Barnvänliga boenden på ko samui och ko Tao

16 nov. 2013 08:26
Visningar: 920
Vi har planer på att åka till ko samui och/eller ko tao i juni. Vi har 3 barn (2,5,9) och skulle vilja ha tips på lämpliga boenden. Vi ser gärna att det finns pool och gärna nära strand.
Av Lampang
23 nov. 2013 01:51
Koh Samui norra delen, Bo phut beach, Smile house resort bra ställe för familj.
23 nov. 2013 13:49
Har du varit på Koh Tao tidigare? Jag är 23 år och var där senast i april. Det var perfekt för mig! I princip bara ungdomar som ville dyka och festa. Reagerade till och med över att det var så otroligt få barnfamiljer där, efter ett tag på ön började vi räkna barnen vi såg, och det är inte många. Visst finns det säkert otroligt många barnvänliga ställen men betänk att det är ganska mycket fokus på att vara en "ungdomsö". Inte så mycket att "göra" direkt mer än att åka omkring på en moppe och snorkla i härliga vikar, kanske lite krångligt med barnen.

Ska ni dit ändå så rekommenderar jag er södra delen av ön och inte Sairee beach, där de flesta dykföretag och klubbar ligger. Ao Chalok är en bra strand med några få hotell med långgrunt vatten och brukar inte alls vara så folktätt eller mycket fest. På östra sidan finns en del stränder men det är mer svåråtkomligt.

Koh Samui som ligger bredvid är nog mer lämpat för barnfamiljer även om det är väldigt "turistigt", men vilken ö är inte det i Thailand idag :(
Av Lampang
24 nov. 2013 19:59
Bra familje ställe på Koh tao är Thian og bay (Shark bay) ,fin strand , bra bad ,snorkling.
Av Lampang
24 nov. 2013 20:05
Sen finns ju Koh pang an, (i fall ni ändrar er om res målen) norra delen mycket bra, Thong nai pan noi beach eller Thong nai pan yai är båda fina ställen, lugnt och skönt, fina stränder.