Tips om Thailand i juli!

16 jan. 2015 19:36
Visningar: 482
Jag och pojkvännen har bokat flyg till Thailand i juli och ska vara där i 3,5 veckor. Vi åker dit för att bara sola, bada och ev ta dykcert. Nu snurrar massor med frågor i huvudet:
1. Som jag förstår det så är det östkusten som är vädersäkrast i juli. Stämmer det? Har tänkt några dagar i Bangkok för shopping och zoo, och sedan Koh Panang och Koh Tao med tanke på dykning. Åsikter? Har ni fler rekommendationer?
2. När bör man boka hotell för att få bra billiga hotell nära havet? Vi vill bo ca ****

Mottager alla tips och råd väldigt tacksamt!
Av Minnap
17 jan. 2015 08:14
Hej! Vi åker också till Bangkok, Phangan och Koh Samui 4 veckor juni juli. Vi har prelbokat hotellen på öarna efter att kikat runt på olika forum, t ex tripadvisor som har ett eget forum för öarna bl a, men även travelfish, här och thailandforum. Vet inte om det blev billigast men gillar inte att leta runt när man är på plats. Bangkok blir totalt 1 v, våra tonåringar älskar staden. Min vädjan är bojkotta all form av djurplågeri som zoo och elefantridning. Barnen vill ta dykcert som vi troligen kommer att bli på Koh Tao. I Bangkok bor vi alltid på vårat favvo hotell Evergreen, bra pris och nära det mesta. Om ni inte provat Chattuchak market, så är de ett måste för shoppingtokiga, stooort och ett myller av prylar, krimskrams och människor.
Av Yoppe
17 jan. 2015 21:45
Skall ni ta dykcert så skall ni ta er till ö-gruppen med Samui (man kan flyga hit från bkk) Koh Phangan och Tao färja gör det lätt att ta sig mellan öarna personligen tycker jag att Samui (framför allt chaeweng beach) är gran Canaria i Asien som stora delar av Phuket. Men Phangan och Tao är härliga och dykcert tas med fördel på Tao som är" världens största dykskola" och erbjuder dykning i världsklass dykfirmor finns fler än man kan önska så vill ni ha en svensk instruktör så finns det med all säkerhet på någon av firmorna på Sariee beach där det finns dykfirmor var 10 meter och är populäraste stranden på tao. Varit i området i aug helt ok väder lite regn,men det är ju alltid varmt och regnet är oftast kortvarit .