Rayong, Ban Phe, Mae Phim???

Av Isteby
10 sep. 2015 14:41
Visningar: 3119
Vi funderar på att hyra hus 2 veckor i feb 2016, tips på ställen? Och vilken av orterna ska man satsa på?
Av Yoppe
10 sep. 2015 20:51
Mae Phim skall ha den finaste stranden på fastlandet och det har precis öppnat en svensk skola där. Är en ort på tillväxt bland scandinaver vad jag förstått men har länge varit populär bland thailändarna. Åker själv ner nu i oktober och kommer att besöka Mae Phim några dagar så jag kan återkomma.
17 sep. 2015 20:29
Hej! Vi åker ner i december till januari 6 veckor . Vi kommer bo i Ban phe. bodde där förra gången och skulle aldrig tänka mig att bo i mae phim. Men jag förstår varför man gör de. De beror också på vad man vill få ut? Alltså mae phim är väldigt lungt inte så mycket stad i närheten och mest områden där de bor svenskar och andra scandinavier. En del fina stränder om dom är städade. . Så vill man hänga i poolen och på stranden och är nöjd så. Mae phim är då perfekt.

Ban phe är mera by. Många ser de bara som ett stop på vägen till koh samet. . Men om man ger de tid och inte bara går förbi och säger här finns ju ingen shopping. Utan tittar lite längre så är de väldigt genuint. Stränderna är skräpiga. Men maten och människorna väger upp de. Jag har hellre Ban phe som utgångspunkt och tar och hyr en sareng för att ta oss omkring. Vi åkte med tre små barn och denna gång är dom fyra små.

Rayong har jag bara besökt shopping och tandläkaren Båda toppen. Trevlig stad.. vet inte hur de är att bo där.

Ban phe röstar jag för. Lite av de mesta. . En tjej som har hus i samma område där vi bodde har en jätte bra blogg . Kolla den swethaiparadise.se eller com så får du lite kläm
Av Tittin
17 sep. 2015 22:33
Ban phe absolut går ju att kombinera med kho samet ;)
17 sep. 2015 23:12
ja gud ja! och de fina är ju att det är ju så olika, från inte så turistit i ban phe till super turist på koh samet,
Av Isteby
20 sep. 2015 07:08
Tack för tipsen! Vi har hittat en lägenhet på Palm Leaf Condo 500m från silver beach..,nån som vet något om det? Tror det var ca 5km från Mae phim och 16km från ban phe...vår plan är 2 veckor där, med besök på koh samet under den tiden(tips påvra men billigt boende på koh samet?), sedan drar vi vidare till koh Chang..

Tips på bra men billigt boende förbarnfamilj, helst med pool...

Ni som variation ban phe/Mae phim tips på utflykter?

Vi har läst om sköldpaddsön, djungelrestaurangen...,
26 sep. 2015 22:09
ja djungelresturnagen ät jätte mysig, den hat även en resort och vattenland klart värt ett besök. men många vet inte vart de ligger om du tar taxi, så säg att du vill till tamnampar, (thainamn på resturangen,

rayong acvarium i ban phe 30thb per vuxen och 10thb per barn övet 7?! tror jag,
aptemplet.,
marknad i kleang tisdagar, en mindre marknad i ban phe måndagar och torsdagar.
shoppa i rayong
.Cartoon Network Amazone vatten park
,Välkänd fruktodling Suphattra Land ..
Sunthorn Phu Memorial Park - minnespark för en av Thailand mest kända poeter.

eller bara hyr en sareng och skrutta runt.
Av Isteby
29 sep. 2015 16:08
Nya planer, vi funderar att stanna 3 veckor på samma ställe alltså lägenheten mellan ban phe/mae phim...istället för att åka runt, kanske blir skönast för barnen. De låter ju som det är ok runt Ban Phe/Mae Phim och att det finns en hel del att se o göra och rätt ok stränder ändå....dock är vi rädda att vi missar koh chang när man ändå är i närheten, är det värt att åka till koh chang???
Av Daquiri
29 sep. 2015 19:06
Koh Chang är riktigt mysigt. Coconut Beach och Coconut Beach Hotel är lugnt och sansat.