Finaste stranden i Ban Phe

12 apr. 2011 13:07
Visningar: 5833
Hej vilken strand tycker ni är den bästa/finaste i Ban Phe området? Och vilken ska man välja om man vill ha rent, bästa läge finast sand,vatten men ändå resturanger och lite rullans..?
tacksam för svar
Av Flyer
12 apr. 2011 20:02
Hej,

När jag är nere i Ban Phe, vilket är flera gånger per år, åker jag alltid till Kims beach som ligger vid Novotel ca 12 km öster om Ban Phe. Där finns fria solstolar, god mat och en bra strand. Både för barn och vuxna. Vill man sedan ta en tur ut till de vackra öarna utanför för en snorkeltur, bad eller titta på vackra sköldpaddor är man på rätt plats. Kim ordnar dagsturer dit med lunch på stranden om man vill.... kan man ha det bättre?
Det finns väl inga riktigt dåliga stränder runt Ban Phe förutom att jag kanske inte badar närmast intill Ban Phe där många båtar trafikerar Koh Samet. Men bara 5 km öster ut på Suanson, vägen mot Kim beach öster ut, finns det också helt acceptabel strand och många matställen. Bl a Poo och Pelles m fl. Sanden är lite mörkare än vid Kims beach men ändå helt ok.
Sedan är ju Koh Samet med sina underbara stränder en klass för sig själv. White sand, Silver sand... och 10 andra stränder söder ut på ön är supersköna. Kan vara värt 25 minuters båtresa över om man vill ha en av Thailand bästa stränder att bada vid.
Häls Stefan
17 apr. 2011 08:49
Hej Carjlina
Tyvärr så finns det inga fina beacher kvar runt Ban Phe från feb-aug.De få ställen som går att bada och sola är där någon städar bort all skit som flyter i land.Detta gäller för övrigt hela Siambukten denna tid.
Av Laila67
28 aug. 2011 18:04
Vi är två familjer som funderat på att åka dit också men som också undrar lite över stränderna... novotel ligger alltså på kims beach? chackpong beach var är den och suan son beach är den fin??
finns det mycket små resturanger på nån av stränderna eller är dom helt öde? vilken strand är att föredra vi ska dit i slutat av okt början nov