Bästa transfern från Newark till Manhattan??

Av Lijna78
16 jan. 2014 22:03
Visningar: 8690
Hej...

Vi kommer till Newark vid 13 tiden en Tisdag.

Vilket är det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till hotellet på manhattan (ligger på 356 West 58th Street)??

Är noviser på New York & allt som hör till...

Är TAXI mest värt eller ska man välja något annat sätt?

Tack på Förhand!
Av Cillis1
16 jan. 2014 22:43
Hej
Ta tåget till Penn Station på Manhattan , ligger på 32:a gatan och sen taxi sista biten.
Smidigt och definitivt billigare än taxi hela vägen.

Air Train går från den terminal ni landar på till Airport Station (den biten åker ni gratis)
På airportstation köper ni smidigt biljetter i automaten till Penn Station, som är slutstation för tåget. Tror en enkel biljett kostar 12,50 dollar. (Vi var där för en månad sen)

Tågresan tar ca 30-40 minuter och det slår nog restiden med taxi, med tanke på trafik, vägtullar etc.

Ha en underbar resa !! New York är en fantastisk stad.

Hälsningar
Cilla
Av Peter_o
16 jan. 2014 23:23
Ja, AirTrain och tåget till Penn Station fungerar bra, men vill man åka samma väg tillbaka bör man vara medveten om att det kan vara lite rörigt på Penn Station. Hittar man inte biljettautomaterna för NJ Transit så är det absolut läge att fråga efter dem.

Men du frågar efter det billigaste sättet och då ska man nog inte blanda in taxi. Om du ska vara 7 dagar i New York kan du när du kommer till Penn Station köpa ett 7-dagars Metrocard. Med det åker du gratis på tunnelbanan och M-bussar under 7 kalenderdagar. Om du bara åker denna resa första dagen har du således förbrukat en av de sju dagarna. Det kan vara fördelaktigt att betala 2,50 för en enkelbiljett denna dag.

Går du ut från Penn Station den väg de flesta går har du Röd tunnelbanelinje vid utgången. Där kan du åka linje 1 UPTOWN tre stationer till 59 St-Columbus Circle. Obs att linje 1 är en lokallinje som stannat vid alla stationer. Linje 2 och 3 är snabbtåg som inte stannat vid din station.

Går du ut åt andra hållet på Penn Station kommer du till Blå linje UPTOWN och där kan du ta linjerna A och C men inte E. Även här tre stationer.

Det här kan verka komplicerat, men det är lika bra att du studerar linjekartan på mta.info så du får ett hum om hur det fungerar innan du "åker dit". Även googles map är bra. Klickar man på stationerna så ritas linjen ut.

Personligen tar jag bussen (avgår var 15-20e minut) in till Port Authority på 42nd Street. Det beror dels på att jag tycker det är smidigare men framförallt billigare för oss +62 som åker för halvt pris. Ordinarie pris ligger på $16 enkel resa.

/PeterO
Av Chris52
17 jan. 2014 08:09
Är ni flera stycken kan det var bekvämt att ta taxi, bör kosta ca 80-85 dollar för resan. Då kommmer ni fram direkt till hotellet..
Av Bengtar
8 apr. 2014 14:43
Använd dig av limousinservice. Samma pris som taxi och mycket bättre. Dial7 är att rekommendera. När du väl har beställt bil via deras hemsida,och anländer till Newark går du längst till höger vid utgången så finns där en disk för taxiservice. Där finns en fri telefon. Där slår du 7777777 och talar om vilket beställningsnummer du fått i din bokning. Det Dial 7 är intresserade av i din bokning är flightnummer och att du har ditt beställningsnummer. Dom kommer efter uppringning på direkten. Du slipper irriterande taxikö.
http://www.dial7.com/transportation_rates_NY
9 apr. 2014 10:21
Låter ju bra. Men slår det "yellow cab" känslan?
/ Anette
22 mars 2015 08:26
Vad hände? Hur gjorde ni? Nu anländer vi till New Ark om 11 dagar och är väldigt nyfikna..
Hoppas du läser denna tråden...
//Sofie
22 mars 2015 08:37
Hejsan!
Nu vet jag ju inte vem du syftar på när du skriver "vad hände, hur gjorde ni" ;) Men vi tog i alla fall en gul taxi från Newark till Manhattan. Det var både en skön känsla och sedan kom man ju direkt till hotelldörren vilket var skönt efter en lång resa. Kom inte ihåg exakt pris, men vi upplevde det inte speciellt dyrt fördelat på 4 pers.
/Anette
22 mars 2015 08:48
Det var just DIG jag tänkte på! Tack för snabbt smidigt svar!
Jag har hunnit kolla på Dial 7 och de verkar ju också bra. Var det lång kö till taxi?
22 mars 2015 11:10
Hej igen..

Vad bra att jag svarade då ;) Resor är mitt stora intresse så jag kollar alltid lite extra här på reseguidens forum på de ställen som jag är extra intresserad av tex NYC.

Vi förbokade ingen taxi utan ställde oss i taxikön utanför flygplatsen. Det tog kanske 15-20 minuter eftersom vi var 4 pers med vars en stor resväska så var det ju tvunget att vara en lite större bil så allt fick plats. (Om du går in på Newarks hemsida hittar du också priser med taxi från flygplatsen till olika delar av Manhattan eller NYC generellt).

Men sedan var det en häftig känsla att möta staden.
Inflygningen var också häftig så glöm inte att titta ut!

Åh vad vi vill tillbaka.
Ha en härlig resa!
/Anette
22 mars 2015 15:57
Tar alltid gul taxi från både JFK och Newark, på sistone har vi lärt känna folk som plockar upp oss gratis men innan det tog vi alltid gul taxi som funkar jättesmidigt!