Tips för långresa med småbarn efterlyses

8 jan. 2011 22:07
Visningar: 1300
Vi är sugna på att göra en resa till USA, närmare bestämt Florida i september med vår son som då kommer vara 17 månader. Planen är att vara borta i två veckor. Vi har tidigare rest en hel del och varit i Miami flera gånger innan men det känns ändå lite nervöst. Någon som gjort en likande resa med ett litet barn och som vill dela med sig av tips och erfarenheter?

MVH Anna
Av Daytona
9 jan. 2011 10:31
Hej, va härligt med Florida. Vi åker oxå dit i september . Vi åkte till Thailand med våran son då han var 14 månader. Funkade utmärkt. Sedan dess har han vart i Florida 3 ggr och i Grekland.
En bra vagn är viktigt. En paraplyvagn som är lätt att fälla ihop men med fullt liggläge. Perfekt på kvällen att gå ut på restaurang tex, och barnet somnar i vagnen. Ett skynke att täcka för med är bra att ha.
I Florida är allt enkelt, ungefär som hemma fast mycket bättre ;o). Du behöver inte vara rädd för smutsigt vatten tex. Barnmat finns det , men om eran son dricker välling, så bör ni ta med så ni klarar er i 2 veckor + lite extra. Ibland är det himla gott med lite tröst i form av en flaska välling ;o) Ta även med grötpulver om han äter sån. Barnmaten i USA är inte som hemma, men det borde väl finnas nån sort han gillar. ( den är inte god om man säger så) Men äter han vanlig mat så är ju inte det nåt problem.
Vi hade alltid med oss en termos med kokt vatten och en burk med lite vällingspulver/grötpulver, då kunde vi ge honom nått att äta var vi än befann oss.
Flygresan kan väl kanske bli jobbig, men se till att ha lite nya leksaker att överraska med, lite kex, frukt eller vad han nu gillar. Ha också med Alvedon och näsdroppar i handbagaget. Det är helt ok att ta med det ombord jag lovar. I värsta fall så testar dom innehållet med en liten sticka , för att se så det inte är något explosivt. han kan ju få ont i öronen under flygningen, och då är näsdroppar och lite alvedon bra att ha.
Annars så gäller vanligt folkvett, dvs soldräkt eller hög solskyddfaktor, inte vara direkt i solen, mycket att dricka osv.
Vaccinationer behövs inte mer än dom vanliga vi ger här.

Det kommer att bli en jättetrevlig resa, och tro mig, små barn små bekymmer ;o)

Ska ni vara i Orlando hela tiden?
9 jan. 2011 21:43
Tusen tack för ditt svar! Vi planerar att vara i Miami hela tiden men ha hyrbil så vi kan ta oss runt utan besvär. Vart åker ni? Orlando?

MVH Anna