JFK på kvällen m barn -hotell där eller ta sig in till Manhattan?

Av Sarfa
5 mars 2013 13:20
Visningar: 890
Nu ska familjen ut på långresa i USA. Vi har tre barn, 9 mån, 4 och 6 år gamla. Vi kommer att landa på JFK kl 19. Sen har vi tänkt spendera tre dagar i New York innan resan fortsätter.
Jag förmodar att hela familjen kommer vara rätt trött när vi kommit fram. Så vad är smidigast, att direkt ta sig in till Manhattan och ett hotell där (som vi kan stanna på alla dagarna), eller att boka ett hotell vid flygplatsen första natten och sen fortsätta in till Manhattan på morgonen?
Ska vi ta tåg från flygplatsen ser det ut som att vi måste byta till tunnelbana. Känns som att det kan bli jobbigt och drygt med tre trötta barn och en massa bagage. Alternativet taxi verkar mer lockande. Måste vi ringa och förboka då? Hela familjen ryms ju inte i en vanlig bil och dessutom måste vi ha bilbarnstolar.

En fråga till, fungerar det bra att ha med sig vagn på bussar och tunnelbana i New York?
5 mars 2013 13:38
hej hopp!
Nu reser ju inte jag med barn, men lite tips på vägen:

Själva taxiresan är normalt (med reservation för vad som ev kan skapa fördröjning) den kortaste tiden så all väntetid och passagetid är det som kommer bli jobbigt för barnen. Och passagetiden kommer ni ju inte ifrån var ni än bor. Så när ni väl är igenom allt det - skulle det inte vara skönt att slippa checka ut igen nästa dag eftersom ni förmodligen ändå inte får checka in på nästa hotell förrän på eftermiddagen? (kolla upp om ni kan få tidig check in annat fall)

D v s ta taxi till Manhattan samma kväll även om det blir sent innan ni är framme. Ni tappar halva nästa dag (ja eller hela beroende på hur man ser det - ni vaknar kanske kl 04 som jag brukar göra första morgonen)

Ni kan ju t o m förboka så att det står någon med skylt och väntar om ni vill. Kanske kostar skjortan, men ibland kan det vara värt det.
Av Annl
5 mars 2013 20:19
Vi har rest med barn/ungdomar till USA flera gånger och mitt tips är att ni självklart ska bege er direkt till Manhattan och ert hotell efter att ni landat.

Be hotellet att ordna en transport så står de, som NIsse skriver, men en skylt och väntar på er. Transporten in från JFK till Manhattan tar inte lång tid och då är ni dessutom på plats.

Skulle inte överväga annat än taxi med tanke på er familjesituation och att ni rest lång, jetlag m.m.

Trevlig resa - NYC är fantastiskt!
Av Peter_o
5 mars 2013 22:51
Om ni vill ha bilbarnstol(ar) så tror jag ni kan utesluta taxi. Men shuttle bus tar er nästan lika smidigt till hotellet (bussen kanske passerar andra hotell på vägen till ert hotell). Hur det då fungerar med bilbarnstol vet jag inte, men jag antar att det är bättre med en minibuss än med taxi.

Kolla in http://www.supershuttle.com/

På mta.info har jag läst att sittvagnar måste vara hopfällda på tunnelbanan (i alla fall vid passering av spärrar och i rulltrappor). Jag tror inte man får åka med barnvagn i rulltrappor som man gör i sverige. Men det hindrar inte att jag sett barnvagnar i tunnelbanan emellanåt. På buss tror jag inte jag sett barn- eller sittvagnar.

/PeterO
Av Sarfa
6 mars 2013 10:06
Tack för era svar!
Det blir Manhattan direkt på kvällen. Men detta med transporter verkar bli ett problem. Var inne och läste om supershuttle som Peter O tipsade om och de råder att man har med egna bilbarnstolar om det enligt lag krävs bilbarnstol. Dock är formuleringen rätt luddig, så det låter lite som att det kan gå att åka med utan.... Har inte koll på vad lagen säger, men oavsett vad, så känns det förstås bäst att ha barnen i säkert förvar! Har hört andra som åkt taxi i NY och haft sina små i knät. Är det så det brukar fungera?
Att ta med en bilstol hemifrån är otänkbart, de är alldeles för stora och klumpiga. Tyvärr har hon hunnit växa ur babyskyddet.....
Av Sarfa
6 mars 2013 14:46
Har kollat lite ang bilbarnstol och det är så att taxi-passagerare inte lyder under samma lagar som "vanliga" bilpassagerare. I taxi och hyrbil får barn åka utan bilbarnstol, barn upp till 7 år får åka i vuxens knä. Så nu är det en samvetsfråga för mig och mannen.

För att lämna detta med transporter en stund och gå vidare till boende. Vi vill se saker lite kors och tvärs så ur den synpunkten spelar det ingen roll var vi bor, vi kommer behöva transportera oss rätt mycket ändå. Men finns det områden som är lite lugnare och mer barnvänliga än andra? Hur är det med lekparker (vi kommer nog behöva komma bort från allt stim och låta barnen rusa av sig emellanåt), finns det i alla parker? Har läst att central park har många lekparker, men där kan vi inte hänga hela tiden.