Ban Phe eller Mae Phim?

Av Miaandy
19 aug. 2014 11:40
Visningar: 16016
Hej!
Vi planerar 1 månads lång resa/föräldraledighet i mars/april-15 med våra två barn, 3,5år och 7mån. Vi tänkte hyra ett hus och bara njuta av att umgås, sola, bada, fina stränder, shopping och lite utflykter.
Har sett att det finns flertalet villor för uthyrning till bra pris i Ban Phe och Mae Phim. Någon som har erfarenhet av dessa orter, vad rekommenderar ni? Är de barnvänliga, mottager gärna alla tips man kan få!

Tack på förhand!
Av Miaandy
3 nov. 2014 19:45
Ingen som varit här och kan bidra med några tips?! Tacksam för alla tips!
4 nov. 2014 10:43
Mina föräldrar (pensionärer) åker till Mae Phim på vintrarna och stannar ett par månader och trivs bra.
Vi stannade till och hälsade på för något år sedan ( när vi varit i Kambodja och därefter på Koh Kood ), men kommer inte att göra om det. Inte alls det som jag vill ha ut av Thailand.
Av Miaandy
5 nov. 2014 11:24
På vilket sätt var det inte Thailand som du ville ha? Var det smutsigt, lite utbud eller bara tråkigt?
Av Stunes
5 nov. 2014 16:20
Hej!

Har varit på denna sidan av Thailand några gånger. Fick personliga tips av en bekant som bodde på den sidan av Thailand. Personligen tycker jag att det är "det riktiga" Thailand där.

Vi bodde alltid på Mae Pim, lugnt och skönt inte överbefolkat med turister, rekommenderas varmt.

Ban Phe är mer ett litet ställe där färjorna till Koh Samet avgår ifrån.
Finns inget att göra i Ban Phe, inte speciellt fina stränder heller . De finns däremot i Mae Pim.

Vill man ha fart & rörelse på semestern så är det bara att åka till Rayong stad eller Pattaya tar inte speciellt lång tid med taxi eller buss.

Satsa på Mae Pim.
Av Miaandy
11 nov. 2014 10:42
5 veckor i mae phim bokat! Om någon har några tips eller upplevelser som ni vill dela med er så skriv gärna dem här! tack på förhand!!
Av Ansun
11 nov. 2014 12:54
Vi var till Mae Phim 2012 och gillade det.Söker ni lugn och ro så är detta rätta stället😊
Här finns en reseguide för området omkring:

http://issuu.com/alltomthailand/docs/rayong_reseguide?e=2918210/2585396

Missa inte att besöka Djungelrestaurangen Tamnanpar Classic Forest Restaurant en liten bit utanför Ban Phe. Helt klart värt ett besök, supermysigt. Missa inte att kolla in på toaletterna😊

Har du facebook? I så fall kan du gå med i gruppen "Mae Phim i Thailand", där kan du få svar på frågor och tips från Svenskar som har hus där.
12 nov. 2014 12:42
Hej!
Jag och min familj var i Mae Phim 4 veckor sommaren 2013. Barnen var då 3 och 1 år. I Mae Phim är det lågsäsong under somrarna vilket märktes eftersom det var ganska öde. Med det sagt så måste jag ändå säga att vi älskar Mae Phim. Vi bodde på Seaview C. Vi ska tillbaka i januari-februari och ska då bo på Bali. Ni valde helt rätt som tog Mae Phim! Det finns fantastiska restauranger där och det är så vackert och mysigt där. Priserna på maten är låga.

Det finns dock inte mycket till shopping i Mae Phim. Du kan köpa hinkar och badtofflor men det är det som finns. Vi åkte på en dagsutflykt till köpcentret i Rayong och kikade runt, jättetrevligt!

Vi bodde inte alla veckor i Mae Phim utan vi åkte till Pattaya och Koh Chang under vår vistelse, Vi blev lite lappsjuka efter två veckor eftersom det var lågsäsong. Det skall vara betydligt mer människor under högsäsongen.

Jag vill rekommendera Sun4U som finns i Mae Phim. Maria och Stefan äger företaget och genom dom kan man boka boende, transport (till och från Bangkok, Koh Chang, Pattaya, Rayong osv), utflykter till bra priser. Man kan även hyra flakmopeder. De har även allt man kan tänkas behöva till barnen: bilbarnstolar, barnstolar, flytvästar och barnhjälmar till mopeden. Toppen för oss med småbarn!
De har kontor vid Avatara och uppe på Bali.

Fråga på om det är något ni undrar!
Av Hille2
13 nov. 2014 02:13
Blir lite fundersam när du skriver att priserna på maten är låga? Jämfört med vad? Var där för några år sedan och tyckte tvärtom att det var rätt höga priser. Dessutom var det svårt att få tag på nån riktig thaimat när inte matstånden vid havet var igång. Tyckte att Mae Pim kändes mer som ett turistreservat än "riktiga" Thailand (som nån skrev). En massa sura svenskar och norskar som byggt/köpt hus och sedan klagade på att thailändarna kommer dit på helgerna och "väsnas"...
Av Kerstin
14 nov. 2014 22:56
Jag har varit på båda ställena , men bara några nätter på varje. Rent spontant tycker jag att det finns många bättre ställen i Thailand att åka till , speciellt om ni vill ha rent och klart vatten och inte bada med plastpåsar och annat skräp i vattnet ( ja, vi kanske hade otur att extra mycket skräp blåste in ? ) . I Ban Phe finns ett jätte fint akvarium och den tidigare nämnda Djungelresturangen, som hade jätte bra mat. Jag håller med Hille2 i beskrivningen av Mae Pim . Satsa på Ban Phe och åk ut till Ko Samet på utflykter om ni vill vara just i det området.
// Kerstin
14 nov. 2014 23:29
Ang låga priser; för oss framstod de som låga jämfört med de ställen vi besökt tidigare i Thailand. Vi var ju där under deras lågsäsong och jag vet inte om de höjer priserna under högsäsongen. Vi trivdes iaf bra i Mae Phim. Men smaken är ju som baken!
Av Miaandy
18 nov. 2014 11:03
Jannike80! Jag har skickat meddelande till dig!
Av Lisaki
28 nov. 2014 09:54
Hej,
vi har också bokat Mae Phim i febr/mars 2015. Roligt att höra att fler ska dit.
Har en kompis som varit där flera gången och har rekommenderat stället.
Vi ska bo på Bali och har två flickor som är 2 och 5 år.

Jag läste mycket i den här bloggen: http://linuslinalukasleo.blogspot.in/
Tyckte den var mycket intressant.

Tar också gärna del av tips och utflyktsmål.

//Lisa
28 nov. 2014 12:53
Miaandy: svarar er alldeles strax!!

Va roligt att vi är fler som är där!
För utflykter; kika på sun4u:s hemsida! De listar alla barnvänliga utflykter!
Av Lisaki
28 nov. 2014 13:12
Är det någon av er som är där 18.2 till 06.03?
6 dec. 2014 19:10
Hej!

Vi har hyrt ett hus i mae phim på bali residence i januari och februari. Vore kul om det fanns fler barnfamiljer där. våra barn är 3 år och 6 månader.

ha en bra dag!
Av Miaandy
9 dec. 2014 10:57
Vi bor på blue mango mars-april, ngn mer som är där då?
(Vi är en familj med två vuxna och två barn 3,5år och 7mån)
14 dec. 2014 20:12
Vi bor på Bali med våra barn (3 och 5 år) i två veckor i slutet av januari:)
19 dec. 2014 17:19
Mae Phim helt klart! Ban Phe är stök och trafik, kändes som färjetrafik allting.
Är i MP sedan 2 v. Härligt genuint och mysigt. Bra priser på mat och det finns massa fina thaiställen med smarrig inhemsk mat. Har 2 barn på 3,5 och 5 år som älskar MP. Här är rent och snyggt och fina stränder. Bor på Seabreeze i 2 månader. Har tidigare varit på Koh Kho Khao, Takuapa, KhaoLak, Phuket, SuratThani, Koh Phangan och Koh Tao.
Av Carro_m
20 dec. 2014 06:29
Vi ska oxå till Mae Phim i början på mars och har tänkt hyra hus på Bali. Ser att några rekommenderar sun4u men undrar om de är bra att hyra av, någon som har erfarenheter av dem?
20 dec. 2014 06:35
Vi hyr privat men det är Sun4U som står för drift och skötsel här på Seabreeze. Funkar fint.
21 dec. 2014 00:33
Vi ska bo på Bali feb-april -15.
Bott där förut, i två omgångar, och tycker det är helt perfekt för oss barnfamiljer. Pool på området och bali har egen buss ner till stranden som har många mindre kök som gör kanongod mat.
Tycker definitivt att det är "riktiga" Thailand. Går ej att jämföra med stora turistorterna som kryllar av mcdonald, burger king mm.
Inget nattliv att skryta med, men vi saknar inte de fulla ryssarna som bankade på vår dörr halva natten på khopangang..
Vi ses där!
29 dec. 2014 19:28
Den här tråden vill jag också följa. Ska också till Mae Phim och bo på Cape mae phim.
Önskar också tips på vad man inte får missa att göra.

Någons som vet hur den delen av Mae Phim är. Har fått för mig att vi ska bo typ längst bort i öst av "stora" Mae Phim. Hur är stranden där? Bra restauranger som man inte behöver gå så långt till? Solstolar (eller finns inte det alls?) Strandloppor?

Är så spänd på vad vi kommer att tycka om att bo "själva" så här och inte åka charter... :-/
Av Ansun
29 dec. 2014 20:28
Citerat från Fjlllskare:
Den här tråden vill jag också följa. Ska också till Mae Phim och bo på Cape mae phim.
Önskar också tips på vad man inte får missa att göra.

Någons som vet hur den delen av Mae Phim är. Har fått för mig att vi ska bo typ längst bort i öst av "stora" Mae Phim. Hur är stranden där? Bra restauranger som man inte behöver gå så långt till? Solstolar (eller finns inte det alls?) Strandloppor?

Är så spänd på vad vi kommer att tycka om att bo "själva" så här och inte åka charter... :-/
Har du facebook? I så fall kan du gå med i gruppen "Mae Phim i Thailand", där har alldeles nyligen avhandlats detta om stränder i närheten av Cape Mae Phim. Sen kan du fråga och få massor av tips på restauranger, stränder i närheten etc
3 jan. 2015 23:58
Hejsan! Vi tänker hyra ett hus vid Suan Son stranden cirka 3 km från Ban Phe. Någon som varit där och kan jämföra det med Mae Phim. Hur långt är det till Mae Pim därifrån?
4 jan. 2015 10:44
Till Nina!!
Hej vi hyrde hus vid stranden som ni ska till i mars förra året och ska dit igen 14 dagar mars/april i år igen! Trivdes utmärkt god mat o vänligt bemötta, åkte till wongs beach några gånger som var jätte bra!
Om du vill så hör av dig om du vill veta mer/ Daniel
Av Vicki44
4 jan. 2015 20:15
Hej läser era svar om Mae Phim vilket är något vi också diskuterat att resa till då vi har en 9 åring med oss vad vi även diskuterar är om man ska boka alla hotell
rum nu eller när vi kommer ner vi ska resa i feb mars
Av Cillai
25 jan. 2015 22:43
Hej,
Vi kommer till Thailand den 25e feb och har tänkt stanna i Ban Phe eller Mae Phim några dagar innan vi åker ner till koh chang. Har ännu inte bestämt var vi ska bo, men har läst lite och det verkar vara lugnt och skönt där, precis vad vi behöver börja vår semester med. Är det någon som har förslag på bra hotell för 3-4 nätter tar jag tacksamt emot förslag/Cilla
Av Ansun
26 jan. 2015 17:26
I Mae Phim finns hotellen Mae Phim resort hotel och Lomtalay Charlet resort som båda ligger centralt.

Vi bodde på Lomtalay Charlet, ingen lyx men rent och bra. Ligger precis vid stranden men rummen har inte havsutsikt, fin pool.

Mae Phim resort är billigare. Finns tydligen både en gammal och en nyare del. Nytt poolområde. Många gillar det.
27 jan. 2015 20:31
Vi ska åka på Lördag till BanPhe, v ska bo i DreamVilliage1 i 6 veckor. Vi har med oss en 11 åring och en 18 åring. 11 åringen ska gå i skolan. Kommer nog hänga både i MP och BP misstänker jag för att få variation. Har varit i BP förrut, gillade det genuina, men tyckte inte om stranden som man hade närmst till.. :-) Ett måste när ni är där är den restaurangen som ligger som i en regnskog..supermysigt. Kims beach var fint och rent och de hämtar mot att man äter hos dem :-) Besök Rayong, Pattaya och Chantaburi :-)

Lotta
Av Krahso
6 feb. 2015 10:50
Hej! Jag är med min 14 åriga dotter på Koh Taos östra sida just nu. Här blåser det som bara den och vi kan inte snorkla eller bada i havet pga allt som följer med vågorna in. Så istället för att förlänga tiden här kommer vi att leta oss vidare den 9:e. Funderar på att dra oss uppåt då vi ska vara i Bangkok den 16:e.

Mndotter vill ha kristallklart vatten och sol... ;-) Hr ser det ut där uppe? Hon vill egentligen att vi ska ned till Krabi och PhiPhi men jag vill nte slösa bort 2-3 dagar på resa så men förhoppning står till Mae Phim eller Ban Phe/Koh samet...
19 apr. 2016 11:03
Åker ni till Mae Phim så bo vid Cape. Gångavständ till det mesta. Annars Sunflower (villor för uthyrning), hyfsat nära. Men pass upp för vilda hundar på väg till stranden. Mycket mygg på kvällen, så ta med tunna långärmade tröjor och tunna byxor. Undvik området Bali (villor för uthyrning), då måste ni hela tiden köra till allt. DVS hyra bil eller moppe.

Annars rekommenderar jag södra Thailand, mycket härligare.