Vår långresa till USA - var med och idébomba/tipsa tack!

30 okt. 2011 15:25
Visningar: 1363
Hej,

I mitten av januari 2012 åker vi (2 vuxna, barn 6 och 8 år) till USA. Yey!

Planen:

DEL 1 - NEVADA > CALIFORNIEN (3 veckor)

Vi flyger direkt till Las Vegas och tillbringar fem dagar där. Ser oss omkring och helikoptertur till Grand Canyon.

Sedan flyger vi till San Francisco och hälsar på några kompisar ett par dagar. Har varit där tidigare så det blir ingen sightseeing denna gång.
Kör utmed kusten, Highway 1 söderut i sakta mak till Los Angeles.
Disneyland/Adventure park, Universal studios, Venice, Hollywood blvd, Beverly Hills. Tänkte köpa City Pass till hela familjen.
Ska vidare ner till San Diego och besöka Seaworld.

Vi har inte bokat några boenden än. Är det en god ide att bo på själva Disneyland för att slippa köra? Eller är det bortkastade pengar?
Var ärdet bra att bo i L.A. Tryggt område och plats att ställa hyrbilen.

DEL 2 - FLORIDA (två veckor)

Sedan flyger vi till Miami, Florida för att njuta av stranden, solen och värmen och bara åka på kortare utflykter som Ft Lauderdale, Everglades och Key West.

Nu till frågan! Var hittar vi boende? Drömmen är ett hus med egen pool och plats att grilla, nära till allt roligt i South Beach men som inte är för dyrt. Finns det?! Var hittar man det?

Alla tips om allt är välkommet!

:)
Av Annl
30 okt. 2011 16:57
Hej,

Ni kommer att få en kanonresa - det är fantastiskt trevligt i både Kalifornien och i Florida.

Men jag skulle skippa Venice Beach med två barn- där är rejält läbbigt och med konstiga typer och "medicinsk marijana" som säljs helt öppet. Santa Monica är mycket trevligare.

När jag kollar efter boende i USA letar jag på exepdia, hotels.com, booking.com och även på Sembo finns det bra boende.

Vi har inte hyrt hus utan lägenheter men det bör ju gå att få fram hus också. Annars är condo (dvs. lägenheter) ett bra alternativ och där finns pool och liknande faciliteter.

Trevlig resa!
Av Bent
30 okt. 2011 20:57
Hej!

Vi bodde på ett motel som heter Abby's Anaheimer Inn som ligger granne med Disney Park, de har gratis parkering och pool. Helt OK boende men dålig frukost. Vi bokade via Booking.com

http://www.booking.com/hotel/us/abby-s-anaheimer-inn.en.html?aid=311076;label=abby-s-anaheimer-inn-BG1PROVDbGbThXh0VlQcSwS7448985900;ws=&gclid=CMr2l8SWkawCFUtZmAodIihvpg

Gångavstånd till ingången vid stora parkeringen men vill man gå in vid huvudingången så går det buss utanför motellet. (Disney Park är stort...)

När ni åker Highway 1 så ta god tid på er med minst 2 övernattningar för det finns mycket att se på vägen bl.a 17 mile drive, Carmel by the sea, Hearst Castle, Solvang mm

Bent
7 nov. 2011 12:28
Hej

Tack för era svar! Vi fortsätter att drömma och planera.
Tar tacksamt emot fler tips. :)