyger ihop. Så här kan ni lita på Daytonas svar, som dessutom flugit samma resa.

Däremot kan det vara lurigt med online incheckningen. Det kan vara så som skrivs ovan att det är två olika incheckningar, Virgin öppnar sin 24h innan. Vissa bolag tillåter inte ens online incheck på atlantflygningar.
31 aug. 2013 13:52
Härligt med så mycket svar! :)

Daytona, vi kommer till terminal 1 i Manchester och åker från terminal 2 och vi har 1 ½ tim på oss.
Ringde SAS med och frågade men dom hade ingen aning och var nochiga och tyckte jag kunde allt ta det på flygplatsen...
Av Daytona
31 aug. 2013 16:08
Vi kunde inte heller checka in online på Virgins hemsida . Vi checkade in allt direkt vid disk på Arlanda, var vi flög ifrån .1 1/2 h är inte jättemycket tid, men ni har ju köpr en "genomgående" biljett så då är det ju ingen fara, dvs flygbolagen anser att den tiden räcker för byte/mellanlandning. Men försök vara så smidiga som möjligt vid säkerhetskontrollen- inga onödiga vätskor ( bortglömda vattenflaskor etc) ha allt lätt tillgängligt, packa upp ev dator, bärbar dvd och annan elektronisk utrustning, kolla fickorna osv . Det sparar ni tid på för som sagt- dom var väldigt nitiska när vi åkte.

Jag tror inte ni behöver oroa er för något, ev frågor kan ni ta vid incheckningen.

Du vet kanske att man däremot kan boka sittplatser på Virign 90 dagar innan avresa ? Om inte så kolla det, en del av planen över Atlanten är dubbeldäckare , och en del av övervåningen är tillåten för oss vanligt "lågpris betalande" resenärer ;)

Virgins underhållningssystem var det bästa vi sett under våra nu 30 talet flygningar över Atlanten. Sit back relax and enjoy ;)
Av Pebles
31 aug. 2013 16:46
Vi åkte exakt samma tur som ni ska göra i somras!
Ditresan checkade vi in hemifrån (fick försöka ett antal gånger eftersom SAS hade problem med sin sida....).
Bagaget behövde vi inte hämta ut i Manchester (även om SAS hade gett mig besked när jag chattade med dem om att jag var tvungen att hämta ut det....)

När vi skulle hem gick det inte att checka in online via Virgin Atlantic.
Var i god tid på flygplatsen kan jag rekommendera!
Vi var där 2½ timme innan och det blev stressigt. Virgin Atlantic hade 4 plan som skulle lyfta nästan samtidigt och 3 öppna incheckningar.

Om du handlar dryck på planet som du ska ta med dig hem se till att får flaskan i en försluten påse, annars blir det problem i Manchester!