Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao i Sommar!

Av Isteby
6 feb. 2014 12:05
Visningar: 2837
Vi reser till dessa tre ställen i sommar men skulle vilja ha lite tips på charmiga, mysiga, lugna, nära stranden el på stranden, barnvänliga(2 barn 2 o 4 år), fräscha behöver ej vara lyx boenden på dessa ställen och stränder...gärna prisvärda och med pool...

Koh Samui:
*Lamai Beach
*Bo Phut el Mae Nam

Koh Phangan:
*Thong Nai Pan Yai, har dock hört att det är en tuff bilresa dit, stämmer det?

Koh Tao:
* Sairee Beach alt någon annan strand

När vi skall tillbaka till Bangkok tänkte vi ta tåg från Chumphon, är det någon som gjort det och har lite tips?
Av Rabbia
6 feb. 2014 14:54
Vi tycker jättemycket om Koh Samui, och ska dit i sommar igen. Tänkte bara nämna att vi åker till Chaweng, mittendelen av stranden är helt underbar. Och den passar perfekt för barnfamiljer, är långgrund och fin. Vi har iaf fått lugn och ro på den stranden. Sedan är det väl lite si och så med kvällslivet, kanske inte så lämpligt för småbarnsfamiljer att se. Men vi brukar äta tidig middag och är tillbaka på hotellet vid 20-tiden, så vi har nog inte sett det värsta som tur är...
Av Lampang
20 feb. 2014 23:38
Koh Samui:
Bophut beach , smile hous. Ett ställe som barn familjer brukar tycka om.

Koh pang an:
Thong nai pan noi beach, Thong nai pan yai , två fina stränder. Senast vi besökte koh pang an bodde vi på Phuwadee resort, Thong nai pan noi beach, inget lyx men helt ok,liten pool, nära stranden.

Koh tao:
Shark bay(Thian og bay) Haadtien beach resort . om man tycker att det är ett dyrt boende, kan man bo i Sairee och åka till Shark bay ,snorkla,bada ,inte långt från Sairee, 10-15 minuter med taxi.

Simple Life resort , trevligt boende på Sairee (bra att boka boende på nedre våningen när man har små barn)
Av Hippa
21 feb. 2014 09:14
Hej.

Vi åker i maj till Koh Samui. Har bokat 2 veckor på World Resort på Bo Phut. Det var bara den resorten eller Smile House som hade plats för oss alla (2 vuxna och 3 barn) i en och samma bungalow.

World Resort hade fritt wi-fii vilket nog uppskattas av de stora barnen. Därav valde mig denna resort framför Smile House. Båda har barnpool.
Av Modkr
21 feb. 2014 22:19
Hej!
Vi var på nordöstra Koh phangan och koh samui , chaweng beach för 8 år sedan . Koh Phangan var helt perfekt med 2 smä barn, Chaweng så där med alla jetski mm. Har hört att det ska vara bättre att bo på den norra delen av Koh samui där det är lite lugnare
Vi åkte 1:a klass natttåg med egen kupe med två bäddar. På det sättet sparade vi en hotellnatt. När vi bokade tåg så tänkte de att barnen låg i föräldrarnas sängar, men är barnen lite större så blir det för trångt. Det är ganska smala britsar man ligger på. Det finns kupeér med connecting door. Vi bokade två sådana och hade dörren öppen mellan oss. Det gick inte att ändra på ac:n ,så tänk på att ha något varmt att ta på er. Vi köpte mat på tåget som konduktören kom och serverade i vår kupé. Vi har åkt tåg flera gånger i Thailand och tycker det är ganska mysigt och bekvämt. Har alltid åkt första klass nattåg.
Trevlig resa!
Kicki
Av Marilcj
22 feb. 2014 09:00
Ska ni åka tåget så se till o ta 1a klass...smidigt sätt o ta sig fram o man får se landsbygden som en bonus!
Annars är VIPbussarna fr Chumphon till BKK oxå ett smidigt och bekvämt sätt att resa
23 feb. 2014 14:43
Vi gjorde precis samma resa i somras med våra fyra barn 2-10 år. Efter dessa tre öar fortsatte vi ner till Malaysia och Singapore. Hur som alla öarna är fina, vädret var kanon och det var ganska tomt på de stränder vi var på. På Samui bodde vi i Bo Put på World resort. Stora bra bungalows och ok frukost. Stranden var fin men vattnet väldigt grumligt. Lagom men strandförsäljare och massageställen med däremot en liten båt som kom och sålde frukt och grillat varje dag. Man kunde gå längs stranden på kvällen om man ville äta där men också ta en promenad intill Fishermens Village. Våra vänner stannade några dagar på Choengmon beach och White house beach vilket tydligen var fanastisk, ställe såväl som vatten och strand.

På koh tao både vi på koh tao resort. Precis på stranden men en jätteveranda direkt ut mot havet. Fräsch pool och helt öde strand. Man kunde promenera ner till byn på kvällen och äta eller välja någon av resorten. Fanns ett jättebra kafé mitt i byn med nybakat varje dag och en thailändska som gjorde mackor på beställning som man kunde ta med till stranden. Sairee tyckte vi också var trevlig med mycket mer vind och fullt med 20 åringar i flipp flopp och vattensäck - önskar man själv hittat dit 20 år tidigare. En strand som vi tyckte var urmysig när vi åkte runt med longtail var tanote bay.

Koh phanagn var härligt relaxed och väldigt billigt. Många fina vikar norr ut. Vi både vid Haad Salad men kan även rekommendera Had Yao och Tong Nai Pan Noi och Yai. På salad skulle jag bo på Salad hut. Vi bodde på salad beach resort. Alla ställen där är väldigt prisvärda. Kolla vår blogg om ni vill se mer. Ha en härlig resa!

www.malqvist.com/blog
Av Alfva
26 feb. 2014 14:56
Härligt, vi har samma resa planerad i sommar (med samma ålder på barn) och gjorde liknande förra året. Då bodde vi på Florist Resort i Mae Nam, grym resort förutom frukosten som var en stor besvikelse och flyttade sen till World Resort i Bo Phut men jag tyckte det var lite sådär. Restaurangen var gravt överprissatt och bungalowerna (iaf inte vår) kändes inte så fräscha, inte heller var vattnet någon höjdare utan riktigt dyigt på botten. Däremot älskade ungarna att få handla direkt av försäljarna på stranden. Sen kånkade vi vidare till Lamai och Lamai Wanta som låg grymt, men i lite högre prisnivå.
På Koh Phangan gjorde vi bara ett stopp på Salad Beach Resort på Haad Salad. Visserligen lågvatten mest hela dagen och knappt badbart i havet, men helt underbart tempo på den ön. I sommar blir det nog upp till även de "bättre" stränderna.
Ps - om du är orolig för bilresan Thong Nai Pan Yai/Noi så finns det ju faktiskt båtar som avgår från bredvid Florist Resort på Mae Nam som kör dit. Du bör nog dock fundera på flytvästar åt de små då pga betydligt mindre båtar än de som trafikerar Koh Phangan i övrigt.

I år tror jag att vi börjar på Hutcha Resort i Mae Nam (eller Smile House i Bophut) , sen träffar upp vårt resesällskap några dagar senare i Lamai (oklart vart), tar det lugnt några dagar och sen åker över till Koh Phangan och därifrån tar vi troligen oss till Koh Tao. Hoppas ni hittar någon bra resväg och bra hotell!
När ska ni åka?
Av Hippa
1 mars 2014 11:06
Hej Alvfa, vi ska ju bo på World Resort i maj. Har förstått att man inte ska några förväntningar på standarden. Vilken typ av bungalow bodde ni i? Vi ska på i en med connecting door. Hoppas de är hyffsat fräsha iaf. Något som du kan säga mer om resorten?
1 mars 2014 14:01
Vi bodde i en sådan bungalow med connecting door i somras. De var helt ok. Stor dubbelsäng i ena och typ två quensize i den andra. Två badrum, tv och ganska rymliga. Framförallt fanns en veranda framför som vi hängde mycket på. Därifrån kunde man se poolen. Hotellet är helt ok men vi har inte så höga krav när vi reser. Frukost ok, man kunde få omeletts, stekt ägg och pannkakor till barnen. Lite oika bröd, frukt, yougurt och flingor. Sen fanns det ju en massa varmt också. Stranden var ok men vattnet väldigt grumligt för att inte säga lerigt men det kan säkert variera beroende på tidvattnet. Maten på resorten för övrigt är sådär men man kan gå på stranden till närliggande resort och äta och även bort till Fishermans Village, där det finns allt. Pizzorna på närliggande freedom house gillades av barnen, liksom creperiet inne i byn.Hoppas ni får en fin resa!
Av Hippa
1 mars 2014 16:05
Hej Blomman79, TACK! Toppen med lite recensioner och tips! Längtar! :)
Av Isteby
7 mars 2014 21:16
Tack för alla tips!

Hej Alfva! Vi kommer att åka runt midsommar! Det lutar åt att vi börjar på Lamai och sen stannar till på Bo Phut innan vi åker över till Koh Phangan...

Nån som vet mer om resan från Koh Tao till Bangkok...pris, när måste man åka....vi är sugna på tåg från Chumphon.....
Av Marilcj
7 mars 2014 21:58
Citerat från Isteby:
Tack för alla tips!

Hej Alfva! Vi kommer att åka runt midsommar! Det lutar åt att vi börjar på Lamai och sen stannar till på Bo Phut innan vi åker över till Koh Phangan...

Nån som vet mer om resan från Koh Tao till Bangkok...pris, när måste man åka....vi är sugna på tåg från Chumphon.....
Går båtar fr Koh Tao till Chumphon mellan 10-16, tar runt 2 tim, smart att ta nattbussen alt nattåg fr Chumphon till BKK, sparar ju on en natts boende.
Kommer inte ihåg priset för färjan, men några hundra bath