Sand och strand Koh Lipe

Av Samaria
20 mars 2012 08:01
Visningar: 1032
Undrar om sanden på Koh Lipe. Har läst att det skulle vara riktigt fin potatismjölssand (typ Sivalai på Koh Mook) på Pattaya även om kanske själva stranden är finare på andra ställen.

Nu finns det flera som har att berätta att det inte alls är så, och att sanden inte alls är "paradis-potatismjöls-varianten".

Finns någon annan här som har uppgifter om hur det förhåller sig?
Av Samaria
20 mars 2012 09:44
OK, tack för svar.
Jag antar att potatismjölet gäller (med reservation). Antar att västra delen då är helt OK och att det dessutom är lite lugnare där?
Vilken strand är din personliga favorit?
Av Sierra
20 mars 2012 10:10
Det är riktigt. Den västra delen är betydligt lugnare än den östra och min personliga favorit är faktiskt Sanom Beach bakom det västra hörnet av Pattaya.
Du har en hel del bilder från de olika beacherna på Lipe på min sida.
20 mars 2012 17:18
Hej!

Håller med "Sierra" att Sanom Beach är en härlig liten strand. Om du vill besöka denna beach går du som sagt ner till västra hörnet av Pattaya Beach, där finns det en gångbro som tar ca 5 min att gå innan man kommer till Sanom :-)

Det finns massor av andra små/stora stränder man kan lätt ta sig till, Ko Lipe är en Liten ö, som man lätt går runt på 2-3h.

Beach sanden på stränderna är så nära potatismjöl man kan komma, vit och härlig ;-)

Skickar med vårat album från resan vi gjorde tidigare i år....jag kan även säga att till Ko Lipe återvänder vi gärna till :-)
http://www.reseguiden.se/forum/resor/ko-lipe-thailand-5801

Mvh/Muangthai
21 mars 2012 18:57
Koh Lipe är jättemysigt, det finns många pyttesmå stränder om man promenerar runt o de e lätt. Har nyss kommit hem därifrån. Ha de gött.
28 mars 2012 10:43
Har precis kommit hem ifrån 2 veckor i Thailand, bl.a besökte vi Koh Lipe. Jättefin ö med fina stränder och trevliga matställe. Men vad inte tyckte om när man kom bakom fasaderna på vägarna mellan strändernas var all denna nedskräpning. Detta var nog bland det värsta jag sett på någon ö i Thailand. Det var ju rena sopstationen överallt längs dessa vägar och stigar. Tråkigt att se hur man förstör naturen
Av Bengtar
29 mars 2012 18:44
Jag håller med Runningman om soporna på Koh Lipe. Jag regerade starkt på att det är så skitigt. Ovanpå detta är det ju nästan aldrig tyst. Alla dessa longtailar utan ljuddämpare som flänger omkring i tid och otid.
Men jag tror inte att Lipefrreaken tar av sig skygglapparna. Dom ser inte skiten, utan allt är bara positivt i deras lilla snäva värld.
Av Samaria
7 apr. 2012 09:14
Hej alla ni som varit på flera platser i Thailand!
Det borde väl finnas fina sandstränder på andra ställen än Sivalai beach, Koh Mook och Pattaya, koh Lipe? Pratar alltså om sanden nu! Sen vill man ju också att vatten och lokalisation ska vara fint.
Vore kul att höra om era erfarenheter.
Av Leo
8 apr. 2012 21:07
Hej !
koh samet har fina stränder ,vita med lite mindre skräp än koh lipe och tystare....
Av Beppis
17 apr. 2012 12:23
Hej,

Var på Lipe nu i feb-mars och håller med om att Pattayastranden har fått påhälsning av korallsten, men det finns delar av stranden som är riktigt bra. Visst har stranden blivit sämre, varit där 3 år i rad. Men, som flera andra skriver finns det flera andra bra stränder på Lipe och på öarna runt Lipe.

Besökte även Bulon över dagen på väg till Lipe, jättefin strand men ingenting att göra förutom att bada och snorkla. Kände mig instängd...

Tycker att stranden på Sivalai på Koh Mook är "konstgjord". Det är endast en liten bit runt själva udden där det är fin sand, tror att den är fraktad dit. Vid lågvatten är det inte alls lika fint.

Andra öar med fin strand som jag besök och som även har boenden är:
Koh Ngai - fin strand
Koh Kradan - fin strand och mycket bra snorkling
27 juli 2012 19:16
Stränderna och havet är inte som tidigare.Nu finns det inte en naturligt ren badstrand tyvärr.Man försöker hålla efter stränderna(tyvärr bara dom som insett att det lönar sig att hålla rent)Stranden går som sagt att hålla skapligt ren men med all skit som flyter i havet är det värre.Thailand får snart ta tag i sina sopproblem för snart seglar Malysia,Kambodja och framför allt Burma förbi som 1:a valet på en asienresa.
Har börjat skrivas lite i thaipressen om detta men tyvärr verkar inte svenska pressen mfl fattat hur eländigt det är.Även i detta forum och andra läser man mest hur bra och billigt allting är i Thailand.Känner många som ångrat sina hus köp(köpen sker oftas under hösten då det är bättre i havet)sälja kan man göra men då till ett lägre pris.Uppmanar alla att hjälpa till med att skriva,klaga så att myndigheterna börjar agera innan det är för sent.Tilläggas att jag bor och älskar detta land.

Mvh grinig Gubbe