Mae Phim

24 jan. 2017 19:58
Visningar: 5461
Hej!

Vi planerar att resa till Thailand nästa jul och nyår och har kollat lite i Mae Phim och sedan några dagar på Koh Samet. Men nu börjar vi bli lite oroliga att det är helt dött i Mae Phim.
Vi är barnfamiljer och inte ute efter fest och sena utekvällar, men undrar om det är alldeles öde.
Det är så svårt och få en uppfattning när man inte varit där alls...

Så tacksam för att ni tar er tid och ger tips!
Bästa hälsningar
Caroline
24 jan. 2017 20:50
Hej Caroline!

Mae Phim är åt det lugnare hållet när det kommer till nattklubbar och barer, men har många bra restauranger (skulle gissa på att det finns ca ett 30-tal restauranger i och runt Mae Phim)
När det kommer till stränderna så finns det sparsamt med ordnade aktiviteter så som Jet ski, paragliding eller liknanade, men å andra sidan så finns det kilometervis med lugna fina stränder i och runt byn.

Vi i vår familj (2 vuxna, 2 barn på 8 resp. 6 år) har varit där ett par gånger nu och har åkt dit för att det är relativt lugnt med ändå väldigt ordnat och trevligt.

Vi har alltid hyrt moped med sidovagn (den här typen har vi hyrt: http://www.thaiagain.com/wp-content/uploads/2015/04/family.jpg) för att ta oss runt till de olika stränderna, marknaderna, affärerna och restaurangerna runt byn. Jag skulle inte vilja vara utan, för de bästa stränderna ligger någon kilometer från centrala byn (Coca cola beach är familjens favorit)

Jag tror absolut inte att ni kommer att uppleva Mae Phim som dött :-)

//Joakim
24 jan. 2017 20:57
Tack för ditt svar! Var har ni bott nånstans? Det är ju ett gott betyg att ni återvänder :)

/Caroline
24 jan. 2017 21:07
Vi har bott på Bali Residence som ligger ca 2km inåt land från byn och stranden. Ett mycket trevligt område med fint poolområde och en OK restaurang på området.
24 jan. 2017 22:37
Hej!
Jag har precis kommit hem från Thailand. Vi var på Rayong beach mellan Mae Phim och Ban Phe. Som Joakim skriver är det ett bra ställe för en barnfamilj att åka till. Däremot är det lite utspritt och det är väldigt bra att hyra en moped med sidovagn att ta sig runt på :) Det är ett ställe jag kan tänka mig att åka tillbaka till. Angående Koh Samet kan du läsa mina tips här: http://www.mrsm.se/koh-samet-restips/