Thailand sommaren 2011 med 4 barn

Av Mrslind
16 feb. 2011 13:53
Visningar: 874
Fundera att åka till thailand sommaren 2011 i juli 3-4 veckor. Vart på östkusten ska man vara med barn, mest barnvänligt.

Har aldrig vart i thailand och behöver råd och tips, vi ska hyra hus när vi är där nere.

Nån som kan dela med sig av allt med thailand
Av Pelle77
16 feb. 2011 18:59
Ska ni åka under sommaren rekommenderar jag starkt Koh Samui. Jag har varit där i juni/juli och hade bättre väder då än nu senast förra månaden (då det är peakseason och "ska" vara bra väder).

Jag skulle satsa på att besöka norra Samui, tex Maenam (se mitt fotoalbum). Eftersom ni är där så länge kan det vara skönt att byta miljö, så åk även till Phangang och Tao. Sedan skulle jag absolut inte missa 3 nätter i Bangkok på slutet, min favoritstad i världen!
Av Mrslind
16 feb. 2011 19:18
Tack för ditt svar,, är de billigt där i juni/juli. Var för är norra delen bättre?
Av Pelle77
16 feb. 2011 19:29
Det där är mest en smaksak. Jag uppskattar den norra delen mer eftersom det är mindre folk, mindre trängsel på stränderna och ger mer en känsla av att vara i tropikerna. Chaweng är dock en av de finaste stränderna (ihop med Choeng Mon), och på sommaren är det mindre trängsel. Här finns betydligt mer shopping etc också. Norra delen av Chaweng brukar ha lågvatten på sommaren pga ett rev utanför, så skulle rekommendera den södre delen om ni väljer Chaweng.

På norra delen ligger Fishermans Village. Ett område med massor av restauranger på promenad avstånd, värt flera besök och passar om man bor på Bophut stranden.

Mitt bästa råd är ändå att hyra bil när ni är nere. Allt blir så mycket lätare (och roligare) då man tar sig dit man vill, kan göra strandhugg, åka på egna utflykter utan att behöva betala massor för dem samt att kunna handla, shoppa etc. Jag hyr alltid bil i Thailand, billigt och på Samui heller inte svårkört för utom vissa partier vid Chaweng.
Av Mrslind
16 feb. 2011 23:09
vet du av nån bra firma att hyra hus av?
Av Pelle77
16 feb. 2011 23:27
Det är dyrare att hyra villa på Samui än i Phuket. Här är en länk

http://www.samuiphanganproperties.com/koh-samui/rent/hus-lagenhet-hyra-samui-phangan.html

Letar efter en annan uthyrare som jag kollade när vi skulle åka. Allt beror ju också på eran budget per dag/månad.
Edit:

Tror att det var här jag hittade något vi var intresserade av, men minns inte riktigt.

http://www.dreamlivingsamui.com/vacation_rentals?search%5Blisting_type%5D=temporary_rental&search%5Borganization%5D=2027&search%5Bsort_by%5D=price_low
Av Cina36
17 feb. 2011 08:40
jag vet inte hur stora dina barn är? Men myggmedel, solskyddskläder, välling, resorb,alvedon är ett måste.

vi hade badskor med till våra små och det var uppskattat finns att köpa på nätet (Sepro divers) till både barn och vuxna från 119 kr.

kan vara bramed pool om det skulle vara vågigt.

ev flytvästar till barnen om ni ska ut ochåka mycket båt......det är sällan de har barnvästar.

när du tycker att du packat klart tar du ur hälften.....att lämna in kläderna på tvätt kostar nästan ingenting och jag lämnade in allt innan vi åkte hem så allt var tvättat och rent när vi kom hem!! skönt var det =)

hoppas att ni får det riktigt skönt på semestern!!

KOlla priser på stolar på odenresor de brukar ha bra priser men har sett att thai också har fina priser på flygstolar.