Transfer JFK från/till Manhattan i Påsk

Av Lori
18 feb. 2018 13:40
Visningar: 381
Vi är en grupp på fyra personer, 3 vuxna och en ungdom 17 år, som reser till New York i Påsk.
Vi kommer att landa vid 16 tiden på eftermiddagen och hamnar väl i värsta rusningstrafiken....
Vi funderar på hur vi på smidigast, snabbast och gärna billigaste sätt kan ta oss från JFK till Manhattan där vi ska bo på Park Central hotel, 870 7TH AVENUE?
Vad jag har förstått kommer vi inte att få plats i en yellow cab då de tar max 3 personer från JFK?
Så då funderar vi på om de stora flygbussarna kanske blir det bästa alternativet? De stannar vid Grand central station där vi sedan antingen kan gå eller ta en taxi till hotellet.
Eller tar de väldigt mycket längre tid än om man skulle välja att boka en större taxi via t.ex. CarmelLimo?
Tacksam för era råd och tips i frågan!
Av Birgere
18 feb. 2018 14:13
Själv tar jag alltid tunnelbanan, kolla på googla maps för bästa rutten
Av Lori
18 feb. 2018 14:59
Tack för svar! Tunnelbana med fyra personer och bagage låter inte så smidigt dock...men kanske gör jag mig en felaktig bild...
19 feb. 2018 05:01
Har åkt vanlig yellow cab med fyra pers flera gånger. I och för sig inom Manhattan, men varför skulle de inte acceptera det från JFK? Chauffören brukar en massa junk på framsätet, men det får han ju ta bort bara, det brukar aldrig bara något problem. Två resväskor och handbagage bör ni få plats med. Det finns bilar som är lite större också, så har mi mycket baggage tilldelar taxi-killen i kön er en sån bil. Kostar 52 + vägtullar, state tax (knappt 9%) och 18-20% dricks. Annars är Uber ett alternativ. Ladda ner appen och beställ bil när ni är genom pass- och tullkontrollen, den kommer på några minuter. Kostar ungefär det samma, totalpriset ser du när du bokar.

Annars är AirTrain till Jamaica station och sedan tunnelbana, linje E, till 7th avenue rätt enkelt för er. Ert hotell ligger två och en halv gata norrut, ca 100 meter. Kostar 7,75 per person.

Tåg/tunnelbana tar en dryg timme. Taxi vid 16-17-tiden kan helt klart ta längre tid. Tunnelbana är alltså snabbast och billigast. Taxi aningen bekvämare.
Av Peter_o
19 feb. 2018 11:19
Annars är AirTrain till Jamaica station och sedan tunnelbana, linje E, till 7th avenue rätt enkelt för er. Ert hotell ligger två och en halv gata norrut, ca 100 meter. Kostar 7,75 per person.
Tunnelbanan blir aningen dyrare. AirTrain kostar $5 men det tillkommer $1 för kortet. Det kan man sedan använda då man löser biljetten till tunnelbanan för $2,75. Alltså $8,75. Airtrain betalar man vid utgången, ha gärna kontanter till den kostnaden, det är smidigast.

Men det kan vara smart att lösa ett 7-dagarskort redan här för $32 per person. Själva kortet har ni redan från resan med AirTrain där 7-dagarskort inte gäller. Obs att kortet gäller för 7 fysiska dagar, så ska man vara i NY många dagar och bara åker en resa ankomstdagen kan det vara bättre att lösa det en annan dag. Jag brukar åka minst 2-3 resor per dag i NY. Kortet lönar sig efter 12 resor.

PeterO
Av Lori
19 feb. 2018 20:00
Tack för era svar! Har fått info att inne i stan är det inga problem med 4 personer i en taxibil men att de endast tar 3 pers från flygplatserna eftersom bagaget också ska få plats.
Ingen av er som åkt med de stora flygbussarna då? Kan man köpa biljett till dem på flygplatsen? Tar det på ett ungefär lika lång tid med flygbuss som med taxi? Flygbussen stannar vid Grand central station som är hyfsat nära vårt hotell - känns smidigare än tunnelbana med allt bagage...
19 feb. 2018 21:16 (redigerad)
Aha! Ja, har ni mycket bagage så behövs kanske framsätet, men ryms bagaget där bak så bör ni kunna använda framsätet. Fråga killen (taxi dispatcher) som sköter taxikön bara. De ny(are) taxibilarna är Nissan, modell NV200, och de har bra med plats för bagage, eftersom de är höga.

Väljer ni mellan flygbuss och tunnelbana är tunnelbanan definitivt smidigast för er. Grand Central är inte "nära" ert hotell med tanke på att ni har bagage att kånka. Det är nästan 2 km bort och det är hopplöst att åka tunnelbana mellan Grand Central och ert hotell, så ert alternativ kommer vara att stå och försöka vinka in en taxi utanför Grand Central, vilket ni inte kommer vara ensamma om. Dåligt alternativ, alltså.

Tunnelbanan är inte alls speciellt besvärligt. Det är ett enkelt byte på Jamaica från AirTrain och sedan är det samma linje till i princip utanför ert hotell. Vagnarna har gott om plats, eftersom sätena är längs väggarna, så inga problem att få plats med bagaget. Välj mellan tunnelbana (snabbast och billigast) eller taxi (bekvämast). Buss (eller pendeltåg till Penn Station som är ännu sämre än buss till Grand Central) fungerar sämre till er destination.