Bästa transport mellan JFK och Lower Manhattan?

20 nov. 2013 11:31
Visningar: 1801
Hej!
Kan någon hjälpa mig med tips och råd vilket som är det bästa sättet att ta sig från JFK (landar vid 20.00 på kvällen och har min gamla men pigga mor med mig) till Lower East side Manhattan, 61till63 Chrystie Street?

Vill nog ta mig så snabbt som möjligt till hotellet men ändå inte lägga ut en förmögenhet på resan. Modern är pigg och har inga problem att ta sig men kanske är trött efter lång resa.

Vore tacksam för hjälp med detta och om ni har några kuliga ej så turistiga tips på att göra på Manhattan blir vi extra glada =0)

Resemusen
20 nov. 2013 12:32
Ta en taxi det är överlägset smidigast och kostar ingen förmögenhet :-)
20 nov. 2013 15:42
Förslag: Kolla Limosinservice på nätet innan ni åker! Det finns flera olika limo-företag och det blir inte så vansinnigt mycket dyrare än en taxi....å så har du ju mamma med.
De hämtar upp på JFK och tar hand om bagaget och lämnar av vid din adress med bagageservice.
Toppenfint!
Å du, ni behöver inte alls hyra en 25 m lång bil - det finns alternativ-

Ett tips: Gå en e m till Green Garden i Central Park... dyr men "tjusig" rest. - tackey och precis så där amerikanskt inrett med dålig smak.

Goldenonyx
Av Peter_o
21 nov. 2013 00:28
Landar du vid 20 så kan du i bästa fall börja åka därifrån kl 21, fast det kan bli betydligt senare också. Eftersom 21 motsvarar 03 svensk tid så är man nog inte så pigg då, hur pigg man än är annars. Men det kan ju vara bra att veta alternativen:

Taxi, hade tidigare fast pris till alla adresser på Manhatten kring $45 men jag tror det är höjt nu.
Limosin orkar jag inte kommentera
Shuttlebus kostar kring $20/person. Kan passera andra hotell innan man kommer till sitt,
Reguljär buss kostar kring $15/person men man släpps av på 42th Street och måste sedan åka t ex tunnelbana ner till hotellet.
Tunnelbana från JFK innebär att man först åker AitrTrain som kostar $5, möjligen höjt till $6/person. Bytet till tunnelbana kan vara gratis om man redan då köper ett 7-dagars Metrocard för $30. Men det förutsätter att man bara stannar 7 dagar, för annars har man säkert mer nytta av kortet senare. En resa kostar $2,50. Men du måste sedan byta linje inne på Manhattan för att komma till ditt hotell. Så det här alternativet är inte speciellt smidigt.

Du skriver inte när ni ska resa, men jag antar det är nu när vintern närmar sig.
Chelsie Market och sedan The High Line (hiss från 14th Street) går ju bra då med.

Men du ska absolut titta in på Mahayana Buddhist Temple. Lite knepigt att beskriva var det ligger, men står du i korsningen Bowery x Canal Street så går du Bowery norrut och in första gatan till höger. Templet ligger en bit upp på vänster sida. Några lejon brukar "vakta" utanför.

/PeterO
21 nov. 2013 08:26
Lyssna på Peter ;)

Självklart ska ni ta taxi.....de gula!! När ni går ut från terminalen kommer ni att bli påhoppade med massor av förslag från olika transport bolag, men säg bara vänligt men bestämt; No Thanks! ..... Och gå vidare till taxi stationen, man ställer sig bara i kön och längst fram blir ni tillfrågade vart ni ska och tilldelade en taxi.

På min lilla blogg får jag många frågor om just flyget till NY, du kan kolla här:
http://50syaf.blogspot.se/p/wi.html

Ha en fin och avkopplande resa :)
Åker själv t NY på lördag - Världen bästa stad!

PS. Har köpt biljetter (via Ticketmaster.com) till Radio City Christmas Spectacular/The Rockettes. Om ni är på väg inom det närmaste vore väl detta en kul kvällsaktivitet :)
http://www.radiocitychristmas.com/

Annika :D
15 apr. 2014 13:28
Det verkar vara mer och mer prisvart att ta taxi (jag skriver pa plats I New York och har inte tillgang till vara svenska bokstaver).
En taxi fran JFK till Manhattan kostar nu 58 dollar + dricks. Min resa slutade pa 70 dollar. Att jamfora med tunnelbana samma vag som kostar en tiondel av priset.
Men man ar ju bade lite trott och desorienterad om man kommer till applet forsta gangen.