Tredagarskryssning Karibien

23 juni 2014 22:21
Visningar: 1249
Vi åker till Florida för andra gången och funderar på att ta en tredagarskryssning för att få en liten känsla av livet till sjöss. Vi funderar på Royal Caribbeans kryssning till Bahamas och Coco Cay från Miami. Vi är en familj med barn och är fullt nöjda med tre nätter till sjöss - resten av vår tid vill vi lägga i Florida!
Känner dock en tveksamhet på några punkter:

- Det verkar vara de äldsta båtarna som används av rederierna på kortkryssningarna . I det här fallet är det "Majesty of the Seas". Behöver man vara orolig för att det är en gammal skruttig båt med finlandsfärja-känsla eller är standarden anständig?
- Hur mycket är all-inclusive egentligen? Vill inte hamna i situationen att alla aktiviteter kostar extra pengar som man tvingas betala för att hålla barnen nöjda.
- Några andra tips kring vad man bör tänka på för en lyckad minikryssning?

Undrar om någon testat denna rutt och kan dela med sig av erfarenheterna från detta?
Av Malols3
24 juni 2014 08:42
Hej!

Det är många år sedan jag kryssade med Royal Caribbean, men så här var det då:

1. Båtarna var inte i närheten av Finlandsfärjan, och även om de använder de äldre båtarna på kortkryssningarna tror jag ni kommer vara imponerade över båtarna och nöjda med standraden.

2. Det mesta för barnen ombord är inkluderat: bad, lekaktiviteter, underhållning, glass, pizza mm. Inga aktiviteter när man går av ingår. Det som kostar på båten är oftast det vuxna kanske efterfrågar: SPA, massage mm

3. Innan resan bör ni kolla in vad det finns för aktiviteter där ni ska stanna. Då kan familjen bestämma i förväg om ni ska göra något.
28 juni 2014 22:40
Ja, Majesty of the Seas är en av de äldre båtarna men den är fin om än inte lika lyxig som de nyare båtarna. Den är absolut mycket mer än anständig!
Jag gjorde inte så mycket på båten, men det enda jag tyckte kostade något var spabehandlingar och sådant. Shower och bad är gratis.
Den enda dryck som ingår är lemonade. Sen kan man köpa läsk- eller vinpaket.

Jag hade en trevlig kryssning, men vi kunde tyvärr inte lägga till vid Coco Cay p.g.a. hårda vindar så vi fick mer tid i Nassau istället.
Av Fiotchi
29 juni 2014 01:52
Funderar också på en tredagarskryssning. Har dock hört att man inte kommer ner till havet och kan bada då alla strandremsor är uppbokade av hotellkomplex. Någon som har erfarenhet av det? Såg att de platser som båten besöker är CocoCay samt Nassau på Bahamas.
26 juli 2014 08:22
Hej. Jag har varit på fyradagarskryssningen som även har stopp i Key West, annars är den lika som den på tre dagar. Det var just med Majesty of the seas. Fartyget är ett av de äldre men ändå modernt och har mycket att erbjuda. Standarden är hög och jag är övertygad att ni kommer vara nöjda. Klart det inte är som ett helt nytt fartyg men det är ändå bra, har ni inte kryssat tidigare har ni inte så mkt att jämföra med. Oavsett fartyg så är det LÅNGT ifrån en finlandsfärja. Som van kryssare, har kryssat 15 gånger varav 11 med Royal, ryser jag av jämförelsen. Fartyget tar över 2000 passagerare och har restauranger, barer, teater, butiker, pooler, casino och gym m.m. Egentligen skulle jag nog rekommendera kryssningen som går mån-fre istället eftersom det är något lugnare än den som går fre-mån, om man kryssar med familjen. Helgkryssningarna lockar en yngre och mer festsugen publik. Stoppen är bra, både CocoCay och Nassau har jättefina stränder.

Kika in på min blogg istället där jag skrivit om Majesty och även stoppen under kryssningen så kan ni bilda er en egen uppfattning. www.danieloftheseas.com

Alternativa kortkryssningar finns från Ft Lauderdale med Liberty of the seas, om det är vintersäsongen ni ska resa. Ett större och nyare fartyg om ni skulle föredra det.

/Daniel
9 aug. 2014 14:35
Även vi funderar på samma kryssning, och funderar lite över vad som ingår i "all-inclusive" - behöver man köpa till något inför resan? Behöver man själv stå för dryck tex?

Undrar även om ni har bättre koll än vad jag hittills kunnat läsa mig till om vad som finns för barn ombord på kryssningen.
9 aug. 2014 14:44
Kollade nu in på din sida Daniel. Tack för all information :-)
Av Majliis
11 aug. 2014 03:39
2010 åkte vi med Royal Caribbeans "Majesty of the seas" tredagar kryss. Ön Coco Cay är RC egen ö och där är endast deras gäster och turistaffärer. Jättefin ö mitt ute i Karibien med vita sandstränder och klart vatten. Solstolar, barbequebuffe´ och vattenaktiviteter (kostar) för olika intressen och åldrar. Vi tycker att båten räcker bra till för några dagar, ej mer. Den är absolut fin. En trevlig kryssning. Det är många amerikanare som tar den som en weekend kryss.
11 aug. 2014 07:22
Hej
Jag åkte på Royal Caribbeans 3-dagarskryssning i slutet på april 2012 och är väl inte jätteentusiastisk...
Drycken ingick som sagt ej, vilket förtog mycket av "lyxkänslan" och inga utflykter. På båten fanns inte supermycket att göra. En liten pool och en ännu mindre bubbelpool. Dessa vara ganska fulla med folk.

Högst upp fanns en brick-buffe-restaurang som var hemsk. Långa köer och vassa armbågar. Man fick sätta sig där det fanns plats, att sitta tillsammans hela sällskapet var inte att tänka på.
Sedan hittade vi till 2 andra restauranger med bordsservering och då blev det bättre, men fortfarande ingen möjlighet att sitta tillsammans (vi var 2 familjer som reste) vilket förtog en del av nöjet med att äta.

Ingen finlandfärja kanske, men ganska "tacky", tyckte jag...

Mycket tid gick åt till att transportera sig på båten, ständigt vänta på hissar och så.

Nu hade vi otur med vädret i och för sig, men känner inte att jag kommer att placera mig själv på ett kryssningsfartyg i första taget igen.

Det finns publika stränder på Bahamas/Nassau.

Liten beskrivning och bilder från min kryssning här:
http://www.4000mil.se/?p=599
Av Fiotchi
11 aug. 2014 08:15
Tack för era svar! Funderar fortfarande fram och tillbaka. Skulle vilja testa kryss ngr dagar, funderar nu på 5 dagars till Haiti och Jamaica med Royal Caribbien. Lite större fartyg än det som går till Bahamas. Läst en del på din blogg Daniel. Ser jättefint ut. Tittade även på din Gunilla och allt det du skriver om er kryss är det jag "fasar" för. Vårt resesällskap vill inte kryssa så då blir enbart vår familj.
11 aug. 2014 13:26
Citerat från Fiotchi:
Tack för era svar! Funderar fortfarande fram och tillbaka. Skulle vilja testa kryss ngr dagar, funderar nu på 5 dagars till Haiti och Jamaica med Royal Caribbien. Lite större fartyg än det som går till Bahamas. Läst en del på din blogg Daniel. Ser jättefint ut. Tittade även på din Gunilla och allt det du skriver om er kryss är det jag "fasar" för. Vårt resesällskap vill inte kryssa så då blir enbart vår familj.
Jag tänkte efteråt att herre gud Gunilla, du hatar ju att fösas ihop med andra turister. All Inclusive, charter, resorter osv. Hur kunde du tro att du skulle gilla kryssning??

Slutsats för dig alltså, gillar du ovanstående, go for it. Annars undvik...
Av Babbo
11 aug. 2014 19:37
Gunillad du borde se filmerna The Cove och Blackfish och efter det omvärdera din resa. Att ni hade dåligt väder på er kryssning och att det var trångt på båten är ingenting emot vad de djur ni nyttjade upplever varje dag. Fy vad arg jag bli.....

Ett alternativ till kryssning är att båtluffa i Karibien.
21 nov. 2014 08:24
Danieloftheseas:

Vad skulle du rekommendera för rederi?
Vi tänkte åka från Florida - Miami eller fort lauderdale, i början av maj.