Resebyrå eller boka själv?

1 aug. 2013 17:17
Visningar: 4017
Hej.

Jag undrar om för- och nackdelar med att boka resa själv eller att använda sig av resebyrå?

Eftersom vi ska bo på flera hotell och ha ett stopp i Washington på vår Kalifornienresa blir det kanske lättast att ha hjälp?

Vilken resebyrå är bra i så fall?

Tacksam för alla tips.
1 aug. 2013 20:50
Jag skulle snarare vända på det. Ju mer stop och mer hotell och bokningar desto mindre ska man boka med en resebyrå.

Mer risk för strul på vägen alltså.

Varför låta någon annan ta betalt och ta hand om ens egna resa?

Skulle aldrig låta någon annan boka mina resor.
Allra minst om den innefattar 3-4 månader och 6-7 länder som jag är ute på ibland.

Boka en flygbiljett och använd sedan typ booking.com för hotellbokning så har du koll på saker och ting själv och kan direkt ha kontakt med hotellen om nånting strular.
Du har dessutom otroligt mycket mer valfrihet.

Ser faktiskt inte en enda fördel med att boka med resebyrå mer än att man då slipper lägga tid med bokningar och efterforskningar.

Men enligt mig är det en del av resan och enbart kul. Är man inte intresserad av detta kan man ju fråga sig om man ska resa överhuvudtaget :)
1 aug. 2013 21:39
Håller med Andreas, det är jättelätt att boka själv. Men om du verkligen vill boka med resebyrå är Swansons stora på USA.
1 aug. 2013 23:57
Själv skulle jag undvika (typ) booking.com för du har bättre koll om du själv bokar. Använd dem för att kolla upp hotell och boka själv. Vissa har dessutom best rate guarantee och då kan du hänvisa till detta pris.

Ska du dessutom resa länge i t ex USA kan du tjäna på att hålla dig till få kedjor och lojalitetsprogram för du plockar du poäng snabbt.

Typ...

Carlson: Radisson, Radisson Blu, Park Inn
m fl.

Starwood: Sheraton, Four Points, W, Westin m fl.

Marriot: Marriot, Courtyard...

Hyatt...

Hilton...

Ja, du fattar. Allt fr 5-2 *.
Av Mrb
2 aug. 2013 01:10
Resebyråer använder jag aldrig. De kostar pengar och jag vill själv hitta de bästa ställena. Enda fördelen skulle väl vara om man inte är ute i god tid och inte vet vad man vill.
2 aug. 2013 08:36
Jag tycker bara att det finns fördelar med att boka själv :) Visst finns det oseriösa företag på nätet men man kan lätt kolla upp det också genom att söka på omdömen på hemsidor. Lycka till!
2 aug. 2013 10:24
Tack för alla goda råd, det betyder mycket.

Vi har gott om tid på oss eftersom vi inte åker förrän i juni. Så det lutar väl åt att fixa själv :-)

Jag undrar dock hur det fungerar med avbokningsskydd, försäkringar och dylikt om man bokar själv. Är det uppgradering av sin hemförsäkring som gäller? Eftersom vi åker med barn, 7 och 9 år gamla, kan mycket hända med tex sjukdom precis när man ska åka eller när man är på plats... Vi har förra årets charter i färskt minne då alla blev sjuka och jag tom hamnade på sjukhus.

Kanske lite dumma frågor men jag vill lära mig :-)
2 aug. 2013 11:08
Resorna ären grej - där kan du juev boka ombokningsbart.

Hotell kan du ju välja 6 PM hold vilket betyder att du ej behöver lämna CC - men i värsta fall ej har rum.

Alternativt garantera med CC då att rummet hålls åt er. Många hotell körr 24-timmarsregeln - dvs avbokning senast 15-16-tiden dagen innan ARR - men vissa har fram till 15-16 samma dag utan att en natt debiteras för utebliven ARR. Kolla villkoren innan bokning helt enkelt.

Enklare motell funkar drive in på.
Av Daquiri
2 aug. 2013 12:00
Läs om den hemförsäkringen du har idag. Denna kan oftast uppgraderas om den inte täcker det man önskar. När du betalar resor o s v med kort kan du dessutom få en försäkring där. Det finns också speciella försäkringar som man tecknar inför just den resan man ska göra. Läs på så du täcker dina behov men så att du inte heller dubbelförsäkrar.
2 aug. 2013 21:10
Din hemförsäkring kommer täcka dina behov. Bara att slå en pling till det bolag du har så löser dom det!
Inga problem.

Har själv aldrig betalat en krona för någon reseförsäkring, allt har ingått i hemförsäkringen. Jag bli rent av mörkrädd över vad jag hört hur folk försäkrar sig hit och dit, både dubbla och trippla gånger utan att fatta det.

De har försäkring via charterbolagen, via hemförsäkringen och via betalkortet. Vem vet, nån har säkert gjhort en fjärde med separat reseförsäkring också.

Sjukt!

Hemförsäkring räcker!! I sämsta fall blir det nått tillägg med dem men då säger de det i telefon.

Avbokningsskydd har du via ditt betalkort när du boka flygbiljetten.
Du behöver alltså inget extra här heller.

Bara att använda booking.com och leta upp några trevliga hotell.
Det går ju även att boka dem direkt på deras egna sajter. Bara att googla upp hotellnamnet.

Sen boka en flygresa.

Färdigt :)
3 aug. 2013 14:14
Genom att boka flygbiljetter och hotellrum som av- respektive ombokningsbara kommer du långt!
3 aug. 2013 17:21
Hej.

Efter att ha åkt underförsäkrad så är jag mån om att inte göra "fel" igen.

Tack för alla goda råd. Nu vet jag hur jag ska gå vidare med planeringen :-)
Av Peter_o
3 aug. 2013 20:02
Enda fördelen med att boka flyg och en hotellnatt samtidigt är väl att man då får konkursskydd. Visserligen går flygbolag i KK, men det är nog minst lika troligt att den resebyrå man anlitat går i KK. Så att anlita en resebyrå för att man ska få KK-skydd verkar inte meningsfullt.

/PeterO
Av Dirgis
5 aug. 2013 08:22
Alltsedan 1972 har jag bokat alla min resor själv. I stor utsträckningen tar jag hjälp från lokalbefolkningen. En outstanding hjälp är lokalbefolkningen. Dessa kontaktar jag via couchsurfing.org och hospitalityclub.org.
Flera gånger har jag bott hos lokalbefolkning. Använder då organisationen Servas. Ska bos hos Servas-medlem i september i Istanbul. När mina barn var små bytte vi bostad intervac.com. På så sätt har jag haft råd att resa mer än andra.