Tips på var man skall bo i Florida

Av Fams
9 okt. 2013 15:15
Visningar: 4908
Hej!

Vi börjar planera för en 3-veckors resa till Florida i juni nästa år och har en del frågor angående var man skall bo. Funderar på att flyga från och till Miami, och bo där några nätter. Även ett par dagar till Key West. Är Fort Lauderdale bra? Orlando en vecka? Clerawater?. Är väldigt tacksam för tips på hur man skall lägga upp resan.( Vi har två barn med oss som då är 5 och 12. )
9 okt. 2013 16:57
I Juni är det varmt överallt så vädret behöver ni i alla fall knappast väga in :-)
Sen beror ju egentligen allt på hur ni vill semestra och vad ni vill uppleva.
Vill ni se lite olika delar av Florida eller vara mer stationära? Vilket som funkar egentligen då det finns en hel del att göra utfärder till var man än bor, sen beror det ju lite på hur man vill ha det där man bor, massor att göra på gångavstånd eller det kanske är bättre med att boende i ett villakvarter och ta bilen när man ska äta, shoppa, bad o.s.v. Kort sagt, upplägget kan vara väldigt olika beroende på hur man vill ha det.

Först ett påpekande, Miami är kanske inte bästa stället att bo, grannstaden Miami Beach är betydligt trevligare så är det inget som gör att ni absolut vill bo i Miami så välj Miami Beach. Sydligaste delen, South Beach tycker jag är överlägset trevligast och har mest att erbjuda dock inte billigast om det spelar in.

Egentligen är det lite osmidigt att åka till och från samma flygplats om man ska åka runt, det blir aldrig helt perfekt, antingen i början eller avslutningen på resan då man ska snickra ihop det med ankomst, avresa.

Upplägget beror också lite på när flyget landar och lyfter, man vill inte köra allt för långt om flyget landar sent och inte ha för långt till flygplatsen om flyget hem går tidigt. Hur glad man är för att köra bil är också en faktor att räkna in.

Alla platser Du nämner är värt ett besök, Miami Beach har mest att erbjuda tycker jag, där kan man spendera hur lång tid som helst med barn kan man undvika att bo på de livligaste hotellen.
Key West är väldigt trevligt, en väldigt avspänd stämning och en mysig liten stad med mycket kvällsliv, mycket vatten och en hel del sevärdheter.
Fort Lauderdale tycker jag inte är värt att lägga tid på, en mindre tröttare variant av Miami Beach, räcker att göra någon utfärd dit.
Orlando, ja det är ju nöjesparker som lockar mest här, kanske någon utfärd norrut annars fundera på hur många parker ni vill se och ta lika många dagar där (går bra att köra vidare härifrån på kvällen när parken ni besöker stängt så spar ni in lite tid) Inte intresserade av parkerna och inte något annat i Orlando är ett måste för er? Då kan ni skippa den omvägen ;-)
Clearwater Beach är fint, en härlig strand (liksom de flesta andra i Florida) och det går lätt att spendera några dagar där, inget superspeciellt men kul att ha varit på västkusten också :-)

Ett upplägg kan vara

Landa i Miami
Bo i Miami Beach så många dagar som blir kvar när ni lagt in de andra platserna.
Åka ner till Key West och ta två nätter där, då hinner man se de största sevärdheterna och får två kvällar där.
Ta en lång körning till Orlando, kör tidigt och gör många stopp, ta dagen till detta.
Stanna i Orlando enligt ovan.
Vidare till Clearwater och ta kanske 3 nätter där.
En ganska lång körning till Miami, går flyget inte på kvällen kan det vara värt att ta en övernattning i Miami innan hemresan.

Själv hade jag valt att skippa Clearwater, det spar tid och mil på vägarna (barn är ju inta alltid så glada för att spendera timme efter timme i en bil). Tycker man får ut mer av resan om man istället stannar lite längre på de andra platserna, en dag i Orlando för en utfärd norrut till St. Augustine, en dag extra i Key West. och resten i Miami Beach.

Detta är helt mitt personliga tycke och smak efter ganska många turer till Florida, andra tycker säkert helt annorlunda ;-)
9 okt. 2013 17:48
Jag skall ta och återkomma i frågan efter vår resa (bara 8 dagar kvar till avfärd). Vi har likartat upplägg som er med ett par dagar i Miami vid ankomst och sedan upp till Orlando och ner längs västkusten.
Av Fams
9 okt. 2013 20:27
Tack så mycket för alla svar och tips!!