Hotelltips på Koh samui i juli med barn!

Av Leila81
30 apr. 2016 18:06
Visningar: 1232
Hej!

Har gått in i resebokarväggen ;) Finns så otroligt många hotell!

Åker till Koh samui
6 v i sommar med en 4 åring och en 1,5 åring. De första 4 veckorna är bokade: 2 första bor vi på Lipa noi beach på lipa bay resort och sedan två veckor på chaweng noi beach på samui first house hotel.

Sedan vet jag inte hur vi ska göra med de sista 2 v?? Vi åker ju på sommaren och vill ha långgrunda stränder, gärna något boende med pool och nära till strand. Finns det någon som har bra tips?

Koh phangan är inte helt uteslutet men vill inte bo på ett full moon party ställe. Åker dessutom hem kl 09 med flyget och det kanske blir meckigt att åka båt samma dag?

Är så tacksam för tips!

Mvh/Leila
Av Minnap
1 maj 2016 11:11
Åh vad härligt! Vi var på Samui, Phangan och i Bangkok förra sommaren. Gillade Phangan bäst av de två öarna. Varit på Samui ett par går tidigare och bott på Chaweng, Lamai och Maenam. Båtresan över från Samui till Phangan kan man göra samma dag tar ca 45 min om jag minns rätt. Vi bodde på ett mysigt ställe som heter Palita Lodge men de ligger på party stranden men kika i almanackan så att ni undviker fullmånen. Stranden där är helt underbar långrund och fin. Palita lodge är så mysigt. Ägs av två systrar och bungarna är jättefina. Vi hade med havsutsikt och som sagt hamnade under själva fullmoon partyt och mot förmodan riktigt festligt. Buffé på resorten och faktiskt inte alls så stökigt vi trodde. Tror militären har rensat upp en del. Men visst en hel del överförfriskade. Mycket folk, glad stämning, familjer, pensionärer och ja mycket ungdomar men så fort de partat klart så lämnade de stranden och ön efter något dygn. Vi kommer definitivt återvända till Phangan. Lummigt, kuperat, finfina stränder.
Av Megsi
6 maj 2016 22:37
Synd att ni har bokat så mycket på Koh Samui inte så mysigt nu förtiden. Tycker absolut ni ska ta er till Koh pangang och rekommenderar Att bo på Hat Salad och att bo på Salad hut, jättetrevligt ställe med pool ofta mycket barn familjer. Om jag var er så skulle jag ta några dagar i början och slutet på Koh Samui och de andra på några stränder på Pangang eller Tao.
Av Leila81
7 maj 2016 00:19
Hej!

Tack för tips!
Både palita Lodge och Salas hut var tyvärr fullbokade. Vi hade oxå tänkt bo på koh phangan i mitten av resan men sedan har det blivit så att vänner bor i chaweng just de två veckorna i mitten.

Något annat tips på koh phangan? Åker man dit med färja eller är det long tails typ? Vet ngn hur det är med flytvästar till barn och så?
Av Megsi
8 maj 2016 19:38
Inga longtailbåtar utan färja eller katamaran ( är jag nästan säker på att vi åkt. Går jättefort att åka dit. Jag tycker stranden Salad är mysig så man kan absolut bo på något annat hotell och det finns iallafall något mer med pool. Så kan man gå och äta på Salad hut bra restaurang. Att rekommendera är också Jumphahorn restaurang drivs av Chollada som arbetade på Salad Hut för flera år sedan man går upp från Salad hur eller Rise bungalow till stora vägen. Där ligger Jumpahorn fantastisk liten restaurang o fantastiska Chollada som har den lilla restaurangen.Stranden är långgrund på sommaren. Man kan också rätt lätt åka till andra stränder över dagen när man är där också jättebra massage som ligger några Salad hut.
Av Pelle77
8 maj 2016 19:47
Åk definitivt till Phangan, supermysig ö som har sitt full moon-rykte att dras med. Rekommenderar Thong nai pan noi och Buri Rasa hotell. Den stranden påverkas inte av tidvattnet sommartid och har en mysig restauranggata.
Av Leila81
8 maj 2016 22:43
Tack för tips! Buri rasa var tyvärr fullbokat, hur är den stranden annars? Vi gillar när det är långgrunt eftersom vi har små barn.

Megsi, är Salas stranden badbar ändå trots att det är lågvatten? Har kikat lite på boenden på den stranden men standarden verkar vara rätt låg bland de hotell som finns kvar att boka. Är det någon som varit på Salad beach resort? Det finns ju massvis med recensioner men de är så himla blandade, vissa jättebra och andra katastrofala.

Är haad rin helt uteslutet för barnfamiljer?
8 maj 2016 22:52
Är oxå intresserad av att höra mer om koh samui och pangang.. koh tao oxå. Vart ska man bo, vi vill bo nära stranden och ha en hyfsat bra standard.
Av Leila81
11 maj 2016 21:42
Nu har vi bokat näst intill alla hotell inför vår 6 veckors resa:

Först 2 v på lipa Noi stranden på lipa bay resort. Läste att det ska vara en mkt barnvänlig strand med långgrunt vatten, dock vet jag inte om det gäller även på sommaren?

Sedan blir det samui first house hotel i chaweng Noi i två v.

Efter det Salad beach resort i 11 dagar på haad salad, koh phangan.

Funderar sedan att avsluta med två nätter inför hemresan i lamai, gillar inte den stranden, men vill bo nära vattenlandet Coco splash där.

Rutten känns bra men det jag börjar känna mig lite osäker på är lipa Noi stället... Vill ju vara ngn stans där det finns andra barnfamiljer och lekkamrater till barnen. Och samtidigt långgrunt vatten.