Shopping i New York, förstagångsbesökare

Av Carro93
8 juni 2019 19:29 (redigerad)
Visningar: 323
Hej!
Jag älskar att shoppa men det känns som om jag inte riktigt fått grepp om shoppingen i New York trots att jag googlat som en galning men har man inte varit där innan känns det klurigt och jag åker om en vecka. Vet att jag vill till Woodbury outleten men var finns bästa shoppingen i New York? Vilka områden ska jag till för att få mycket shopping samlat på ett ställe?

Second hand är inte min grej och inte heller lyxshopping som Chanel och i den stilen haha utan budget & CK, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren osv.

Tacksam för ALLA tips :)
Av Peter_o
8 juni 2019 23:37
Inte min grej, men Macy's, Bloomingdales, Century 21, DSW och några affärer till vid Union Square bör du ju besöka.

Woodbury tar ju en hel dag och eftersom du ska göra något annat än shoppa så kanske du ska koncentrera dig på vad du vill göra mera av tiden i New York. Jag kan garantera att du stöter på intressanta affärer på din väg mellan olika aktiviteter. Det är det som är charmen med NY.

/PeterO
Av Carro93
8 juni 2019 23:45
Tack! Hur är det med moms på kläder? Priset som står på prislappen, det är inte det som gäller om jag förstått det rätt utan man måste själv lägga på procent för moms?
8 juni 2019 23:50
Ja, i New York tillkommer 8,875% på de flesta köp. Ibland är det dock inräknat i priset. Men räkna med att det tillkommer i de flesta fall.
Av Carro93
8 juni 2019 23:52
Vad jobbigt :P Det är man ju inte van med i Sverige, kommer stå där med miniräknaren på mobilen i högsta hugg.
Av Oreo
9 juni 2019 00:23
I USA kan man nästan ALLTID få rabatter. Speciellt om du handlar på Macy's. När du är framme vid kassan glöm aldrig att fråga om några "rebates are available"eller "any discounts available on this?". 99% sannolikt att de kommer erbjuda något, speciellt på Macy's där rebates är hela deras grej. Trevlig resa! :)
9 juni 2019 03:16
Citerat från Carro93:
Vad jobbigt :P Det är man ju inte van med i Sverige, kommer stå där med miniräknaren på mobilen i högsta hugg.
Det är inte så jobbigt. Lägg på 10% bara, så blir det något mindre när du betalar.

Tyvärr är dollarn rätt dyr just nu, så det mesta kommer kosta som hemma, eller mer ibland. Rekommenderar att göra mer än bara shoppa när du är i en fantastisk stad som New York.
Av Peter_o
9 juni 2019 09:14
På Macy's går man först till informationen och visar passet så får man en lapp som berättigar till 10% hela dagen.
Med andra ord så blir det ungefär det pris som står på prislappen!
Century 21 är ett Outlet, så jag skulle inte tro man kan få rabatt där.

/PeterO
10 juni 2019 10:54
Citerat från Evas-restips:
Hej!
Vi åkte med buss till Jersey Garden outlet som hade riktigt stort utbud med märken som tex Hilfiger, Ralp Lauren, Levis osv
Det står kortfattat på https://www.evas-restips.se/collage-park-georgetown-washington-niagarafallen-new-york/ och https://www.evas-restips.se/new-york/
Finner du resbloggen bra så lägg gärna en röst på
https://www.apollo.se/erbjudanden/arets-reseinspirator/livsnjutare
Ha en supertrevlig vistelse i NY 😊💫
Flyger man hem från Newark funkar det bra att åka ut några timmar tidigare och tillbringa tiden på Jersey Gardens, se bara till att ha plats i handbagaget för klädinköpen