Snorkling Thailand, juli månad.

29 juli 2017 10:20
Visningar: 476
Hej!
Önskar få tips på bästa snorklingen i Thailand under juli månad. Och det jag är ute efter är vart man hittar den bästa "snorkling från strand". Inte turer till öar så som Phi-Phi osv. Utan en strand man kan bo vid och bara traska rakt ut i havet och hitta bra snorkling för hela familjen. Har precis varit på Maldiverna, och undrar om det även i Thailand går att finna stränder med så enkel access till det underbar snorkling utan att behöva åka iväg så långt från boendet.
//Linda:)
Av Sierra
29 juli 2017 13:57
Koh Lipe i södra Thailand.
Kristallklart vatten och sköna beacher med olika boendemöjligheter direkt vid stranden. Du förflyttar dig enkelt till fots till öns olika beacher. I juli är Sunrise Beach den bästa då vinden kommer från sydväst. Bäst snorkling i södra delen av Sunrise.

- Flyg till Hat Yai från Bangkok, Kuala Lumpur eller Singapore.
- Taxi/delad minibuss 2 tim till Pak Bara Pier
- Speedboat 1,5 tim

Transfer till Lipe från Hat Yai Airport: https://thaibeachtravellers.com/
29 juli 2017 14:08
Hej.....låter underbart, dock undrar jag om det blir lite "omständligt" med små barn. Hoppas kunna vara "bekväm" och hitta något mer lättillgängligt. Fast antar att man inte kan få allt;)
//Linda:)
29 juli 2017 17:18
Koh Tao är ett alternativ kanske.
Av Mipec
30 juli 2017 18:23
Koh Tao och schysst snorkling för mindre barn direkt från stranden, då håller jag lite på Jansom Bay och charm churee villa. Tyvärr bara ett boende och inte så billigt. (Men snorklingsmässigt ändå ganska långt från maldiverna)