Rayong/Koh Samet i juli

Av Grebob
15 jan. 2020 13:26
Visningar: 414
Hej!
Jag och min familj planerar en resa i slutet av juli och har fastnat lite extra för Thailand. Vi har kollat på Rayong och Koh Samet.

Är det någon här ute som brukar åka till Thailand på sommaren och vet hur vädret brukar vara i juli månad? Om vi vill sola och bada, är det helt fel resemål för oss isåfall?
22 jan. 2020 21:14
Vi åkte förra sommaren med 3 barn, 2,7 och 10 år veckan efter midsommar och åkte hem 18 juli, vi funderade på lite olika resmål som koh lipe, koh chang och koh samui men det slutade med att vi flög till phuket för enkelheten. Började vår resa uppe i khao lak och sedan tog vi oss sakta men säkert neråt för att avsluta på kata beach. vädret var kanonbra hela resa förutom 2 dagar mot slutet där det regnade mer än önskat. Vi kommer för övrigt bege oss till thailand igen i sommar men andra resmål.
23 jan. 2020 06:15
Vi var på Koh Samui och Koh Phangan förra sommaren och det var jättebra. Vi hade tur med vädret, moln och sol om vartannat. En dag regnade det några timmar på förmiddagen men det var allt. Om vi åker fler gånger till Thailand tvekar vi inte att åka på sommaren.
Av Grebob
23 jan. 2020 12:50
Tack för era svar! Hur var havet? Har läst om mycket maneter och lågt vatten under sommaren, men det kanske beror på vart i Thailand man befinner sig :)
23 jan. 2020 13:07
Det är helt klart större vågor än vanligt men upplevde att det var mindre maneter än det brukar vara. Speciellt då barnen ofta påpekar att det svider om det är ett problem, vilket dom inte gjorde denna gång. vattennivån där vi var iaf på khao lak mycket högre men när vi åkte mer söderut på phuket så är det mer långgrunda stränder och där märktes det inte av på samma sätt mer än att det var mer vågigt. ofta rödflagg på stranden men thailänderna är duktiga på spärra av och det var alltid ett område där det var mindre vågor som man kunde bada på.
24 jan. 2020 06:15
Där vi var såg vi inte till maneter och det var heller inget som varnades för. Det var lågt vatten på morgonen men det gick att bada ändå. Sedan höjdes vattennivån ganska snabbt. Vi hade inte så höga vågor att det var rödflagg.
Citerat från Grebob:
Tack för era svar! Hur var havet? Har läst om mycket maneter och lågt vatten under sommaren, men det kanske beror på vart i Thailand man befinner sig :)