Roadtrip till USA 4 veckor - TIPS!

3 jan. 2019 14:19
Visningar: 197
Hej,

Jag och min sambo planerar att roadtripa i USA i sommar. Jag hade tänkt att göra det klassiska med kust till kust men efter lite läsning förstår jag att detta kan vara en rätt tung resa för denna kort period.

Någon som åkt kust till kust på denna period som rekommenderar det? Planen är att åka till LA, bo hos mina släktingar i Los Angeles några dagar och påbörja resan mot New York.
3 jan. 2019 16:10 (redigerad)
Jag har inte gjort den sträckan, men jag har gjort en i princip lika lång resa från mellan NY, Pittsburg, Detroit, Nashville, norra Alabama, genom West Virginia till DC och upp till NY igen på 10 dagar. Det gick naturligtvis, men det blir många timmar i bilen. På fyra veckor hinner ni definitivt, men ni får ju ändå hålla ett relativt högt tempo. Är det själva roadtrip-upplevelsen som är det viktigaste så absolut, då är det bara att köra. Vill ni lägga mer tid på era stopp, och inte spendera allt för mycket tid i bilen, då kan det vara en idé att sprida ut resan över fler dagar.

I praktiken har ni väl 2,5-3 veckor för själva resan mellan LA och NY, om ni vill ha lite tid både i LA och NY. 20 dagar delat på ca 500 mil, blir ca 25 mil per dag, dvs 3-4 timmars körning per dag. Oavsett hur ni gör så blir det en fantastisk resa.