USA

14 nov. 2007 13:35
Visningar: 1602
hej!
Jag har rest en del men aldrig varit i dom två länderna i väst. Är lite sugen på att resa till USA och Kanada

Någon som har nåt bra resetips på städer sevärdheter mm?

Skriva gärna allt ni har att berätta:)

Ha en bra dag /Sofia
Av Dino6
17 nov. 2007 13:31
Hej!
Jag kan varmt rekomendera New York,jag är ingen storstadsmänniska och var inte så jätte sugen på att åka till New York men min man har släkt där så vi bestämde oss för att åka dit på semester.Jag blev helt förälskad i denna underbara stad,människorna maten atmosfären ja allt.Jag som aldrig är ute och shoppar hemma kunde inte få nog.Vi bodde på broadway och gick för att se Phantom of the opera...häftig upplevelse.Att få sitta i central park och titta på silhuetten över alla höga hus mot himlen var en härlig känsla.

Florida kan jag också rekomendera,varmt,soligt otroligt vackert..inte att förglömma Disneyland...vi var 2 vuxna o 3 tonåringar och vi hade hur kul som helst..ska tillbaka så fort jag kan.
21 nov. 2007 22:13
Citerat från dino6:
Hej!
Jag kan varmt rekomendera New York,jag är ingen storstadsmänniska och var inte så jätte sugen på att åka till New York men min man har släkt där så vi bestämde oss för att åka dit på semester.Jag blev helt förälskad i denna underbara stad,människorna maten atmosfären ja allt.Jag som aldrig är ute och shoppar hemma kunde inte få nog.Vi bodde på broadway och gick för att se Phantom of the opera...häftig upplevelse.Att få sitta i central park och titta på silhuetten över alla höga hus mot himlen var en härlig känsla.

Florida kan jag också rekomendera,varmt,soligt otroligt vackert..inte att förglömma Disneyland...vi var 2 vuxna o 3 tonåringar och vi hade hur kul som helst..ska tillbaka så fort jag kan.
Tack för upplysningen ska kolla upp lite resor och så, sen som sagtär det bara att börja spara pengar om man ska komma nån vart..

ha de bra/Sofia
Av Curly
26 nov. 2007 19:19
Jag kan varmt rekomendera New York, tror inte det finns något som slår denna fantastiska stad!Ta tunnelbanan till Coney island, besök alla turistmåsten -Frihetsgudinnan, Empire state, ta ett besök på FN. Njut av atmosfären....jösses jag måste tillbaka...får ta och planera in en resa i vår.
Vancouver är en annan så fantastisk stad som är makalös vacker, där finns det att se och göra också.Vi åkte till Victoria och var på späckhuggarsafari, underbart! Toronto är lite New York i miniatyr med närhet till Niagarafallet. Kanada är verkligen ett favorit land!
Lycka till med planerandet, det är hälften av resandet!
26 nov. 2007 21:49
hej!

tack för förslagen ja USA kanske också vore lockande mens just kanada tycker jag verkat skitskoj..

ha de bra/Sofia
Av Andrew
17 dec. 2007 09:38
New York som de andra har sagt.. där finns nästan allt.. annars har jag varit i ´Kalifornien och det kan jag verkligen rekomendera.. jätte härligt.. men då ska man helst åka runt lite.. kanske börja i San Francisco och ta sig neråt mot L.A. finns ju massa grejer att se på vägen. b.la Monterey, Hearst Castle och massa fina och mysiga kust städer..
I L.A området finns det ju mkt annat med .. har inte varit just där så mkt.. men Disney Land och Universal Studios Hollywood.. kan jag rekomendera.. framför allt Universal, där är det verkligen jätte skoj..
Av Bibby
21 dec. 2007 16:08
Var och såg F1 i Montreal och då var det fest i stan vill jag lova, en skön stad med trevligt folk, lättsamma och hjälpsamma. Lätt at transportera sig, inte gigantisk och har en stadskärna där man kan hitta det mesta. Bodde på ett B&B lite utanför men funkade bra med tunnelbana. Trodde deras engelska skulle vara bättre än den var dock. Rekommenderas !!

Las Vegas tycker jag är urkul, NY var sådär men kanske nåt man ändå bör ha upplevt ändå .
8 jan. 2008 15:27
hej!

Jag älskar usa, och har varit där ett antal gånger. Även i kanada, som jag verkligen tycket att du borde åka till!

Min syn av kanada är att det är väldigt mycket "renare" än Usa, det märks tydligen när man bilar, som jag gjorde. Vi åkte från NYC upp till Montreal och Qubec, vilket var det finaste jag sett! Qubec tycker jag verkjligen att du ska besöka.
Sen även se Niagarafallen från den Kanadensiska sidan, mycket mäktigare än från usa sidan. Försök att tajma in så du är där 3-4 juli, för då är det firande av usa och kanadas nationaldagar, vilket vi lyckades att tajma in. Ett hejdundrandes nattliv överallt... så sjukt coolt samhälle oxå. Det hette passande Niagra town :)
Jättemysigt.

Men i Usa rekomenderar jag NYC och Boston, riktigt bra städer med mycket bra möjligheter till shopping och andra sevärdigheter!

//Lotta
9 jan. 2008 20:30
Hej!
Jag har varit endel i USA, och är totalt förälskad i landet! Kom hem från Orlando i Florida för 2 v sedan, och det är ju kanon fint där och finns så mycket att göra! Disney world och Universal Studios är ju fantastiskt kul! Det var tredje besöket dit nu!
USA är ett kul land att kolla sport också om man är intresserad av det, vi har varit på NHL hockey och det är ju en upplevelse bara att vara i de stora arenorna!
Vi har också bilat en hel del i USA och det är verkligen att rekommendera! Man får se så mycket!
Mina fav städer är Memphis, New Orleans, Las Vegas, Sedona, San Francisco... Listan kan göras låång! Grand Canyon är klart sevärt, så vackert! Har inte varit i New York än, men det har jag tänkt ta kanske 2009, vi får se vad som händer! En grej som är skönt med USA är att man kan äta vad man vill och tom dricka kranvattnet (även om det ofta smakar klor!) utan att få nån skum bakterie i sig! Och nu är det ju så billigt också när dollarn är så låg!
Hoppas du får en härlig resa till väst sen!
10 jan. 2008 13:58
USA On-The-Road 2007
I april 2007 lyfte så planet äntligen mot Los Angeles, starten av vår nästan 3 veckors långa bilsemester i USA. Under nästan 1 års tid hade jag planerat resrutter, hotell och sevärdigheter. Som resekamrat hade jag valt min 13 årige son Jesper, en skön kille som också tröttnat på stora hotellkomplex med pool och sol.
Eftersom jag skulle köra långt och i bergen hade jag hyrt en jeepmodell. Den visade sig bli perfekt och väl tilltagen för oss två. Att köra i USA är inte svårt och är man osäker kan man skriva ut detaljerade vägbeskrivningar på nätet, något vi hade nytta av när vi kom fram trötta och slitna och skulle hitta till hotellet. I Los Angeles passade vi på att besöka Universal studios och Santa Monica Pier. Promenaden där är utmärkt att cykla på och spara benen lite, en skön upplevelse och mycket att titta på. Palm springs och Joshua Trea Park blev vårt nästa stopp på resan. Efter en skön natt och morgondopp i poolen åt vi frukost på Ernies, ett måste i Palm Springs om du är där. 50-talskänslan är överväldigande och damer med papiljotter är en vanlig syn. Joshua Trea Park är känd för sina speciella träd och stora stenbumlingar. Den är också ett välbesökt mål för bergsklättrare, som vi också stötte på. Man kan köra igenom parken vilket vi gjorde. Det tar längre tid än vad man tror och vi missbedömde tiden till Prescott som skulle bli vårt nästa stop. Alla vägar i USA är inte långa raksträckor och från Joshua Trea till Prescott kör du över vindlande berg i 20km/h. Skyltarna ”don’t drink and drive” är överflödiga, man hade inte klarat en kurva här onykter och vi hann precis fram innan mörkret föll.
Efter en natt i Prescott besökte vi Montezuma Castle. Montezuma Castle byggdes av Sinaguafolket för 1000 år sedan . Det var en flervånings indianby med 20 rum som är inbyggd i en kalkstensvägg på 30 meters höjd. Man ska hålla sig på gångvägarna under besöket då det är fullt med skallerormar i buskarna.
På vägen mot Grand Canyon stannade vi både i Red Rock Canyon och Slide Rock Canyon, båda parkerna är väl värda ett besök. April är en bra tid att besöka USA, inte mycket folk i parkerna och allt blommar.
Grand Canyon är en hissnande upplevelse. Vi hade varken ork eller tid att vandra där, men utsiktsplatserna duger väl. Fram på sen eftermiddag nådde vi fram till Page.
Här finns de mycket speciella Antelope Canyon, en spektakulära plats som tar andan ur en när man kliver in. Det är vatten och vind som format denna vackra kurviga sandsten. Vi ville se det berömda ljuset i där när det är som bäst och då ska man ta turen vid 12-13-tiden.
Efter Page styrde vi mot Bryce Canyon och på vägen dit såg vi äntligen de första bisonoxarna på resan. Utmärkande för Bryce Canyon de unika geologiska strukturer, kallade hoodoos, formade av vatten, vind och erosioner av floden. De röda och vita stenarna ger fantastiska vyer. Mer storslaget än Grand Canyon tyckte vi.
Vi passade på att leva lite cowboyliv och tog en 4 timmars ridtur i bergen, samma område som en gång den laglöse Butch Cassidy besökte. En hel del snö låg fortfarande kvar på marken och luften var kylig.
Zion National Park var vårt nästa stopp, och utan att överdriva var detta höjdpunkten av alla nationalparker vi besökte på vår resa. Lätt att vandra i, vilda djur överallt och otroligt vacker. Det var nästan så man väntade sig se dinosaurier i dalgången när man kikade ner från höjderna. Vandlingsleden ”Angels Landing” är ett måste, tuff men väl värt besväret när man ser utsikten.
Nu hade vi varit ute i naturen tillräckligt länge för att längta till storstad och puls och vårt nästa stop blev Las Vegas. Vi tog in på hotell Luxor (pyramiden), en orgie i mumier, anubisar och guld. Las Vegas är häftigt, varmt och jättekul och efter alla nationalparker uppskattade vi denna lekstuga. Fontänerna vid Hotell Belagio var så vackert att jag fällde en tår, berg-o-dalbanan på New York New York Hotell fick oss stumma.
Från Las Vegas körde vi till San Diego (med en övernattning på vägen). På vägen från Las Vegas kör man förbi ett Casino i öknen som heter Buffalo Bill. Här bara måste man stanna om man gillar att åka berg-o-dalbana. Den heter Desperado, innebär fyra G, 130km/h och en höjd på närmare 70 meter. 1996 listades den som världens högsta berg-o-dalbana.
I San Diego hade vi bokat ett strandnära boende på Pacific beach. Vädret i San Diego i april är som en svensk sommardag. Vi besökt naturligtvis Sea world och åkte den kända “The Giant Dipper” berg-o-dalbanan från 1925 i trä. Den ligger i nöjesparken Belmont Park som ligger direkt på Mission Beach.
Vi hade också bokat in kajakpaddling och en cykeltur i San Diego. Vågorna var rejält höga den dagen vi skulle ge oss ut. Vi började paddla och klarade oss rätt fint tills vågorna började skölja över Jesper som satt längst fram. Egentligen är det meningen man ska få paddla till La Jolla grottorna men
p g a det hårda vädret så kunde vi inte gå så nära. Vi såg i alla fall flera dykande pelikaner och delfiner som simmade under oss. Vattnet är verkligen jättesalt och det kliade rejält på kroppen efter en härlig tur som avslutades med snygg surfing på vågorna på väg in mot stranden. Efter lite mat och ombyte var vi redo att ta oss an cykelarna. Cykelturen är lång men lätt. Utmed Mission Beach ligger ”rökridåerna” tätt och det var nästan så jag bad Jesper hålla andan. Att cykla som vi gjorde med guide är ett utmärkt sätt att se delar av San Diego. Efter några slappa dagar i San Diego körde vi kustvägen tillbaka till Los Angeles och till planet hem.
MVH Resepiraterna
24 jan. 2008 15:51
KALIFORNIEN! Mer behöver jag inte säga. Jag har varit i New York, Florida och Kalifornien, och det sistnämnda är oslagbart. San Diego har allt. Och inte långt därifrån så är det berg och naturreservat att vandra i. Jag skulle skippat Canada och tagit Kalifornien och New York. En störtsäker kombination :)