Tips och tankar om vår resa till USA och kryssning i Karibien

29 nov. 2015 21:59
Visningar: 820
Hej!

Jag och min sambo, samt ett annat par har bokat flyg till Fort Lauderdale i början av April 2016. Vi kommer vara iväg i 17 dagar och har planerat (men inte bokat) att kryssa i Karibien den andra veckan under vistelsen.

Vår tanke är att under den första veckan + några dagar till resa runt lite i Florida med hyrbil. Mål på denna resan är preliminärt Miami, Orlando och typ Tampa. Är det något annat man bör se i Florida? Eller något av ovanstående som vi bör hoppa? Orlando är väl mer eller mindre ett måste då vi gärna vill gå på någon av nöjesparkerna. Tips på boende där för 1-2 nätter?

Sedan har vi som sagt tänkt att kryssa med Allure of the Seas eller Oasis of the Seas, den östra rutten i Karibien. Vi är lite kluvna om vi ska ta dryckespaket eller inte. Någon som har erfarenhet om detta är värt eller inte? Vi dricker ju gärna öl, drinkar och vin men frågan är om man kommer gå break even? Känns rent generellt som man måste dricka dels ganska mycket i mängd, och även varje dag i så fall?

Vad bör vi räkna med för budget för första veckans runtresande med bil och hotell/lägenheter för 7-8 dagar samt mat, och nöjen? Vi betalar gärna lite extra, just för att få det lilla extra.

Känns som inlägget är ganska rörigt, men kom med tips och idéer så kanske det börjar klarna för oss hur vi på bästa sätt kan lägga upp vår resa.
29 nov. 2015 22:34
Det man mer bör se är väl Key West. Hellre det än Miami skulle väl jag säga. Fast det är ju en bit att åka.
Har samlat mina tips runt parkerna i Orlando, Key West, hotell, samt även lite om kryssning här:
http://www.4000mil.se/?p=599
2 dec. 2015 15:42
Citerat från Henricakesson:
Hej!

Jag och min sambo, samt ett annat par har bokat flyg till Fort Lauderdale i början av April 2016. Vi kommer vara iväg i 17 dagar och har planerat (men inte bokat) att kryssa i Karibien den andra veckan under vistelsen.
Sedan har vi som sagt tänkt att kryssa med Allure of the Seas eller Oasis of the Seas, den östra rutten i Karibien. Vi är lite kluvna om vi ska ta dryckespaket eller inte. Någon som har erfarenhet om detta är värt eller inte? Vi dricker ju gärna öl, drinkar och vin men frågan är om man kommer gå break even? Känns rent generellt som man måste dricka dels ganska mycket i mängd, och även varje dag i så fall?
Kom nyligen tillbaka från en fyradagars kryssning runt Bahamas med majesty of the sea. Tog Select package för 42 USD per dag. Då ingick obegränsat med öl och vin, dock ett glas (eller ölflaska) i taget. Ett glas vin kostade annars 8 USD och en öl mellan 5 och 6 USD. I och med att båten lade till varje morgon och gick på kvällen igen kan man väl säga att jag fick ta i lite på kvällen för att nå breakeven. Tre glas vin till middagen samt 4-5 öl efter det. Och då gillar jag ändå öl och vin :). Tror att premiumpaketet kostade 57 USD och då ingick även drinkarna, som kostade 12 USD. Så om båten är ute till havs även på dagarna kan det lätt springa iväg i kostnad, då kan nog dryckespaketet löna sig.
2 dec. 2015 15:57
Jag håller med Gunillad.
Och lägg gärna 2 nätter i Key West för att verkligen komma in i tempot - d v s laidback. Nu skall ni ju på kryssning så ni kommer få er beskärda del av Karibisk känsla- man kan säga att KW är Karibien light. Det finns en restaurang som bara serverar efterrätter to die for!

Nu nämner du ju inte KW själv - så du kan bortse från mitt första stycke om det inte är aktuellt.

Om ni inte har något speciellt ni skall göra i Tampa så föreslår jag att ni lägger tiden på annan ort ALTERNATIVT bor en natt där för att uppleva Yborcity kvällstid. För på dagen är där inte mycket att göra eller se. Området är fint men relativt dött en vanlig vardag.

Om ni åker till Miami och gillar s k craft beer - så har jag många tips. Här tycker jag en bryggerivandring längs med Wynwood Walls är ett supertrevligt alternativ. I Miami är taxialternativet Uber väl fungerande så ni behöver inte köra bil mellan ölen.

Och tänk på att inte byta boende så ofta så att det upptar för mycket av er tid. Min erfarenhet är att utcheck är 11 och incheck kl 16 även på stora hotell.
Av Birgere
2 dec. 2015 18:17
17 dagar är vad man normalt minst behöver för en späckad och härlig Florida resa...utan kryssning.

Nästa gång ni kommer dit, för ni vill tillbaka redan innan planet hem har startat, så har ni kanske ett par ungar med er. Så vad står högst på önskelistan just nu, unga o barnfria?

Personligen skulle jag skippat långkryssningen och lagt tid på:
- KW, 2-3 nätter och bara njuta av livet
- South Beach, jetset liv i 4-5 dagar
- Orlando en vecka, röja loss på nätterna och åka berg-o-dalbana på dagarna, bo på I-drive.
- Kort kryssning till Bahamas göt att känna på det livet.

Nästa gång ni kommer (med barn) så blir det en vecka på den underbara västkusten och en vecka i Orlando men mer på barnens villkor.

När ungarna sedan flyttat ut så satsa på en rejäl karibienkryssning på närmare 3 veckor.
3 dec. 2015 10:15
Glömde att nämna att om man väljer dryckespaketet måste man ta alla dagarna, man kan inte välja vilka enskilda dagar.
3 dec. 2015 10:27
Skulle t.o.m. säga att 17 dagar är i minsta laget för en Floridaresa ;-)

Ni har väl en vecka kanske någon dag till om vi räknar bort resdagarna, sen har ni avresedagen och ankomstdagen som på kryssningen.

Jag skulle absolut avråda från att försöka se tre ställen på så kort tid, att lägga t.ex. en dag (två nätter) på västkusten och en på på Ostkusten är helt meningslöst. Avstå också långa utfärder som Key West, spara till nästa resa, där är fint och trevligt men det kräver helst tre fyra nätter om man ska se det ordentligt!

Kolla upp vilka parker ni vill se i Orlando, ta lika många hela dagar som parker där, plus kanske en dag till för lite annat, shopping, se er om lite.... Nu har ni inte många dagar kvar att fördela....

Sen beroende på var ni ska kryssa ifrån, ta resten av dagarna där. Miami Beach om ni kryssar från Miami eller Ft. Lauderdale om ni kryssar därifrån, ni har så kort tid så ni fyller lätt tiden oavsett var ni bor. (South Beach är i mitt tycke ett bättre val än Ft. Lauderdale, speciellt i er ålder).

Budget går inte att svara på, vill ni betala för "det lilla extra" kan det bli precis hur mycket som helst ;-)

Kryssning kan jag inte svara på, vi har aldrig hunnit det trots att vi rest till Florida sen 1992 men vi börjar bli lite sugna på att testa men då ska vi ju ha minst två veckor i land också, annars får vi Miami Beach-abstinensbesvär, vilket är väldigt skadligt ;-)

Jag tror ni kan hitta en hel del nyttigt här också http://www.floridasidan.se/
3 dec. 2015 15:39
Hej!

Tack för alla bra svar! Vi ska träffas ikväll och diskutera ytterliggare kring resan, och förhoppningsvis använda många utav era förslag för att planera en så bra rutt som möjligt.

För oss känns kryssningen som en viktig del, men många verkar skeptiska till det. Vi får väl ta oss en extra funderare igen, men jag personligen var på kryssning med Oasis of the Seas för några år sedan med familj och släkt och då var jag supernöjd!
Av Daytona
3 dec. 2015 19:35
Vi kryssade Port Caneveral- Bahamas nu i oktober. Nu var vi inte så där jättenöjda över själva kryssningsgrejjen, hur stor båten än må vara så blir den liten till slut ;) Iallafall för rastlösa personer som oss. Vi tog mellanpaketet, dvs öl, vin och drinkar under typ 12 usd. Vi fick hämta drink/vin/öl etc var 10 minut. och ja, vi drack en del drinkar. Provade massor med nya, gillade vi dom inte så lämnade man bara glaset. Vin eller öl till maten, vatten, läsk, juice, kaffe (dock inte färskpressad apelsinjuice, den ingick bara i det lyxigaste drinkpaketet). För oss blev det billigare med drinkpaket, och vi är inte direkt några stordrickare. Vi förbokade det inte utan valde och betalade det vid påstigningen av båten.
3 dec. 2015 19:48
Eftersom jag ser att du är 23 år så kommer självklart min fråga: Är alla över 21 år? Annars kan det bli problem med alkoholköp mm!

Om ni vill ha mycket tid och hinna åka mycket på någon park, så välj Universals båda parker och bo på något av On Site hotellen så ni får Expresspass. Obs gäller inte på Cabana Bay. Lite dyrare men räkna ut vad Expresspass och hotell kostar, alltså det vanliga expresspasset och jämför med Unlimited Epresspass.. Alla gånger värt det och ni bor superbra och nära alla bra butiker, restauranger, barer och nattklubbar på Citywalken. Dessutom ett fantastiskt poolområde och taxibåt ingår till parkerna och Citywalk så ni behöver inte tänka på bilkörning. Kolla in deras hemsida så förstår ni.

Jag gillar Key West så jag tycker att ni ska åka dit...men det kan bli tight med tid om ni ska kryssa en vecka, kryssa 4 dagar istället, man hinner se en del och inte tröttna på båtlivet. Florida har såååå mycket att erbjuda så en veckas kryss om ni aldrig varit i Florida känns lite som att kasta bort tid. (Sorry)

Vad gillar ni att göra? Se någon Match? Rida? Shoppa? Skjuta? Sola och bada? Nattklubb?
5 dec. 2015 20:33
Nu har vi kommit lite längre i planeringen tror jag. :)

Vi kommer att landa i Fort Lauderdale på kvällen den 31:a. Då tar vi ut hyrbil (förslag på hyrfirma? har kollat lite på rentalcars.com) och kör till Miami för 4 nätter och 3 dagar. Alltså torsdag - måndag.

Hade gärna tagit emot förslag på bra boende som ligger nära stranden, men ändå till shopping och restauranger? Budget för 4 nätter ligger väl på runt 10 000:- per rum. Både hotell och lägenhet fungerar, men eftersom vi är två par så kan en lägenhet med två rum också fungera.

Sedan är tanken att åka till Tampa 1-2 nätter och sedan Orlanda 1-2 nätter och sedan Fort Lauderdale innan kryssningen. :)
6 dec. 2015 13:33
Ni kommer under sluttampen av springbreak så Miami blir nog kul. Spendera lite här för ett hotel med poolparty utmed stranden...sök på south beach söder om 22nd st.

Jag hade strukit antingen Tampa eller Orlando och lagt fler nätter på samma ställe. En timme emellan städerna så man kan köra för dagen på ev evenemang.

Riktig högsäsong i Orlando så där hade kag valt något av Universals Loews hotell för gratis fastpass.

Om ni väljer Tampa hade jag ersatt detta med något ställe utmed kusten (Clearwater, St Pete el dyl)
6 dec. 2015 22:09
Citerat från Marcus_p:
Ni kommer under sluttampen av springbreak så Miami blir nog kul. Spendera lite här för ett hotel med poolparty utmed stranden...sök på south beach söder om 22nd st.

Jag hade strukit antingen Tampa eller Orlando och lagt fler nätter på samma ställe. En timme emellan städerna så man kan köra för dagen på ev evenemang.

Riktig högsäsong i Orlando så där hade kag valt något av Universals Loews hotell för gratis fastpass.

Om ni väljer Tampa hade jag ersatt detta med något ställe utmed kusten (Clearwater, St Pete el dyl)
Tack som fan för tipset om Universals egna hotell. Nu bokade vi två nätter på Hard Rock för alla fyra, 2 day to day, express unlimited, CityWalk Party Pass och Early Park Admission för nästan samma pris som det hade kostat oss alla fyra för att bara gå in med 2 day to day + vanligt express. Helt galet. Stort, stort tack! :)
6 dec. 2015 22:49
Citerat från Henricakesson:
Citerat från Marcus_p:
Ni kommer under sluttampen av springbreak så Miami blir nog kul. Spendera lite här för ett hotel med poolparty utmed stranden...sök på south beach söder om 22nd st.

Jag hade strukit antingen Tampa eller Orlando och lagt fler nätter på samma ställe. En timme emellan städerna så man kan köra för dagen på ev evenemang.

Riktig högsäsong i Orlando så där hade kag valt något av Universals Loews hotell för gratis fastpass.

Om ni väljer Tampa hade jag ersatt detta med något ställe utmed kusten (Clearwater, St Pete el dyl)
Tack som fan för tipset om Universals egna hotell. Nu bokade vi två nätter på Hard Rock för alla fyra, 2 day to day, express unlimited, CityWalk Party Pass och Early Park Admission för nästan samma pris som det hade kostat oss alla fyra för att bara gå in med 2 day to day + vanligt express. Helt galet. Stort, stort tack! :)
Tycker du försummar Dalton här! :O
7 dec. 2015 09:10
Citerat från Nisse2ears:
Citerat från Henricakesson:
Citerat från Marcus_p:
Ni kommer under sluttampen av springbreak så Miami blir nog kul. Spendera lite här för ett hotel med poolparty utmed stranden...sök på south beach söder om 22nd st.

Jag hade strukit antingen Tampa eller Orlando och lagt fler nätter på samma ställe. En timme emellan städerna så man kan köra för dagen på ev evenemang.

Riktig högsäsong i Orlando så där hade kag valt något av Universals Loews hotell för gratis fastpass.

Om ni väljer Tampa hade jag ersatt detta med något ställe utmed kusten (Clearwater, St Pete el dyl)
Tack som fan för tipset om Universals egna hotell. Nu bokade vi två nätter på Hard Rock för alla fyra, 2 day to day, express unlimited, CityWalk Party Pass och Early Park Admission för nästan samma pris som det hade kostat oss alla fyra för att bara gå in med 2 day to day + vanligt express. Helt galet. Stort, stort tack! :)
Tycker du försummar Dalton här! :O
Givetvis ska Dalton ha credd med. Läste lite slarvigt när jag kollade igenom alla inlägg igår igen, och eftersom det hans inlägg var det senaste så blev det lite per automatik att fokus råkade hamna där. :)

Alla som hittills engagerat sig ska ha stort, stort tack!
Av Matt2
4 jan. 2016 23:35
Ville bara inflika att smaken är som baken.
Jag är precis hemkommen från en 5 veckors semester i Karibien/Florida och vi hade bokat en kryssning i 14 dagar i karibien. Vi var lite oroliga att det skulle bli "långtråkigt" med så många dagar på båten men oj vad fel vi hade! Vi fullkomligt älskade att kryssa så mycket så vi bokade en till direkt och förlängde kryssningen med 5 dagar. Vi kryssade med celebrity eclipse och hade classic dryckespaket och då ingick massvis drinkar och öl och vin och cappuccino och mer. Vi kommer definitivt att kryssa då det toppar det mesta vi har gjort. Tyckte man fick se och göra väldigt mycket med tanke på att man gick i land och gjorde massa roliga saker! Så jag skulle inte skippa kryssning men som sagt smaken är som baken.
Av Birgere
5 jan. 2016 01:06
Citerat från Matt2:
Ville bara inflika att smaken är som baken.
Jag är precis hemkommen från en 5 veckors semester i Karibien/Florida och vi hade bokat en kryssning i 14 dagar i karibien. Vi var lite oroliga att det skulle bli "långtråkigt" med så många dagar på båten men oj vad fel vi hade! Vi fullkomligt älskade att kryssa så mycket så vi bokade en till direkt och förlängde kryssningen med 5 dagar. Vi kryssade med celebrity eclipse och hade classic dryckespaket och då ingick massvis drinkar och öl och vin och cappuccino och mer. Vi kommer definitivt att kryssa då det toppar det mesta vi har gjort. Tyckte man fick se och göra väldigt mycket med tanke på att man gick i land och gjorde massa roliga saker! Så jag skulle inte skippa kryssning men som sagt smaken är som baken.
Men det är väl en j...a skillnad mellan 5 veckor o 17 dagar. Har man enbart fjuttiga 17 dagar så får man prioritera bort saker, antingen större delen av Florida eller kryssning.
5 jan. 2016 06:13
Jag hade lätt skippat kryssningen om jag hade 17 dagar på mig.
Skulle skippa Tampa med.
Satsat på Key West , Orlando och Miami. (ev Siesta Keys. Fort Myers)
Du tycker jag man få ut mycket av resan.
Av Matt2
5 jan. 2016 11:57
Men det är väl en j...a skillnad mellan 5 veckor o 17 dagar. Har man enbart fjuttiga 17 dagar så får man prioritera bort saker, antingen större delen av Florida eller kryssning.
Jo där har du ju faktiskt rätt Birgere!
Ville bara påpeka att alla inte är skeptiska till kryssning men visst har du rätt. Vi var där i dubbelt så lång tid så jag förstår vad du menar.
Vi är medvetna om att vi gjorde 1 promille av florida men känner mig ändå extremt nöjd med resan då vi fick med Orlando, Miami och Fort lauderdale. Universal med bluemangroup och Nhl hockey, massa utflykter samt mycket Karibien!
Vädret var sanslöst bra hela tiden!
Enda problemet nu är att vi vill kryssa igen samtidigt som vi vill se mer av Florida. Hade blivit varnad här att man skulle vilja åka tillbaka direkt men att det skulle kännas så här starkt var jag inte beredd på!
Blir att spara på nu!
Av Birgere
5 jan. 2016 12:05
Citerat från Matt2:
Enda problemet nu är att vi vill kryssa igen samtidigt som vi vill se mer av Florida. Hade blivit varnad här att man skulle vilja åka tillbaka direkt men att det skulle kännas så här starkt var jag inte beredd på!
Blir att spara på nu!
Hehe,

nog vill man tillbaka snabbt igen.
Kanske borde det poppa upp en varningstext på alla flygbokningar till Florida att dom är mycket starkt beroendeframkallande och att man därmed åker på egen risk.
6 jan. 2016 12:01
Du har helt rätt Birgere!
De är ju helt sjukt va Floridasjuk man blir.
De verkar inte som att de inte blir bättre heller även om man kommer tillbaka.
Snarare värre.
Vänta sjukt mycket på nästa resa.
7 jan. 2016 10:08
Håll dig till området Fort Lauderdale/Miami/Key West mer hinner ni inte och även detta kommer ni bara skumma av lite på ytan under den tiden ni är där!
Men lugn! Ni kommer åka tillbaka, det gör vi alla! Så spara västkusten och Orlando till kommande resor.
Jag hade bott på ett och samma ställe under den veckan som jag var i Miamiområdet. Dock med en eller två övernattningar nere på Key West. Men flytta er inte så mycket mellan boende utan ha en fast punkt som ni kan utgå ifrån. Hyr ni t.ex. en lägenhet så är det prisvärt och ni kan till och med kanske ha den även när ni är nere på Key West, så slipper ni ta mer er all packning.

Kolla in bl.a. dessa sidor för information om vad man kan göra med mera:
www.floridasidan.se
www.miamitravel.se
www.florida.nu

Ha en härlig resa!