Svensk fotboll / New York?

Av Lottiee
2 juni 2011 11:11
Visningar: 1723
Hej alla :-)

Jag och min sambo åker till N.Y mellan 12-25 Juni 2011, i och med detta så missar vi två fotbollsmatcher med vårt kära Malmö FF

Detta är tredje året i rad som vi åker till N.Y men alltså för första gången missar vi två matcher

Nu till vår fråga / undran, är det någon sports pub i N.Y som visar just svensk fotboll?

Vi är jätte tacksamma på förhand för de eventuella svar som vi kommer att få

Mvh

H & L
Av Hkn
2 juni 2011 22:29
Instämmer med Peter_o, kolla upp vilka streamingtjänster som ni kan handla upp er på, (men se först till att ni har tillgång till en WiFi-uppkoppling där man inte tar betalt per MB).

För att ge lite proportioner:
I motsats till resten av världen är soccer är inte en världssport i USA, utan en exotisk grej från Europa. Skvallerpressen bryr sig ibland om Beckham, men sportkanalerna och redaktionerna skiter i både honom och hans lag.

Det här gäller även andra idrotter.
Vi vill gärna tro att Foppa, Sudden och Henke är lika kända som Michael Jackson därborta, men faktum är att trots 20.000 på läktaren varje gång New York Rangers spelar, så ger ishockey knappt utslag på mätaren. NFL, MLB, NBA och i någon mån NASCAR ger avtryck i amerikanska media. Får någon annan sport mer än 15 sekunders uppmärksamhet, så pågår troligen ett olympiskt spel någonstans.

Att gå in på en sportbar i New York och hoppas att de skulle sända en Allsvensk match... Hehehe, ni skulle knappast få se någon fotboll, men jag kan garantera att ni skulle få en lång, intressant och trevlig pratstund (men nu var det ju Malmö FF ni ville se).

Min bäste vän har bott i USA sedan 1997 och inrättar sitt liv efter hur Södertälje SK presterar i Scaniarinken. Han har kollat allt som går i ämnet.
Streaming var ordet, sa Bull. Nysta i den tråden, så finns det kanske en chans.

All the best,

:: hkn ::
Av Annl
3 juni 2011 09:52
Hej,

Vad sägs om att vidga vyerna och besöka Yankee-stadium för att kolla en baseball match? Ska vara helt otroligt säger de som varit där och det är ju som Hkn skriver att fotboll inte är direkt prioriterat i USA. Annars är det datorn som gäller, som Peter skriver.
4 juni 2011 01:22
...bara att hålla med...ifjol var vi på salig ESPN sportsbar på Times Square under fotbolls-VM, jooo VM sändes på nån liten fjuttig skärm där, annars så var det Baseball högt o låg o basket :-).

Förslaget att gå på Baseball-match är rätt, vi var på Dodgers Stadium i LA i somras o såg Dodgers vs NY Yankees.. O.M.G maken till non-action-sport har jag sällan skådat... ~3 pers tog sig runt o fick poäng på tyå 2,5 timmar... man kan lika gärna kolla på skolklass 3 B i brännboll.. MEN fenoment som sådant...2 timmar från hotellet till bilen var parkerad (resan tillbaks tog en kvart), 52.000 pers som helt plötsligt tjoar o viftar med vita små handdukar...publik o kändisar zoomas in på skärmar, lite sånger o.d... kul att kolla på allt runtomkring :)
Av Hkn
4 juni 2011 12:03
Kan komplettera bilden av baseballmatchen – arrive hungry!

Såg Chicago White Sox ta emot New York Yankees för några år sedan. Jag är uppväxt i en Stockholmsförort som hade två (2) baseboll-lag. Med sådana tonår så blir spelet inte totalt obegripligt.

Men spaningen "non-action sport" är exakt mitt i prick. Hela arrangemanget är designat för att man ska dra i sig så mycket skitmat som möjligt, oavsett om det handlar om tailgaiting med korvgrillning utanför arenan eller hot dogs, chorizos och alla tänkbara former av wurst inne på arenan.
Dessutom stoppar man spelet och täcker planen vid ett ordinärt duggregn, så du har got om tid att äta skitmat och köpa souvenirer (den som vill köpa en spisplatta för datorn som drivs av USB-porten kan anmäla sig via PM till mig – OBS! Levereras med felfritt Chicago White Sox-tryck).

Samma gäller NBA-matcherna. Och NHL-matcherna. Väldiga mängder lagom hälsosam mat (sälja bourbon vid hockeyderbyn – tänk den tanken och överför idén till Elitserien...). Ett otal stopp. Tokigt mycket show i pauserna och stort spektakel.

Gå dit för evenemanget, inte för matchen och du kommer hem en upplevelse rikare.

Play ball!

:: hkn ::
Av Annl
4 juni 2011 13:59
Reselover och Hkn,

Vilka underbara beskrivningar ni tecknar - jag kan ana vad som komma skall... I slutet av juli skall vi nämligen på en Yankee-match i NYC med en amerikansk familj - och pappan är en BIG yankee-fan och har aviserat att han vill till anlända till Yankee-stadium i vart fall några timmar före matchen för att reka och känna på stämningen (och då inser man att det är junk-food som gäller den kvällen....).
Av Hkn
4 juni 2011 20:49
Citerat från annl:
...pappan är en BIG yankee-fan och har aviserat att han vill till anlända till Yankee-stadium i vart fall några timmar före matchen för att reka och känna på stämningen (och då inser man att det är junk-food som gäller den kvällen....).

Jo. Precis.
Stämmer på en liten formulering i min kommentar som kanske flög förbi.

http://en.wikipedia.org/wiki/Tailgate_party

Och för alla som inte orkar klicka på länken:
"In the United States, a tailgate party is a social event held on and around the open tailgate of a vehicle.

Tailgating often involves consuming alcoholic beverages and grilling food. This is done in order for people to loosen up and have fun before entering the event and also to avoid paying stadium prices for alcohol and food." Et cetera.

Speciella siter listar de regler som finns:
http://www.tailgatewiki.com/

Och sist men absolut inte minst – en bildsökning, om nu någon skulle tvivla på att detta är en folkrörelse större än lådvin i parkerna sommartid:
http://bit.ly/ipqQ4E

Som sagt var – arrive hungry!

Best,

:: hkn ::
Av Annl
7 juni 2011 11:04
Hkn,

verkar fantastiskt spännande och amerikanskt så det förslår...

Du som brukar ha så bra länkar - har du någon praktisk länk där man kan läsa närmare om vad baseball går ut på (reglerna förefaller ju lite luddiga) eller har du lust att hålla en av dina berömda "föreläsningar"?
Av Hkn
7 juni 2011 12:08
Citerat från annl:
Hkn,

verkar fantastiskt spännande och amerikanskt så det förslår...

Du som brukar ha så bra länkar - har du någon praktisk länk där man kan läsa närmare om vad baseball går ut på (reglerna förefaller ju lite luddiga) eller har du lust att hålla en av dina berömda "föreläsningar"?
En åtta-minuters snabbkurs i baseball. Levererad av en auktoritet på området.
Och nej, det är inget skämt – det är mer information i filmen än det kanske verkar inledningsvis...

Här är länken: http://bit.ly/ZmuGP

Best,

:: h ::
Av Sjalen
8 juni 2011 15:26
Fast svensk fotboll i New York för en malmöit...det går ju då lika bra att gå och kolla på LdB:s Therese Sjögran som just nu är utlånad till Sky Blue. De spelar bl.a hemma mot Atlanta Beat under ert besök:

http://www.skybluesoccer.com/

Dock kanske just Sjögran befinner sig på VM i Tyskland en del då. De ska väl ladda upp inför starten 26 juni (bl.a möter Sverige just USA...).
5 juni 2012 19:42
Hej.. I framtiden så rekommenderar jag att ni hör av er på www.iswede.com Det är svenska sidan i New York. Vi ordnar tittar fester för det mesta. Speciellt VM och EM