Söker tips Thailand, Vietnam, Singapore, Malaysia

Av Tindra
1 jan. 2016 15:47
Visningar: 251
Vi är en familj på 2 vuxna 2 barn(3 år och 5 år) som ska iväg på vår livs resa. Vi åker 11/1-16 och kommer hem 25/3. Rutten är Thailand-Vietnam-Singapore-Malaysia-Thailand. Alla boenden och flyg är bokade.

Spenderar först 1 mån i Thailand. Landar i Bangkok. Kommer bo 3 v i Ban Phe. Tips på aktiviteter och bra billiga resturanger mottages tacksamt. Sedan vidare till 1 v på koh Chang. Tips på aktiviteter? Hur transporterar man sig bäst? Hört att taxi är mkt dyrt, billigare att hyra bil?

Åker vidare till Vietnam. Bor 8 dgr i Phan Thiet. Tips på aktiviteter och resturanger? Finns ATM överallt? Prisläge? Finns "tuktuk" el dyl i byn? Avslutar Vietnam med 4 nätter i Ho Chi Minh. Tänkte ta en dag på Mekong delta, guidad tur, tips? Hur funkar det med små barn?

Flyger till Singapore i en vecka. Tips på hur man tar sig till och från Legoland billigt och smidigt? Visst ligger det strax utanför Singapore i Malaysia? Är universal studios värt ett besök? Några attraktioner för små barn?

Flyger till Lankawi, 1 v. Tips mottages tacksamt på aktiviteter o utflykter som passar med en 3åring och en 5åring!

Sedan till Thailand igen. 3 nätter på Koh Lipe, 6 nätter i Ao Nang och som avslutning 6 nätter i Phuket. Flyger hem från Phuket. Hur är det att åka speedboaten med små barn? Lankawi-koh Lipe-Ao Nang? Öronproppar rekommenderas men det kan vi ju inte sätta i barnens små öron? Får alla passagerare flytvästar? Hur läskigt är det?

Tacksam för tips :)
1 jan. 2016 16:49
Angående Singapore tänker jag spontant att Garden by the bay borde vara ett bra område med barn.
Bla de härliga avatar-träden.
Om det inte är för sent på kvällen för er så försök att vara där till ljusshowen.

Även över Marina Bay finns en ljusshow som nog kan vara spännande för barn.

Mer info här:
http://4000mil.se/index.php/singapore-och-kuala-lumpur/
Av Matiros
1 jan. 2016 17:06
Har varit i Ao Nang två ggr och måste tipsa Koh Hong. Det är ett naturreservat som är väldigt vackert, utan trafik. Det finns en stig i skogen där det finns varaner :)

Öarna utanför Ao Nang är alla väldigt bra utflyktsmål över dagen.

Det finns en svensk restaurang som heter Blue Mango och drivs av min frus kusin Sara. Kanske kan va trevligt med svensk mat efter så lång tid, framförallt för barnen.

Det finns många paddlingsäventyr att åka på, där man bland annat kan paddla i Mangroove-träsken.. Väldigt mysigt!
Av Emolis
1 jan. 2016 17:08
I Singapore finns också ön Sentosa som säkert skulle passa små barn. Ön är uppbyggd som en "nöjespark" där man strövar omkring bland olika attraktioner (dock inga karuseller vad jag kommer ihåg). Där finns bl a Insect Kingdom med sitt härliga fjärilshus.
Av Jaroin
2 jan. 2016 10:54
Angående Legoland.
Det finns nog bussar från Singapore, se Legolands hemsida.
Vi var där för ett par år sedan, men vi åkte buss från Kuala Lumpur (riktigt bekvämt) dit och där ifrån åkte vi med taxi till Singapore som gick att beställa via Legoland. Kostade några hundralappar vill jag minnas, men var riktigt bekvämt.
Tips angående Legoland, åk inte dit under helgen om ni vill slippa trängsel.
Vi var där 2 dagar mitt i veckan och slapp köer till alla attraktionerna. I vissa fall kunde vi sitta kvar i vagnarna till berg-och-dalbanan och åka flera åk i sträck. Min son har aldrig åkt så mycket i hela sitt liv!
Vi tog vattenparken ena dagen och själva Legoland dagen efter.
Av Tindra
2 jan. 2016 17:56
Tack för tipsen!! Någon som har erfarenheter av Lankawi?
Av Sierra
2 jan. 2016 23:11
Citerat från Tindra:
Flyger till Lankawi, 1 v. Tips mottages tacksamt på aktiviteter o utflykter som passar med en 3åring och en 5åring!

Sedan till Thailand igen. 3 nätter på Koh Lipe, 6 nätter i Ao Nang och som avslutning 6 nätter i Phuket. Flyger hem från Phuket. Hur är det att åka speedboaten med små barn? Lankawi-koh Lipe-Ao Nang? Öronproppar rekommenderas men det kan vi ju inte sätta i barnens små öron? Får alla passagerare flytvästar? Hur läskigt är det?
Kolla gärna min guide ang Langkawi:
http://www.reseguiden.se/reseguider/langkawi-on-som-erbjuder-det-mesta-5278

Det är färja som gäller numera mellan Langkawi och Lipe, ej speedboat.

Det är inte samma båt mellan Lipe och Ao Nang. Lämpligast är speedboat 09:00 till Lanta med ankomst 12:00 efter stopp vid öar efter vägen. Sedan färja 13:30 till Ao Nang med ankomst 15:30. Det passar alltså bra med lunch vid Saladan Pier på Lanta innan färjan avgår.

Sitt långt bak i speedboaten (som är stor för ca 50 pers) och tag med små öronkåpor till barnen. Det finns flytvästar från 8 år och uppåt.